Daniel Hägglund, inte Enevald Flåten :)

Levende Ords kollekt 150.000 kronor till Asien

OLD ARTICLES. Många tidningar i Norge såsom VG och Bergen Avisen skriver ibland negativa artiklar om Levende Ord eller om pastor Enevald Flåten, Mickelsson.net skriver sanningen...

Församlingen här i Bergen Norge står för sin tro på Bibeln och sprider också ut det tex genom tv-arbetet.

I församlingens vision finns en punkt att de skall vara en profetisk röst för nationen som egentligen alla församlingar är eller skall vara, men Levende Ord sprider faktiskt sina åsikter och påverkar kommunen, staden, politiker och ministrar. Flera ministrar har besökt församlingen under åren. Visionen betyder helt enkelt att engagera sig i samhället och be om Gudsfruktan i nationen och bevara den trygghet och kristna grund som nationen är byggd på. Många gånger blir det att saker förvrängs fel, för att världen inte kan tåla ljuset, men det hindrar inte Guds församling.

Pastor Enevald Flåten hade nämnt om katastrofen i sydostasien. Han nämde att det är ett av tecknen på Jesu återkomst och talat om vad Jesus sade vad som skulle komma. T. ex krig, jordbävningar, översvämningar m.m. Det säger Jesus själv i Bibeln. Tidningarna förvrängde detta på samma sätt som förr, och det stod ungerfär att Jesus kommer imorgon, fast det kan ju också få någon att vakna förstås, men pointen var inte där utan i att det var ett tidens tecken, som alla andra katastrofen och det är bra att påminna sig om sanningen i Guds Ord. Det är bra att komma ihåg att om du är troende, så finns det inga nyheter någonsin som kan vara för stora eller märkliga eller hemska.

Nåjaa, det som nu mickelsson.net kommer ut med som den första tidskriften, var att pastor Enevald genast efter katastrofen tog upp en kollekt för offren i sydost asien och församlingen gav 150.000 NOK, men det ville ju ingen skriva om.