Goda nyheter sedan 2002     Tisdag 24 maj 2022 kl 09:08Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Hillsong: Kulturkrockar!
Vi lär känna varann genom att bygga människo-pyramider... (Anderas Åsvik)
 1 7536 77 11
Maria Åsvik
Online 09:50 04/02 2005  Modifierad 08:17 17/07 2010

Old articles  Vår första vecka i Hillsong International Leadership College har varit full av uppmuntran, information, subway-smörgåsar, information, undervisning, lovsång, information, lek & skoj, kulturkrockar, hemlängtan, glädje och total förvirring.

Vi har fått lära oss lite om kulturkrockar... Det är tydligen helt vanligt att killar/män här "slåss" för att komma närmare varann. Det hör liksom till, det är helt naturligt. (Andreas och Miko har inte kastat sig in i det än...) Vi hade inte fattat det så vi tyckte att alla verkade omogna och att de tog alla "lära-känna-varann-tävlingar" lite väl allvarligt när de jagade varann efteråt och drog omkull varann och hamnade i en enda aggressiv hög mitt på golvet... Men det skulle tydligen vara så. :) Igår blev vi också varnade för att Australiensare kan verka oförskämda för att de är väldigt raka. De menar vad de säger och säger det de menar, inga försök att säga saker utan att egentligen behöva säga det eller säga saker de tror att är mindre sårande. Jag tycker det låter helt underbart (jag kanske föddes i fel land...?)..! Vi fick också veta att om Australiensare är sarkastiska och driver med dig så betyder det i själva verket att de gillar dig... Som hemma då, alltså. :)

Vi har blivit helt medvetna om att detta inte blir nå't slappt år med för lite jobb... Men också att det kommer att bli ett väldigt bra år. Något som betonas mycket här är att inställningen, attityden, måste vara rätt. Från collegets sida betonas väldigt starkt att huvudorsaken till att man är här ska vara att man vill ge ett år till Gud och låta honom göra vad han vill i ens liv, att man vill komma närmare honom, in i en djupare gemenskap med honom. Om man kommit för att lära sig saker, få lära sig ledarskap, nå't system eller bara få mera bibelkunskap utan att satsa på tid med Gud och på att tillbe honom, så "växer bara hjärnan" -det blir inget liv i det. De vill inte att människor ska komma hit för att prestera, de vill att människor ska komma för att växa... Halleluja! Amen.

Ta hand om er och varann! Var välsignade.
Kram på er! Maria


-Rade-
18:09 4.2.2005


Haha roliga Australiensare! :P
Ha det super härligt där, Åsviks och Miko!
Maria
15:52 4.2.2005


Ja e inne på skype nu... Vad har du för skype-namn..??
ansa
15:42 4.2.2005


E de sant det.. Heh. Ojsan. *pinsamt* ;)
David
15:39 4.2.2005


Lillis, dina reseplaner e lagom hemliga om du postar dom på nätet...
ansa
14:28 4.2.2005


:) du sku kunna logga in på skype maria..
Maria
14:12 4.2.2005


Jaaaa!!! Härligt! :) Jag tycker att du föregår med mycket gott exempel... Många andra som kollar in mickelsson.net kunde ta efter Ansa tycker jag (fast kolla med hennes brorsa innan ni far via Singapore)..!
ansa
12:51 4.2.2005


Maria, dethär är mina hemliga reseplaner: Senast i höst. Vi (familjen) ska antagligen åka på höstlovet och hälsa på min bror i Singapore, så då kan jag ju efter det göra en avstickare till Australien. :)
Maria
12:30 4.2.2005


Oj, Ansa, vännen...! Tycker om dej me. Mycke, mycke... :) När kommer du? ;)
Maria
12:26 4.2.2005


Oj, Ansa, vännen...! Tycker om dej me. Mycke, mycke... :) När kommer du? ;)
ansa
12:20 4.2.2005


Kul att höra att ni trivs så bra. Tycker om dig Maria.
Mathias
10:29 4.2.2005


Halleluja!
Dagens kristenhet behöver KÄNNA Gud, veta vem Han är. Och hur gör man det?

På Hillsong verkar de ha en del goda tips...!
Sök

Skriv sökordet i rutan
Arkiv
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén