Carolines hälsningar från Thailand

OLD ARTICLES. Efter att Ann-Sofie Björklund och hennes vän Eppu hade varit ca 3 månader i Thailand,åkte jag och pappa iväg för att träffa dem. Tyvärr åkte vi inte till den "lilla" staden (endast 600.000 invånare) där de jobbar, utan vi träffades i Phuket.

Ann-Sofie och Eppu åkte sista januari till en församling i Panthum tani - som ligger en bit från Bangkok. De jobbar där som engelskalärare och hjälper även till i församlingen. Dagligen kommer ungdomar till församlingslokalerna och äter, spelar spel osv. - som i en familj. Detta märks även på söndagarna när alla äter tillsammans efter gudstjänsten.

När Eppu och Ann-Sofie kom till Thailand, kom de till ett land med annan kultur och helt andra värderingar. Sånt som anses oartigt här, är helt normalt där - och tvärtom! T.ex. när Ann-Sofie hade lektion en dag och hon frågade av en lite rundare pojke vad han gör på söndag? Då svarade hans kompis: Han äter. - Det är ok att säga så,men att fråga hur länge någon har sällskapat,eller att visa fotsulorna är inte passande.

Tänk dig en församling i Finland kl.10 på en söndag, vilken som helst. Mötet börjar vanligen i tid. Och alla som skall medverka är på plats. I Thailand har Acki och Eppu fått uppleva nåt annat. Mötet kan börja 20minuter sent, och t.o.m. medlemmar ur lovsångsbandet kan komma mitt i lovsången och börja spela med...!!! Hur månne låter det?!? Nå,det viktiga är väl inte hur det låter, det viktiga är ju att man ärar Gud.

Under våra gemensamma dagar i Phuket hann vi fira nyår ( år 2547 tror jag) och Eppu och Ann-Sofie hann även stå upp för sin tro - på stranden. En pojke står och flirtar med dem, och frågar av Eppu: I have reggae in my heart, what do you have? Eppu svarade: Jesus. Han frågade samma fråga av Ann-Sofie och fick samma svar. Senare berätta även Ann-Sofie åt pojkarna att vi alla var kristna.

Både Eppu och Ann-Sofie mår bra, de trivs med varandra och församlingsmedlemmarna. Deras mål är att elverna de undervisar skall lära känna Jesus och gå med i församlingen. Ni får gärna be för fortsatt hälsa, och att de skall få vara till välsignelse. Be även för församlingen. - Det är en relativt ny församling som verkligen behöver allt stöd den kan få!

Ann-Sofie och Eppu kommer hoppeligen hem första augusti om inget oväntat händer