Denna unga pojke började kunna gå under kampanjen.

Mirakel då ung pojke började gå - PTL Crusade i Lusaka, Zambia

MISSION. Miraklet om pojken som började gå är endast ett av många mirakel och helanden som skedde under PTL Crusaden i stadsdelen Chawama i Lusaka, Zambia.

I onsdags inleddes kampanjen och redan första kvällen hade tusentals människor sökt sig till kampanjområdet. Bland besökarna fanns den första kvällen den unga pojken som då inte kunde gå. Han blev helad och gick därifrån. Följande dag besökte han läkaren som tidigare hade skrivit remiss till operation men som nu ställde in operationen i och med att pojken kunde gå. Följande dag vittnade pojken och hans mamma om helandet och därpå följande kväll var pojken på plats med sin pappa som inte kunde hålla tårarna borta då han såg sin son gå och fick höra om Honom som utfört miraklet o sin pojke; Jesus!

Varje kväll blev människor helade och befriande från onda andar och demoner. Andra kvällen hade man räknat ihop de ifyllda överlåtelsekorten från de som samma kväll tagit emot Jesus i sitt liv och dessa var 2000 personer på en kväll. Antalet steg för varje kväll och varje kväll kom det mera folk.

Kampanjen ordnades in stadsdelen Chawama i Lusaka, Zambien som är det största slumområdet i staden, kanske det största i Zambia. Undertecknad tänkte på Bronx eller Houstons undre värld innan det första besöket i Chawama som förändrade min tankevärld. Jag har aldrig tidigare i mitt liv sett något sådan som jag nu fick se. Med tanke på hur människorna lever här och jämfört med hur vi har det hemma i Finland så är det en självklarhet att vi har det alltför bra och lever i överflöd. Det minsta vi kan göra är nog att stöda missionsarbetet i dessa länder, de behöver verkligen vår hjälp, framför allt gatubarnen.

Igår avslutades kampanjen med ett explosionsartat möte. Människorna var hungriga och törstiga och mellan 6-8 tusen personer kom fram för att ta emot Jesus. Många av dessa var barn och många blev döpta i Den Helige Ande och slogs ut av Guds kraft. Jag trodde att jag sett mycket i mina dagar men detta var verkligen något som kommer att förändra mig och mitt liv. Spelade själv ett par låtar med bandet DMK från Zambia och trots att vi aldrig spelat tillsammans tidigare eller de hade hört mina låtar så flöt det på bra. Rockversionen av Amazing Grace gick hem.

Under fredagen och lördagen ordnades ledarseminarium för de involverade lokalförsamlingarna som skall ta hand om skörden. Ledare och arbetare från 40-50 församlingar kom och tog del av Pastor Tommys undervisning och blev uppmuntrade i sin tro, sin tjänst och kallelse. Underbart att se så många församlingar vara med i arbetet. Det som sker efter kampanjen är viktig men vi får heller inte glömma bort att Den Helige Ande verkar i dessa nyfrälsta och Han tar bäst hand om dem och för dem in i rätt gemenskap.

Nu då kampanjen är över har några siffror om skörden inte ännu blivit klara men för mig är det endast nåd att få vara med i ett arbete där minst 15 000 människor blir frälsta på fem dagar. I skrivande stund sitter jag tillsammans med PTL Ministries koordinator Bertil Dolfen på flygplatsen i Lusaka på väg hem. På vägen hem stannar vi till i Addis Ababa i Etiopien för att besöka PTL Ministries barnhem och barncenter där de tar hand om gatubarn.

Mera information om PTL Ministries på adressen www.ptlministries.org  Där kan du även beställa Pastor Tommys uppmuntrande nyhetsbrev.

Pastor Tommy intervjuar pojken och mamman.
Stadsdelen Chawama i Lusaka
Stadsdelen Chawama i Lusaka
Tommy ber för sjuka
Tommy har ett stort hjärta för barn
Amazing Grace
Tommy går runt och talar med människor som sökt sig till kampanjen
Folkmassan i Lusaka
En ung flicka som blev döpt i Den Helige Ande
Tommy drar upp en flicka ur publiken som fick möta Guds kraft och som blev döpt i Den Helige Ande
Hunger och längtan
Tommy hade bra kontakt med människorna trots att de var så många
Tommy ber för en flicka som blivit fylld av och döpt i Den Helige Ande