Goda nyheter sedan 2002     Onsdag 11 december 2019 kl 11:22Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Bli skribent | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Hur vi kan missförstå saker och ting
pjb@netikka.fi
 14 4401 98 0
pjb@netikka.fi Back
Online 00:46 02/07 2014  Modifierad 00:55 02/07 2014
{"width":"236","height":"500","type":"file","thumbnail":"thumb"}

Kolumn

Ibland missförstås våra handlingar, speciellt som kristna blir vi missförstådda på grund av våra handlingar.

Ibland missförstås våra handlingar, speciellt som kristna blir vi missförstådda på grund av våra handlingar. För en tid sedan besökte vi Reeperbahn i stadsdelen St. Pauli i Hamburg. Jag tänker på vad allmänheten skulle tänka ifall någon "fick reda på" att jag besökt Reeperbahn som är känd för laglig prostitution och misär. Ofta tänker vi utifrån vårt sinne och drar våra slutsatser därefter. Någon kunde helt enkelt få den uppfattningen om att jag var där för att roa mig eller kanske till och med för att köpa sex. Orsaken till att jag var där var helt enkelt den att vi under en kväll evangeliserade tillsammans med Frälsningsarmen och bjöd in till kvällens möte i deras lokaler endast några meter från den beryktade gatan.

Ett liknande exempel på hur saker och ting kan missförstås är Pastorn från Florida som tyckte om Perriér vatten. Efter ett långt möte i församlingen stannade han upp vid ett köpcentrum på vägen hem för att köpa ett par flaskor vatten. I butiken såldes vattnet i hyllan men i brännvinsboden bredvid kunde man köpa samma vatten, kallt från kylen. Pastor gick in på brännvinsboden, köpte sina två flaskor kallt Perriér vatten. Då han kom ut var det någon som såg honom med en brun papperspåse i sin hand och han kom ju gående från brännvinsboden. Följderna blev att det började ryktas att Pastor inte bara drack utan var alkoholist. Tänk så fel våra handlingar kan tolkas.

En annan historia är om det unga paret som sällskapade. Båda två tillhörde samma församling och en kväll hade killen besökt flickan där hon bor. Då han skulle åka hem så startade inte bilen och flickvännen körde hem pojkvännen. Vid tvåtiden på natten kommer en församlingsmedlem körande hem från kvälsskiftet och kör förbi huset där flickvännen bor. Vad får församlingsmedlemmen se? Jo, pojkvännens bil parkerad utanför flickvännens hus och mitt i natten. Det fanns inga andra alternativ än att han sov över hos henne och självklart låg de med varandra.

I stället för att ta saker och ting förgivet att "så är det" då vi sett eller hört något betyder inte alltid det "värsta". Det finns oftast en logisk förklaring bakom allt. Mitt besök på Reeperbahn var inte för att köpa sex eller för att roa mig, utan för att berätta för människor om Jesus. Vart skulle Jesus ha vandrat idag om han besökt Hamburg? Personligen tror jag att Jesus själv skulle ha vandrat på Reeperbahn och i de närliggande kvarteren. Området präglas av prostitution, misär och missbruk. Jesus kom ju för de som behövde en Frälsare, en läkare. Han kom för de sjuka, inte för de rättfärdiga.

Vi hade ett fantastiskt besök och Frälsningsarmens sal var fullsatt denna tisdagskväll. Vi fick samtala med många och största delen av dessa var människor som behövde få höra om hoppet, hoppet som finns i Kristus.

Dock får vi komma ihåg att vara visa. Vi skall inte bara vara förebilder för de troende utan framför allt för de icke troende. Liknande situationer går att undvika genom att tänka och vara försiktig. Ett exempel som jag alltid tillämpar är att ifall jag skall samtala med en kvinna i själavårdande syfte så är jag aldrig ensam. Är det någon kvinna som vill tala och ha själavård så försöker jag oftast koppla ihop denna med en kristen kvinna som kan ta sig an kvinnan i nöd. Det är alltid bra att kvinna vårdar kvinna och man vårdar man. Rör jag mig på suspekta områden som nu till exempel Reeperbahn så ser jag till att jag alltid har någon annan med mig.


Sök

Skriv sökordet i rutan
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén