Bilden tagen av en liten Masaikrigare

Masaibarnen hälsar!

OLD ARTICLES. På måndagen 2.2.04 åkte vi tidigt på morgonen till missionsstationen i Arusha med Hanna och Jan-Erik Nyman. Vi packade Land Cruisern full med trädplantor.....

På måndagen skulle vi åka ut till en lågstadieskola ut i "bushen" i Monduli. Monduli är en liten by där det bor Masaier (seminomadfolk). Vi hade med oss trädplantor till dom, som är sponsorerade av skolor i Kerava, Finland. Det är roligt att se hur entusiastiskt också vanliga skolor hemma bidrar till missionen.

Till den lilla skolan i Monduli kommer det elever från små byar som ligger 7km från skolan. De små barnen går varje dag till skolan 14km varje dag. Skolan börjar 8.00, så barnen startar redan kl. 6.00 för att hinna över berg och buskar. Dagen slutar oftast kl. 16.00, mat får barnen först när dom är hemma. Staten bidrar inte ännu tillräckligt så att pengarna räcker till skolmat. Nu har skolan ändå samlat ihop till ett kök de kan börja laga skolmat, men maten behövs ju också. Missionärerna Hanna och Janne Nyman samtalade med lärarna i skolan, och gav råd och tips hur att gå till väga med understöden.

Böcker behövs också. I några ämnen kan det tom finnas 40 elever per bok. På måndagen lärde sig första klassen att skriva i sanden utanför skolan.

Masaipojke på skolgården

Kom i håg denna lilla by i bön! Den ligger väster om Arusha i norra Tanzania. Gud verkar bland dessa människor och de älskar Jesus, som ger dem hopp om en glädjefull framtid!