Teamet tillsammans med en Tjeckisk tolk/guide i Prag. Bakom kameran: teamets ledare, Tomas Forsbäck.

Tjeckien-teamet tillbaka i Finland

OLD ARTICLES. På tisdagen kom teamet på 17 personer tillbaka från Tjeckien efter en lång och intensiv, men mycket trevlig, resa.

I år gick resan längs samma länder som i fjol. Ner via Estland, Lettland, Litauen och Polen, och upp via Tyskland, Danmark och Sverige. Resan ner gick non-stop vilket innebar två nätter i bussen. Vi stannade bl.a. vid Rigabukten kl. 4 på morgonen och i Warzsawa kl. 11 på natten.

Väl framme på morgonen i Hradéc Kralowé checkade vi in på vårt låg-pris hotell för ungdomar och efter att vi fått fräscha upp oss så for iväg till Prag, där vi bl.a. besökte Gamla Staden.

På onsdagen började vårt egentliga program med att vara ute i Hradéc Kralowé och sjunga sånger samt dela ut traktat. Vi var även detta år en del av "The Good News Festival" och denna gång var vi det första av fyra team. I år har de ett team per månad istället för ett per vecka. Från torsdag till lördag hade vi även som förra året på kvällarna en utåtriktad konsert i församlingens lokal och på dagarna var vi ute i staden.

Nytt för i år var att vi besökte fyra skolor där vi presenterade Finland för några klasser och bjöd in eleverna till vårt "party" på kvällarna och till en fotbollsmatch som vi hade på lördagen.

Fotbollsmatchen, Finland mot Tjeckien, avgjordes med straffsparkar efter en jämn match. Slutresultatet blev 4-3 till Tjeckien.

På söndagen medverkade vi på församlingens gudstjänst med lovsång och predikan. Efter gudstjänsten och ett snabbt mål mat inledde vi vår resa hemåt.

Resan hem gick relativt smärtfritt. Tack vare lägre temperaturer och en ganska ny buss med fungerande air-conditioning så slapp vi svettas. Dessvärre blev Team Actions videokamera stulen i Berlin, men den var lyckligtvis försäkrad.

Målsättningen med resan var att skapa kontakter till ungdomar för församlingen vilket lyckades helt bra. Församlingen har på ett år växt till att i medeltal ha 50 personer på söndagarna, men har väldigt få ungdomar.

Det är möjligt att det nästa år ordnas ännu en resa till Tjeckien och Hradéc Kralowé. Församlingen har fortfarande stora behov att få kontakter och synas utåt.

Inom snart kommer ca 600 foton från resan att sättas ut.

Jag vill rikta ett stort tack till alla som var med och gjorde resan till ett oförglömligt minne!

Daniel "Danny" Bengs