Goda nyheter sedan 2002     Tisdag 20 oktober 2020 kl 06:18Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Bli skribent | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > En sekund
 1 5064 42 5
Christa
Online 19:19 29/12 2008  Modifierad 18:53 18/08 2010

Kolumn  Det händer över 31 miljoner gånger per år. En sekund övergår i en annan. Ändå anses den där ena sekunden, övergången som utgör skillnaden mellan 31 december och 1 januari ofta vara mera speciell än de trettioenmiljonerfemhundratrettiofemtusenniohundranittionio andra.

Vackert så. Vi äter gott, dricker upp julens sista glöggömma, stöper tenn och gör vårt bästa för att tolka den stelnade metallens former. Efter nedräkningen skålar vi i höga glas och spetsar öronen efter knallar och raketer.

Efter festen sitter vi där med nyårslöftena. En del har dem nedplitade på en lapp, andra inpräntade i minnet. Den där ena sekunden mellan ett år och ett annat anses allmänt vara en bra sekund att bryta upp och börja om. En del skaffar sig nya vanor, andra gör sig av med gamla. Älska mera, äta mindre, bli tålmodigare och skynda långsammare.

Att se över sitt liv och ta tag i det man inte är nöjd med är allra oftast ett positivt förfarande. Att göra det storslaget en gång om året bara för att märka att förändring inte sker över en natt är kanske mindre lyckat.

Så därför, håll följande i minnet när du lyckas eller misslyckas med årets löften:

Det som ligger bakom dig har påverkat den situation du är i för tillfället, men definierar inte hela din framtid. Livet handlar i första hand inte om vad du gjorde i går, utan om vad du gör i dag.

Förändring är en process som tar tid. De små stegen är oftast de bästa och mest hållbara. Det finns över 31 miljoner nya sekunder, nya övergångar per år att bryta upp och börja om, du behöver inte vänta till nästa nyår. Låt dig inte slås ner av misslyckanden, utan ta fasta på det positiva.

Och så det viktigaste. Guds nåd är var morgon ny. Han har tålamod med varteviga ett misslyckat löfte.

Kolumnen har publicerats i Kyrkpressen till nyår 2007-2008.


3SbeoDBqSp6195W2KwhF2b
01:02 3.1.2009


Hihi -med att somna tjugo före tolv! ;) Fin text, bra skrivet! Gott nytt år på dig/er!!
Christa
20:52 1.1.2009


Jo det blev lugnt med raketerna och skålandet! Men kolumnen är iofs skriven för ett år sedan! En av de bra sakerna med att vara preggo är att man blir ursäktad fast man somnar på soffan tjugo före tolv på nyårsafton ;)
Manda
16:31 1.1.2009


Jag tycker att det var bra skrivet! Fast det ironiskt nog inte blev så mycket vare sig raketer, nyårslyckor eller skålande för din del... :) Men det var en bra poäng som jag ska spendera några sekunder av det här året på att tänka på. Kram åt dig Christa
Sara W-N
00:12 30.12.2008


Vilket bra inlägg! Ja, Guds nåd är var morgon ny och Hans trofasthet står fast...DET räknas!
Pontus J. Back
19:52 29.12.2008


Mycket fint skrivet. Vi är alltid i olika situationer i våra liv och vi skall alltid tacka Gud. Om det är en besvärlig situation så kan vi vara säkra på att de INTE är för evigt.
Sök

Skriv sökordet i rutan
Arkiv
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén