När allting brister ...

Brtiney och Matrix

OLD ARTICLES. Jag är säker på att du har din idol uppklistrad på väggen eller som skrivbordsunderlag på din dator. Vi har alla våra idoler som vi ser upp till.

För många kan det vara filmstjärnor och popidoler eller Britney Spears. För andra kan det vara en framstående evangelist eller tänkare. Omedvetet tar vi till oss av den människans egenskaper, utseende och sätt.

För dem vilkas idoler tillhör pop-eller filmindustrin kan man bli fascinerad av glamouren och lyxen, men framförallt den beundran och den äran dessa människor får. Det kan vara oerhört attraktivt. Men det är viktigt att se förbi den glittrande fasaden. Den stora Matrix-stjärnan, Keanu Reeves lever trots sina stora framgångar i själslig misär på grund av alla de motgångar och svårigheter han har  fått gå igenom; hans barn föddes dött, hans flickvän körde ihjäl sig, hans lillasyster har insjuknat i cancer. Inget av det han har nått i detta liv kan hjälpa honom, varken pengar eller beundran. För det viktigaste i livet handlar om din själ och ditt hjärta.

Så vad är värt att sträva efter i detta jordeliv? Ja, som kristna är ju svaret klart: att leva för att känna den levande Guden och föra ut budskapet om det eviga livet och frälsningen. Var har du ditt fokus och dina tankar? På vem vilar din blick? På idolplanchen i ditt rum, eller på Jesus Kristus?