Goda nyheter sedan 2002     Tisdag 11 maj 2021 kl 10:07Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Bli skribent | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Ulrika ber om en andra chans!
 1 7135 47 8
Ulrika och Peder
Online 16:00 10/03 2005  Modifierad 13:35 14/08 2010

Old articles  Äntligen är den här, filmen alla talat om det senaste halvåret, "The Second Chance – Love, Games and Lasarus". Filmen, som är en finsksvensk samproduktion, går nu att se på den svenska kristna ungdomstidningen Gyro´s hemsida.

Den ingår i en filmtävling som tidningen anordnat. Tävlingen, som pågår till den 18:e mars, gick ut på att man skulle göra en film på högst fyra minuter, med temat "Den andra chansen". Den film som kammar hem flest röster i tävlingen vinner en sprillans ny digitalvideokamera, och är man med och röstar har man även chansen att vinna Samuel Ljungblahds nya skiva.

Så gå gärna in och rösta på det bidrag som du anser är en värdig vinnare, kanske blir det måhända, möjligtvis, förhoppningsvis Umeåbidraget som får just din röst. :)

Mer information om röstningen och filmerna finner du på (Windwos Media Format): www.gyro.se/undersidor/video/


Sofie
01:30 19.3.2005


Snacka om att verkligen försöka rikta in sig på sexuell attraktion.. Förresten spottar han ju ut en morotsbit och om vi även ska "ta det symboliskt" intar han inte minsta lilla bit, utan spottar ut den. Och detta är ju mirakles tid, eller hur? Jag skulle i alla fall inte bli förvånad om någon skulle vakna till liv och ringa mig när jag spelade monopol med min nyblivna, morotsspottande pojkvän;) Stark tro, mina vänner! Inget förvånar!
JJ
13:04 12.3.2005


Såg filmen på nytt och, tja den är bra men nästan för övertydlig:

Vi har en könlös kille i glasögon som uppenbart är helt ointresserad av tjejen sexuellt (att han ger henne en andra chans beror ju enbart på att han uppenbart är en rätt förvirrad typ, som dessutom verkar vara oförmögen att säga nej till nån som tjatar).

Istället sitter han och suger på den uppenbara fallossymbolen moroten under hela spelet, samtidigt som han är omotiverat glad hela tiden (glad=gay på engelska).

Att tjejen, å sin sida, överhuvudtaget är intresserad av denna kille sexuellt är ju obegripligt mot bakgrund av detta. Det är också uppenbart att hon - genom att låtsas att allt är bra, och att hon vill vara tillsammans med honom - förtränger något traumatiskt som hänt henne.

VAD detta traumatiska är, inser man då Lasarus ringer. Det blir klart för oss tittare att tjejen är medveten om att Lasarus gått igenom nåt som kunde ha dödat honom, men hennes reaktion när han ringer är ett slappt "oj, lever du?". Vilken sund mänska skulle reagera på detta slappa sätt, och dessutom fråga chans på andra killar och sitta och spela monopol medan en annan vän är i dödsfara!??

Jag tror förklaringen är den (och den stöds av det faktum att Lasarus, när han "fått sin andra chans", ringer tjejen först av alla) att tjejen och Lasarus varit ett par, men sedan har Lasarus gjort ett val som skapat en brytning mellan de två, och som gjort att tjejen aktivt förtränger alla sina känslor för Lasarus.

Vilket är då detta - potentiellt fysiskt riskabla val - som Lasarus gjort, och som skapat brytningen i deras relation? Jag tror att svaret är uppenbart om vi går till Bibeln. Som ni alla vet så heter det att man "tog bort stenen" när Jesus gav den bibliske Lazarus en andra chans.

Det som filmens Lasarus genomgått är inget mindre än en könsoperation (man har "tagit bort stenarna"), och att han klarade detta innebär ju för honom att han får en "andra chans" att leva som den han egentligen är.

Hur detta kommer att sluta för de tre; den homosexuelle glasögonmannen, tjejen och transgenderpersonligheten Lasarus får framtiden utvisa.

Men titta noga på de ögon som kommer fram på tärningarna: 1 och 3. En "tre-enighet", en triangel, en "tres menage" (eller vad det nu heter på franska). Jag är beredd att tolka detta som en klar signal från filmmakarna att de tre inblandade kommer att kunna leva i ett smord treparts-förhållande, både fysiskt och mänskligt. En sann andra chans för samtliga inblandade således.

Ett starkt budskap!
JJ
22:11 11.3.2005


Etotoska!? "eRotiska", menar jag förstås..
JJ
22:09 11.3.2005


Rätt bra, speciellt som den leker med den skenbara spänning som KUNDE ha uppstått när det visar sej att Lazarus lever (men den tydliga etotiska symbolik som finns inbakad i glasögonkillens sugande på moroten visar ju att inget konkurrensförhållande råder mellan killarna. Men mellan glasögonsnubben och tjejen kommer det väl att uppstå en kamp om Lazarus, vilket förstås symboliseras av deras Monopolspel!).
linus
16:56 11.3.2005


Spara filen först och sen först öppnar du den. Min Window$ gör samma sak.
-Rade-
16:40 11.3.2005


Jag får inte filmen och fungera = / Den hittar inte filen...
låtta
16:19 11.3.2005


*hahaha*
linus
11:43 11.3.2005


Lite nörden i videon var fantastisk! Underbar!
Sök

Skriv sökordet i rutan
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén