Goda nyheter sedan 2002     Söndag 28 november 2021 kl 07:58Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Bli skribent | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Brtiney och Matrix
När allting brister ...
 1 6033 44 21
Christine Romberg
Online 18:00 02/10 2003  Modifierad 08:17 17/07 2010

Old articles  Jag är säker på att du har din idol uppklistrad på väggen eller som skrivbordsunderlag på din dator. Vi har alla våra idoler som vi ser upp till.

För många kan det vara filmstjärnor och popidoler eller Britney Spears. För andra kan det vara en framstående evangelist eller tänkare. Omedvetet tar vi till oss av den människans egenskaper, utseende och sätt.

För dem vilkas idoler tillhör pop-eller filmindustrin kan man bli fascinerad av glamouren och lyxen, men framförallt den beundran och den äran dessa människor får. Det kan vara oerhört attraktivt. Men det är viktigt att se förbi den glittrande fasaden. Den stora Matrix-stjärnan, Keanu Reeves lever trots sina stora framgångar i själslig misär på grund av alla de motgångar och svårigheter han har  fått gå igenom; hans barn föddes dött, hans flickvän körde ihjäl sig, hans lillasyster har insjuknat i cancer. Inget av det han har nått i detta liv kan hjälpa honom, varken pengar eller beundran. För det viktigaste i livet handlar om din själ och ditt hjärta.

Så vad är värt att sträva efter i detta jordeliv? Ja, som kristna är ju svaret klart: att leva för att känna den levande Guden och föra ut budskapet om det eviga livet och frälsningen. Var har du ditt fokus och dina tankar? På vem vilar din blick? På idolplanchen i ditt rum, eller på Jesus Kristus?


linus
08:26 13.10.2003


Britney, som alla andra människor, längtar nog efter frälsningen :)
KG
19:41 12.10.2003


... man ska ju int tro på riktit allt man hör int, L. Lite mer tänkapåå då du läser skvaller pressen, tack.
Jag läste en kristen sajt där dom berätta att AC/DC är förkortnig på "Anti-Christ, Devils Choice", och Kiss betyder "Kids In Satans Service". Det värsta är en del folk är dumma nog at tro på de. Sådant svartmålning kommer från kristet håll, och är det då bra PR?

Men int försår jag vaför man int kan ha en idol som råkar tillhöra en annan religionsgrupp? De är ju int riktit hälsosat att tänka så, tror jag. Altså, no offence mot någån, de är bara min åsikt.
L
16:31 12.10.2003


Men Oskar, innan du skaffar dig en britney-plansch kan jag kanske upplysa där att vår kära Brittan nyligen har gått med i samma religion som Madonna tillhör, nämligen Kabbalah-judendom som är en ockult sekt, som verkligen int sysslar med uppbyggliga saker...nåjo, men nog får du ju ha en plansch om du vill =)tex så du man kommer ihåg att be för henne...
2 Kor 4: 16-18
20:30 5.10.2003


Därför tappar vi inte modet. Även om vår yttre människa bryts ner, förnyas vår inre människa dag för dag.

Ty vår nöd, som varar ett ögonblick och väger lätt, bereder åt oss på ett oändligt rikt sätt en härlighet, som väger tungt och varar i evighet.

Vi riktar inte blicken mot det synliga utan mot det osynliga. Ty det synliga är förgängligt, men det osynliga är evigt.
linus
12:22 4.10.2003


Word, preacher!!
Anders O.
11:20 4.10.2003


My two cents:

Håller med skribenten i detta. Jag kan med egen erfarenhet berätta om ett fall där jag och en bekant till mig "råkade" ut för en personlig tragedi. Skillnaden mellan oss var att jag var frälst medan han inte var det.Det resulterade i att han tog till flaskan medans jag sökte Gud. Nu menar jag förstår inte att jag är någon bättre människa på grund av detta, men generellt så är det så att det man har byggt upp livet på, det faller man tillbaka på då det krisar ihop sig.

Jesus sammanfattar detta i Matt 7:24-27
"Den som därför hör dessa mina ord och handlar efter dem, han liknar en förståndig man som byggde sitt hus på klippan.
Regnet öste ner, störtfloden kom och vindarna blåste och kastade sig mot det huset. Men det föll inte, eftersom det var grundat på klippan.
Men den som hör dessa mina ord och inte handlar efter dem, han liknar en dåre som byggde sitt hus på sanden.
Regnet öste ner, störtfloden kom och vindarna blåste och slog mot det huset, och det föll samman, och dess fall var stort."

Frid med er.
HC
19:22 3.10.2003


Jag vet int om det direkt har nåt med saken att göra men efter att i tiden har sällskapat med en då mycket känd artist så kan jag bara säga att int e kändislivet nån dans på rosor. Tvärtom. Absolut inget privatliv. Helatiden nån som hänger efter en vad man än gör och vart man än går.
Så egentligen så skall man bara vara glad över att få vara en medelsvensson =)

Men inte hade Jesus det nåt lätt han heller...
Veronica
16:59 3.10.2003


Ja, jag håller med, Oskar och Andreas. Det är alltså inte hur man har det, utan hur man tar det. Hur man tacklar svåra situationer i livet beror bl a på ens självkänsla, vilken typ av personlighet man har, ens bakgrund, hur människor som står en nära tacklar situationer.

Genom svåra upplevelser kan man mogna och bli en starkare människa. En människa som har gått igenom mycket svåra saker kan ha mycket att ge en annan, som tröst och visdomsord.
linus
14:27 3.10.2003


Engelsmännerna hade funderat på det där också ...

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/st...
andreas
13:53 3.10.2003


Ja ... det är ju stor skillnad på själslig misär och yttre omständigheter. Förutom Jesus så levde ju Paulus ett liv som för utomstående verkar vidrigt (med förföljelse, fängelse osv) men själv praisa han bara och tacka Gud. Medan människor t ex i vårt samhälle till omständigheterna lever ett ok liv men ändå är deppade, utbrända och stressade.
janne
13:04 3.10.2003


:) vem var det som kastade bollen på bilden?
tine*
10:58 3.10.2003


Oskar, jag förstår vad du menar... :)
linus
10:20 3.10.2003


Britney har väl nog, om någon, hjärtesorger ... Lyssna bara till "From the bottom of my broken heart".
Oskar
23:50 2.10.2003


Nu kanske jag låter lite sur, men ni talar om något helt annat. Jag är säkert bara
a) underlig och tänker helt annorlunda och går därför inte att förstås
b) dålig att kommunicera
c) båda två

Om Keanu är deprimerad så kan vi alltså inte se upp till honom, och han har haft motgångar som orsakat detta. Hmmm varifrån ska jag få en Britney-planch? Hon har väl inte haft märkbara motgångar.
linus
23:21 2.10.2003


I någon artikel jag läste stod det att Neo inte ville umgås med någon, att han undvek till och med sina närmaste. Enligt det var han i en djup depression så era slutsatser var nog rätta.
Oskar
22:43 2.10.2003


Det skulle inte förundra mig om Keanu var deprimerad heller. Min poäng var att vi kan inte ta det för givet. Vi kan inte hindra att någon nära stående blir dödligt sjuk. Det är utanför oss.

Om det är det yttre som reflekterar vårt själsliga tillstånd så kan vi bara beundra människor utan motgångar. Det låter inte riktigt rätt. De på riktigt beundransvärda brukar ha gått igenom många motgångar snarare än vara födda med silversked i munnen.

Kanske Lauryn Hill kan illustrera vad jag försöker säga:
C'mon baby light my fire
Everything you drop is so tired
Music is supposed to inspire
So how come we ain't gettin' no higher?

Now tell me your philosophy
on exactly what an artist should be
Should they be someone with prosperity
and no concept of reality?

Now, who you know without any flaws?
That lives above the spiritual laws?
And does anything they feel just because
there's always someone there who'll applaud?
Eki
21:57 2.10.2003


Bra skrivet Tine!!!
Sara W-N
21:40 2.10.2003


Hej! Fint Tine! och vilken bra bild! Jo, jag tänkte på en viss person när jag läste detta. Vet inte vad ni känner till om Robbie Williams, men hans senaste skiva tala mycket för att den tomhet han känner/kände kan bara Gud fylla! Han söker den stora kärleken. Jag hoppas verkligen att han finner den också...är annars inte nån fan till honom, men tycker att han som så många andra stjärnor skulle hitta den sanna kärleken...tacka vet jag Carola Häggqvist :)

kramis
Veronica
21:36 2.10.2003


Hmmm, jag anser att det som Keanu Reeves gått igenom är sådana saker som helt klart innebär en naturlig sorg men som kan utvecklas till en depression. Det är också en hel del han gått igenom så det skulle inte förvåna mig om han var deprimerad.
Veronica
21:23 2.10.2003


Ja, det är ett intressant fenomen, människans behov av att beundra och av att bli beundrad. Visst får vi beundra och bli beundrade men samtidigt komma ihåg skaparen av den eller det vi beundrar. Vi får tacka Gud för de fina människor som spelar en sån stor betydelse i våra liv. Vi får tacka Gud för det fina en människa åstadkommer genom t ex musik, eller konst. Det handlar om att där din skatt är där är ditt hjärta.
Oskar
21:10 2.10.2003


Bra artikel Tine, men jag håller inte riktigt med att Keanu Reeves lever i själslig misär på grund av de saker du nämnde. Det är ju alla yttre omständigheter. Drogproblem eller depression skulle kvalificera som själslig misär.

Jesus blev förrådd av en av sina närmaste vänner, övergiven av de andra vännerna, kallad galen, var nära att bli stenad flere gånger, misshandlad och till sist avrättad. Då skulle han i såfall också levt i själslig misär, men det vet vi alla att ingen på allvar skulle påstå. Jo, han uppstod ju till sist, men vi vet ju inte heller hur Keanus dagar slutar.

Frågan är väl "where your head at if the beat ain't fat", eller vad spelar någon roll sedan när det inte annars går särskilt bra.
Sök

Skriv sökordet i rutan
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén