Goda nyheter sedan 2002     Fredag 22 januari 2021 kl 02:46Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Bli skribent | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Lev och lär
Sara Wallin
 1 1870 32 0
Sara Wallin
Online 00:00 05/12 2002  Modifierad 08:17 17/07 2010

Old articles  Idag 17.11.2002 grundades klubben "lev och lär". Planerna på att utöka antalet medlemmar till klubben är stora. Visionen om att se Guds nåd och kärlek regna ner över folket är bekräftat. Inspirationskälla: Bibeln, mina vänner, Per Hall (ungdomspastor i Filadelfia Helsingfors), egen erfarenhet.

Vi har kommit en bra bit på livets väg när vi vågar ta steget ur församlingen för att lova och prisa Herren ute på gatan - möta människor i deras vardag. Personligen upplever jag mycket starkt hur Gud väckte mig och tog tag i mitt liv. Han ville använda mig. Mina böner bestod ofta av, innan detta hände, att jag ropade på Gud och bad Honom att använda mig; "gör något med mig då Gud, jag vill också vara delaktig med att berätta för människor vilken underbar Gud du är", kunde jag säga i mina böner.
-Det kändes nästan egoistiskt att inte dela med sig av de gåvor jag fått av Honom till mina medmänniskor. Var och en har sin uppgift. En nådegåva, kallelse, Gudagåva…kalla det vad ni vill, men som man brukar sjunga; "Gud har en uppgift som passar för dig och en annan som passar för mig". Vi får lita på att Gud vet hur Han ska utrusta oss. En dag ska vi samlas i himlen och möta Jesus, Guds utsände son, som har dött för vår skull, men uppstått igen. Bara Gud vet när var och en ska få hembud till evigheten. Han kommer att hämta oss var och en som ger sitt liv till Honom här på jorden. Allt materiellt som vi kanske sätter onödigt mycket värde på får vi lämna kvar, men våra ofrälsta vänner…hur värdefulla är inte dom! Vi vill väl mötas igen?! Lev nu och skjut inte upp det du är kallad att göra - nämligen att vinna folk till Guds rike. Hans mäktiga namn ska regera till slut och vi ska alla träda fram inför Honom!


Gud berör:
Guds ande bor i den som sagt JA till Jesus! Om vi överlämnar våra liv till Honom kan vi lita fullt ut på att Gud leder oss och bär oss varje dag. Att bli frälst är att bli berörd av den Helige anden i sitt stilla sinne. Att bli räddad från världen - och välkomnad in till evigheten. Hur blir man berörd och frälst? Det innebär inte att människor behöver en äldstes handpåläggning vid ett väckelsemöte…nej, hemma i sin egna lilla vrå kan Gud möta människor. Det viktiga är att människan tar emot Jesus som sin frälsare och bekänner sin tro för sig själv och för andra!
Läs om Guds mäktiga kärlek, bibeln säger bl.a. så här om kärlek: Pred.4:6; Neh.9:6; 5Mos.30:19,20

"Herren välsigne dig och bevare dig. Herren låte sitt ansikte lysa över dig och vare dig nådig. Herren vände sitt ansikte till dig och give dig frid. I Faderns, Sonens och den Helige Andes namn - Amen".

Förlåtesle - vägen till frid:
När Gud sände sin son till jorden, sände Han kärlek till människorna! Jesus är kärlek! För att människorna skulle bli förlåtna för sina synder offrade Jesus sig för vår skull. Han gav sitt liv för oss, för att var och en som tror på Honom, inte ska förgås, utan ha ett evigt liv. I den stunden när Jesus dog på Golgata kors, blev vi förlåtna.


Förstå det så här. Vi ska följa Guds bud, vi ska leva för att vinna över det onda och vi ska sprida Guds budskap till våra medmänniskor. I slutet på det jordiska kommer det goda att segra över det onda. Under tiden, innan Jesus kommer tillbaka, ska vi proklamera Hans namn och förlåta varandra. Bibeln säger bl.a. såhär om förlåtelse:
Ps.25:3,5,11,13; Ords.19:11; Mik.7:18; Kol.3:13
Förlåta - bli förlåten - bekänna synd och bli förlåten. Ibland är det inte lätt att förlåta och ibland riskerar man mycket för att bli förlåten, men ett liv med skam och ett dåligt samvete är som ett liv utan Jesus. Jesus renar oss om vi ber om det och Han förlåter oss för våra snedsteg och våra misslyckanden, men Gud godtar inte att vi fortsätter synda och göra vad vi innerst inne vet är orätt. Bibeln säger bl.a. så här om synd:
Ps.37:27 Sky det onda och gör det goda, så får du bo kvar för alltid
Ps.37:36 Ge akt på den fromme, se på den redbare, fridens man har en framtid, men syndarna går alla under, de Gudalösa berövas sin framtid

Centrala byggstenar i klubben och från vilka medlemmarna utgår ifrån:
- Guds ende son Jesus som blev utsänd till oss människor för att var och en som tror på Honom inte ska förgås utan ha ett evigt liv.
- Kärlek, stöd och uppmuntran till våra systrar och brödrar genom Jesus kristus, eftersom en ensam människa är svag, men med Jesus i hjärtat är människan stark.
- Gud hör bön och Han berör!
- Förlåtelse och ödmjukhet, till dig själv och till andra.
- Glädje och förtröstan i Herren till våra medmännikor.


Med namnet "lev och lär", som klubben heter, menas att man ska leva för Jesus och lära genom bibeln, Jesus, erfarenheter (egna och andras), för att kunna dela med sig och utvecklas andligt. Att leva och lära innebär också att människan utvecklar de tre dimensionerna, socialt, psykiskt och fysiskt och älskar sig själv såsom sin nästa. Tanken med den här klubben är att följa uttrycket "tillsammans är vi starka". För att bli medlem i klubben "lev och lär" krävs bara en sak, nämligen att tro på Jesus som frälsare. Medlemmarna i klubben ska styrka varandra och uppmuntra varandra att sprida budskapet vidare om den stora kärleken på jorden, nämligen Jesus. Under de tillfällen vi som klubb samlas kommer vi att be, sjunga, träna psykiskt, fysiskt och socialt, äta gott och samtala. Medlemmarna arbetar för ett och samma mål och detta kan göras var medlemmen än befinner sig. Tillfällen när alla medlemmar samlas är få, eftersom tanken är att ett så stort nätverk runtom i världen ska finnas och att var och en ska kunna delta, var de än befinner sig. Ett årsmöte för klubben är dock planerat. Önskvärt vore att det ordnades cellgrupper för medlemmarna, var det finns möjlighet, t.ex. om man bor på samma ort. Genom att alla medlemmar får kontaktuppgifter på dem som är med i klubben kan man även på distans stödja och uppmuntra varandra, genom telefon, e-mail eller snigelpost och det är främst detta som är medlemmarnas uppgift.

Det ska inte ta mycket tid av medlemmarna att vara med och det ställer inte höga krav på aktivitet heller. Huvudsaken är att klubben drar igång och den kan väcka människors innersta längtan, nämligen att få tillfället att vara delaktiga för Gud!

Fundera över vad du vill göra med ditt liv. Livet är underbart att leva och vi har mycket i vår omgivning vi kan tacka Gud för. Jag tror att många människor ibland bara ser det eländiga och inte vet vart de ska vända sig. De söker något och känner tomhet, dvs. den tomhet som bara Jesus kan ersätta.

Till dig som vill veta mera om klubben:
Ta kontakt med Sara Wallin, 050-3260748 eller +46(0)730560829
e-mail: sara_1234@hotmail.com/wallin.sara@spray.se


Sök

Skriv sökordet i rutan
Arkiv
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén