Goda nyheter sedan 2002     Söndag 28 november 2021 kl 06:40Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Bli skribent | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Gud finns även i Venezuela!
Ida hittar vänner var än hon går...
 1 3529 47 14
Venezu-Ida
Online 15:35 23/10 2003  Modifierad 08:17 17/07 2010

Old articles  Låt oss se vad mickelsson.net:s Venezuelakorrespondent, Ida Karlsson, har att berätta den här gången. Du är i sändning, Ida...

I Matteus 6:32 säger Jesus: "men er himmelske Far vet att ni behöver allt detta.." Gud vet mina behov, ibland även före det blivit ett behov, och han vill fylla dem. Det har bevisats åt mig här i Venezuela.

Det är så, att familjen jag jobbar för, arbetar i den lokala Lutherska församlingen. Efter två gudstjänster kunde jag bara konstatera att den församlingen inte fyller min andliga hunger. Speciellt då jag är med våra barn i söndagsskolan. Efter andra mötet tänkte jag: "Hur överleva detta år utan en församling som mättar min hunger??"

Gud hörde mina tankar!! För bara tre timmar senare ringde min kompis, Rebeca, och bjöd mig med henne och hennes pojkväns syster, Monica, till dennes församling. Rebeca hade själv aldrig varit i den församlingen förr, så vi var båda två lika nyfikna. Församlingen visade sig vara en lokal friförsamling, "Iglesia de Dios miserdicordioso" (Church of God's mercy) med ungdomsmöte varannan söndagskväll.

Mötet var precis som hemma i Sion på Youth Action, förutom att allt gick på spanska.. Det var lovsång, bön och förbön, predikan och gemenskap. Allt sköttes av ungdomarna själv, och man kunde känna den Helige Anden verka i salen. Speciellt hemtrevligt kändes det efter mötet när vi alla trängdes i de få bilarna (8 personer i den jag åkte i) för att åka till nått
pizza-ställe.
=)

Fast jag inte förstod något av lovsångerna (förutom Come, now is the time to worship) eller predikan, fick jag mycket utav mötet. Huvudsaken med möten i allmänhet borde ju vara att människor får möta Gud, och inte se en häftig show. Och i denna församling fick jag verkligen möta Gud.

Vid det här laget hade en månad gått sedan jag lämnat Finland och mina ben började bli rastlösa. Jag måste få dansa. Så, tog fram mina CD-skivor och dansa igenom mina några danser, bara för att konstatera att det ÄR tråkigt att dansa ensam. Som sagt är Gud medveten om våra behov, och han hörde mina tankar igen. Inte nog med att han lett mig till en "tillfredsställande" församling, utan han lett mig till en församling med dansgrupp! Detta fick jag höra efter andra mötet där. Så, nästa dag stod jag själv på scenen och övade tillsammans med gruppen!

Med detta uppkom vissa små problem. Hade i packningsskede, hemma i Finlad, inte tänkt att jag skulle dansa här, så ja lämnade mina dansskor där hemma. Och utan bra skor är det jobbigt att dansa. Okej, nu tänker ni säkert att jag ska köpa skor. Det tänkte jag också, men här är det lättare tänkt än gjort. Speciellt i min stad. Här i Barquisimeto är nämligen alla gator,
förutom de fem huvudgatorna, enkelriktade. Så, trafiken är väldigt stockad, och alltid stockad.

Det tar typ en halv timme, med bil, in till centrum från vårt hem. Och sedan ska man försöka hitta bra lenkkari i min storlek bland alla små, nätta, vackra sandaler.. *huhhu* Efter tre timmars spring i affärer på torsdag, kunde ja bara konstatera att kvinnorna här har små fötter..

Hur som helst är Gud trofast, och han vill fylla våra behov. Den kvällen bad jag att Gud skulle hjälpa mej hitta skor. Och tackvare våran ovisshet om denna kultur, hittade jag skor nästa dag. Vi skulle på en födelsedagsfest, och som duktiga finländare var vi på plats i god tid. Vad vi inte visste, var att här skriver man på flit en timme tidigare tid på inbjudninskorten, så att gästerna ungefär hinner till rätt tid. Så, detta gav oss en timme att spendera i centrum, så vi gick ut och gå. Bara ett kvarter darifrån, hittade vi en stor klädaffär med skor i övre våningen och där fanns massor me lenkkarin, ännu t.o.m i min storlek!! Jag hitta billiga, passliga skor, och fick vara med på en oförglömlig födelsedags fest!!

Nu är jag nöjd och glad och dansar på för fullt. Vi har haft redan ett uppträdande, och snart skall jag troligen börja lära ut en dans åt gruppen! "Sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så skall ni få allt det andra också!"
(Matt 6:33)

Soliga och svettiga hälsningar till er alla, Ida.


venezu-ida
14:35 3.11.2003


alttså vet du int va en Chiripa e?? vilken planet e du ifrån??? alltså, da-a. *klappar mej på axeln fö ja e så bra o full av mej själv o min vishet*
Esterklubben =)
Anna H.
10:19 3.11.2003


en lite vaddå för något som piper på golvet!?`?!?!?!? Akta dig så att jag inte skjuter äter på dig.
venezu-ida
14:03 30.10.2003


we´ll girl. talk as much as you want.. I still can't hear you. Mitt ego har fyllt upp mitt huvve (älskar denhär ensamheten här) så kan inte höra någå små chiripan som piper där nere på golvet.
Anna H
11:48 30.10.2003


jag säger bara en sak. Talk to the hand couse the face ain't listening....

Och som svar på alla dina motargument:
Talk to the endoplasmatiska nätverket cause the membran ain't listening..
venezu-ida
14:23 28.10.2003


thäänx määän... joo, vitsi va vi har flippa.. o i massor.

I'm the king of the world!!!! Vitsi ja blev chockad då när du börja kina om den saken.. var inte van att flippa i kapp me nån..

But now I'm all alone. *muahahahaaa* believe me, no one of these people wanna come to Finland after I leave.. Undrar va di tror om oss finnar egentligen.. hmm..

kanske man int ska tänka så mycke på va andra tänker..

Okej, ser va du försöker, men ja orkar inte ge mej int på diskussionen om vem som e ödmjukast, fö ja VET ju att det är JAG som är det. End of discussion.
Anna H.
13:12 28.10.2003


thäänks for the support.
Oskar
15:40 27.10.2003


Jonas, kreativitet är ju per definition något man inte kan göra regler, eller bra motivering för, så KreativAnna och VirrpAnna bor antagligen väldigt nära varann helt av naturen.
jonas
14:57 27.10.2003


KreativAnna? Hah!
Jag brukar använda VirrpAnna...
=)
Anna H.
14:06 27.10.2003


Alltså folk i andra länder verkar inte alls ha förståelse för denna flippkultur...! När jag ville och försökte flippa på Irkku va de inte nån som fatta. Dom tyckte bara de va bisarrt att klättra upp i ett träd eller jaga nån me diskborste eller göra nåt sånt. Ida: din uppgift blir att ta seden dit du kommer - FLIP IT SISTER! FLIP IT!

Ida är en flippare. I rimembör the föörst tajm: Mannas gård, rutschbacken, I'm the king of the world - no I am - no ME!

...och så utkämpades den första egokampen. För tillfället ligger vi i vapenvila eftersom våra egon har en kontinent var och ännu får plats. Nog för att Europa är mkt mindre än Sydamerika... men så ÄR jag ju också mkt ödmjukare ;-)

Eller va Carolina!!!! VA!!!
venezu-ida
13:58 27.10.2003


voi anna anna anna.. du e noo allt kreativanna du. ei voi muuta todeta =) Jo, nej, ingen är "avundsjuk" snarare tvärtom, ja kan ju int prata deras språåk. Fast tror int att di ens sku kuna tänka sig va avundsjuka, öööö så gälit som ja flippa en par gånger så, ja e förvånad att di vill ens si mej nå mera =) *IIIIISSSSOOOO aaaaBUH*
Corinne
13:32 27.10.2003


Alltid lika spännande att höra från Venezuela :-)
Anna H.
10:38 27.10.2003


Jaaa! Iiiiii-buh! Sounds like Iiitalakuliita e i full gång igen =) *kram* Förstår mkt väl behovet att hitta annan församling, tyvärr även min erfarenhet =| Och när du får ta emot i den andra kan du ge ut i din 'värdförsamling' Men va BRA att du får göra mkt Ida-kreativt när du e där! Hoppas där inte är någon som också tycker sig vara lika kreativ och morrar åt ditt sätt att lära ut ;-) ...och stoooor kraaaaaam. Jag var också hittat på ett nytt ord.. det heter inte 'kreativ' utan 'kreatIDA'! buahahah! Jååå! Annahuuumååå!
venezu-ida
20:51 23.10.2003


nu har ja fått ett namn =) öö, om du fryser ihjäl, så då steks ja väl då. *Beso y Abrazo*
Carolina
20:04 23.10.2003


...hmm...vill å lära ut danser åt venetsueler=)...men d sku juh vara bättre om jag sku kuna dem....SAKNAR DIG!!!! Du sku vet...snart ahr du ingen liten blond caolina kvar....man vet juh int om jag råkar ta å frys ihjäl i vinter....d kallt här i nykaaabi....puss på däj IDA! (BARA IDA) muhaaaaaaaaaaahahahaaaaaaaaa
Sök

Skriv sökordet i rutan
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén