Linda vet hur man skall njuta

Scladming – Österrikes senaste nyhet för Alpin-vänner

OLD ARTICLES. Med alltför mycket övervikt i bagaget tog vi flyget till München och åkte vidare med bil en bit in i Österrike. Där i den lilla byn Schladming, med sina 4500 invånare och 3500 turister, bosatte vi oss i 10 dagar.

På denna skidort får man verkligen det man söker då man åker till Alperna: långa (den längsta är 7,7 km), breda och fartfyllda backar som är utmärkta för carvade skidor! Detta skidområde med sina 167 km backar, 85 hissar och en kapacitet på 86800 personer/h hör till en av de fem största skidorterna i världen. Scladming har under den senaste tiden mest blivit känd genom slalomtävlingar, i januari hölls där en av deltävlingarna i männens världscup i slalom. Dessa backar lär också höra till favoriterna för det österrikiska slalomlandslaget!

Själv prövade jag bara på en Off Piste, och det räckte, men enligt mer vana Off Piste åkare lär utbudet på detta skidområde inte vara så bra som på andra platser.

Den lägsta backen är endast 745 meter medan den högsta backen är 2700 meter! Vi var 2 gånger upp till denna höjd och det enda sättet att ta sej dit var att åka med en gondolhiss som rymmer 80 personer, tryggare saker har man upplevt =)

Denna plats heter Dachstein och är en glaciär och även om det inte var så gemytligt att ta sej upp till berget så var det en fantastisk och fin upplevelse, förutsatt att jag ena gången blev åksjuk då det var så tjock dimma och samtidigt snöade att det inte gick att urskilja backen från dimman!

Jag kan inget annat än rekommendera denna skidort! Priserna är överkomliga och backarna är bra, åker man dessutom som vi över påsken så garanteras man en första solbränna, vi hade endast dåligt väder under 2 av våra 8 skiddagar. Det fanns också tillräckligt med restauranger i backarna, 68 stycken, så det fanns möjlighet att pusta ut, det fanns till och med solstolar att hyra!

Högsäsongen är 22.1-19.3 och även om gräset ställvis hade kommit fram tror jag nog att hissarna för upp skidåkare ett bra tag till!

Se alla bilder:

http://hotel.astudios.org/gallery/slide.php?id=1112366146_122