Goda nyheter sedan 2002     Tisdag 24 maj 2022 kl 10:17Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Bilveterinären: Se upp för hög snö!
Linus
 1 5129 55 5
Linus Mickelsson
Online 09:05 04/02 2005  Modifierad 08:17 17/07 2010

Old articles  Bilveterinären på Mickelsson.net ger tips åt alla bilister: Hög snö kan skada underredet på bilen. Störst risk löper avgasröret att skadas.

Kanske avgasröret är så svagt fastlimmat i bottnet på bilar så att inte vibrationen skall komma med full kraft till skrovet? Vet HRT Anders eller Pertti?

Hur som helst lossnar avgasrör om snön är tillräckligt hög. Linus körde på en parkeringsplats i spåret av någon annan bil. Efteråt lät Opeln på ett rally-likt sätt.

Bilen är nu intagen till en riktig bilveterinär: Auto Grön!


HRT Anders
17:59 16.2.2005


Nja, avgasröret är nog inte fastlimmat under skrovet,utan i avgasröret på dom flesta vanliga personbilar finns fast svetsade metallkrokar som hänger i gummiöglor som i sin tur är festa vid metallkrokar i bilens botten.Men det stämmer nog att systemet grundar sig i att man undviker vibrationer och mycket resonansljud som annars skulle
ledas i bilens caross.Men om avgasröret brister sådär lätt av lite snö,så tyder det nog på att det är mycket rostigt och hög tid att bytas ut till nyt och gärna till ett tuning system.Nämnas kan att dom lykliga Honda ägarna mycket sällan behöver oroa sig för liknande problem.
linus
00:45 12.2.2005


Jag hoppades att detta hade drunknat i glömskans träsk. Men icke! Sanningen är den att jag inte kan söka ersättning för enligt bilmontören var avgasröret ROSTIGT!! Han fixade det för lite över en hundring ...
ch
22:20 11.2.2005


ja du linus skyll dig själv som behandlar henne (bilen) sådär! Men detta är ju ett ypperligt tillfälle (motivering inför din fästmö...) att sätta dit ett sportavgassystem... ;)
linus
13:23 4.2.2005


Tack för tipset! Jag ringde nu till Vanda, de sa att det är Heurekas område. Sen ringde jag dit och de sade att de inte riktigt visste vad de skulle göra, för det har aldrig hänt och att de återkommer senare! Får se!
HC
12:18 4.2.2005


Fördelen med att ha en 4wd SUV är ju att den har lite högre markfrigång ;)

Men egentligen är de ju stadens fel att de inte sköter om plogningen. Ifall detta hände på stadens område så är de skyldiga att ersätta dina skador.
Sök

Skriv sökordet i rutan
Arkiv
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén