Viktor "Teija-forever" Fagerström

Gummi, solglasögon, datahack och en gitarr

OLD ARTICLES. Grabbarna tog farväl av Viktor Fagerström då han skall gifta sig nu på lördagen. Trots det vemodiga faktumet trängdes sorgen undan och grabbarna hade skoj tillsammans.

Viktor tänkte ställa till problem och han meddelade plötsligt att han har band-övning och att han inte sen heller har tid idag "att träffa Mikael". Linus ringde till Teija (Viktor blivande för att kolla läget) och Teija menade helt lungt att grabbarna skall kidnappa honom fast med våld.

Sagt och gjort, kl 14.00 igår blev Viktor bunden med remmar som Esa Kohonen gett, tryckt i bagageutrymmet i Linus bil och bortförd till en källare. Viktor fick där höra, i riktig Matrix-anda, att Teija blivit kidnappad och att han måste lösa vissa uppgifter för att få henne fri.

Först skulle han vinna Henry Blomqvist i dataspelet Liero där i källaren. Henry ledde först, men plötsligt vann Viktor överlägset.

- Han är ju proffs, förklarade Henry.

Då fick Viktor nya instruktioner. Den här gången till en park i Haga där han rodde gummibåt och löste gåtor. I en tunnel med rinnande vatten hade The Tubewatcher Rufus Hedengren sprayat nästa destionation: Lärkan.

I Lärkan löste Viktor en programmeringsuppgift på Magnics server. Väl löst visade uppgiften nästa destionation: Filadelfia.

I församlingssalens trappuppgång var ett kuvert gömt med en nyckel. Vart nyckeln ledde hade Viktor ingen aning om.

För att få veta var ville grabbarna att Viktor skulle tjäna 2 EUR genom att spela gitarr. Det var nämligen så mycket förvaringsboxen kostade. Viktor tjänade ihop 20 cent ... och det fast han körde med gamla goda psalmer och sen högtempo-gitarrsolon.

Till slut kom han fram till förvaringsboxen där en telefon ringde. Det var Teija som ringde och berättade att hon behandlats väl och nu blivit frisläppt.

Kvällen firades med chips, grill, Sofias muffinsar, popcorn, bastu, petanque, prat ... ända till över midnatt.