Goda nyheter sedan 2002     Måndag 2 augusti 2021 kl 12:03Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Bli skribent | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Evangelisation i Lappland
Sebastian Back
Foto: Sebastian Back
Renen som kom och lyssnade
pjb@netikka.fi
 17 11852 509 0
pjb@netikka.fi Back
Online 23:48 21/07 2020  Modifierad 00:17 22/07 2020
Esa Somero
Esa Somero
Kalajoki
Sebastian Back
Sebastian Back
Kemijärvi
Sebastian Back
Sebastian Back
Övertorneå
Sebastian Back
Sebastian Back
Pello
Sebastian Back
Sebastian Back
Kolari
Sebastian Back
Sebastian Back
Palojoensuu
Sebastian Back
Sebastian Back
Hetta
Sebastian Back
Sebastian Back
Inari
Sebastian Back
Sebastian Back
Ivalo
Sebastian Back
Sebastian Back
Sodankylä
ISebastian Back
ISebastian Back
Piitsi Pub Sodankylä
Sebastian Back
Sebastian Back
Kittilä
selfie
selfie
On the road
Sebastian Back
Sebastian Back
Torneå
Sebastian Back
Sebastian Back
Rovaniemi
Sebastian Back
Sebastian Back
Ekipaget i Norge
{"width":"236","height":"500","type":"file","thumbnail":"thumb"}

Mission  Jag hade då aldrig tidigare tänkt att vi skulle åka likbil och husvagn i Lappland. Dock hade Herren en plan och då Herren är med så går det bra.

I och med att allt ser helt annorlunda ut nu än tidigare år ringde jag en broder som jag senast träffade år 2010. Jag berättade för honom att Herren talat om Lappland för mig och undrade om han hade några förslag. Det tog inte länge så hade han bokat kalendern full. Herren hade nämligen talat till honom om samma sak tidigare och som sagt går det alltid mycket bättre då man stiger in i något Herren har planerat.

Vi åkte hemifrån den 2 juli och vårt första stop var vid Hiekkasärkät i Kalajoki. Där evangeliserade vi den 3 juli från klockan 12 till klockan 20. Det var en bra start för att se till att allt fungerade. Vi hade ju aldrig tidigare åkt med detta ekipage och ljudsystem. Följande dag, lördagen den 4 juli var det möte i Kalajoen Vapaaseurakunta. Ett möte som blev en nystart i vårt missionsliv. Jag och Sebastian välkomnades som medlemmar i församlingen, liksom resten av familjen. Vi blev även utsända som församlingens evangelister och församlingsledningen tyckte vi skulle fortsätta som förr. De ville bara ställa sig bakom oss och stöda oss då det är möjligt. Detta något som aldrig skulle fungerat i hemsoporna.

Från Kalajoki åkte vi norrut och den 6-7 juli evangeliserade vi på torget i Kemijärvi. Från Kemijärvi åkte vi till Övertorneå (på finska sidan) och där parkerade vi framför ett litet köpcenter och evangeliserade där. Vi fortsatte rutten norrut. Vi hade en konsert med vittnesbörd i parken i Pello och därifrån åkte vi vidare till Kolari där vi höll till utanför en souvenirshop och bensinstation invid riksvägen. Resan fortsatte norrut och i Palojärvi hade vi tältmöte den 12 juli och den 13 juli parkerade vi utanför hotel Jussan Tupa i Hetta, mitt emot S-market mitt i centrum.

Därifrån gjorde vi en fantastisk bilfärd genom Norge och tillbaka till Finland via Utsjoki där vi sov i husvagnen utanflör församlingshemmet en natt. Otroligt fina landskap den dagen. Följande ställe var torget i Inari där vi bland annat hade en ren bland åhörarna. Följande dag var vi i Ivalo utanför pingstförsamlingens loppis och följande dag utanför pingstförsamlingen i Sodankylä från kl 10 på morgonen till 17 på eftermiddagen. Samma kväll hade de bokat in oss på en pub och vädret var fint så vi riggade upp på terassen utanför puben och vittnade om Jesus. Till min förvåning var det några som ansåg att man gärna kunde tala med om Gud på dylika ställen. Därifrån åkte vi till Kittilä där vi var på torget en stund innan vi åkte tillbaka emot Torneå.

Följande dag parkerade vi på torget i Torneå och evangeliserade med musik och vittnesbörd. Vi fick be för många människor här och det var otroligt välsignat. Från Torneå åkte vi upp till Rovaniemi där vi i lördags först var på salutorget på förmiddagen. På eftermiddagen var vi på gågatan vid "Lordi aukio" och det var en otroligt bra plats. Folk stannade upp och lyssnade och kom och pratade. Vi avslutade med ett möte i Pingstförsamlingen i Rovaniemi på söndag eftermiddag, varfter vi körde hem till Vasa.

Varje natt har vi övernattat i vår husvagn och det har gått otroligt bra. Då vi kom hem hade vi kört över 3000 kilometer och besökt 12 olika orter. Vi hade gjort totalt ca 50 set med musik och vittnesbörd på de olika platserna. Det kändes så välsignat att folk lyssnade och ville ha förbön. Vi fick se människor ta emot Jesus i sina liv och jag fick en kärlek för Lappland. Detta hade jag aldrig kunnat tänka mig men där Herren öppnar dörrar och folk kommer till tro är det bra att vara. Vi planerar redan nästa sommar och då skall vi inkludera Svenska Lappland och Norge. Vi är redan bokade i Hammerfest och Kirkenes. Helt otroligt om jag får uttrycka mig på det sättet. Jag trodde det skulle bli en lugn sommar på grund av Covid-19 men det blev full rulle.

Nästa vecka åker vi med ekipaget till Sverige där vi den 29 juli till 3 augusti skall vara i gästhamnen på Vrångö, en vacker ö i Göteborgs skärgård. Därefter blir det grillkväll i Gräfsnäs, besök hos Network MC i Örebro, ett par privata tillställningar och vi söker oss uppåt och stannar och evangeliserar längs vägen. Vi beräknas komma hem i slutet av augusti. Det bästa som finns är att berätta om Jesus och det har gått mycket bra att ha med oss papegojan Nixon. Han har även varit med i pingstförsamlingarna på möten så han är salig och glad.

Vill man stöda missionen så fär man gärna göra det.

Rockpastor Ministries rf Vasa, Finland

Bank Transfer:
IBAN: FI3649700010005435
BIC- / SWIFT: HELSFIHH

PayPal: donate@rockpastor.com
MobilePay Finland: 040 140 9885

Swish in Sweden: 070 545 9416
(mark your donation Pontus or Rockpastor)
Penningsamlingstillstånd
RA/2020/712


Sök

Skriv sökordet i rutan
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén