Goda nyheter sedan 2002     Söndag 17 januari 2021 kl 18:48Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Bli skribent | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Underbara dagar på Vrångö
Sebastian Back
Foto: Sebastian Back
Fotografering för skivomslag
pjb@netikka.fi
 17 9389 497 0
pjb@netikka.fi Back
Online 02:12 04/08 2020  Modifierad 02:26 04/08 2020
Sebastian Back
Sebastian Back
Utkiket
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Sebastian på klipporna
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Kungens skylt
Sebastian Back
Sebastian Back
Spelar i hamnen och solen skiner
Sebastian Back
Sebastian Back
Jag tillsammans med Johan
Sebastian Back
Sebastian Back
Gästhamnen
Sebastian Back
Sebastian Back
Gemenskap i hamnen
Sebastian Back
Sebastian Back
Gästhamnen i solnedgången
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Missionsbåten Mariann
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Missionsbåten Mariann
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Makrill. Två med dill och en med paprikamix
Sebastian Back
Sebastian Back
Emma överlämnade blommorna och kortet
Sebastian Back
Sebastian Back
Kortet och blommorn
Pontus J. Back
Pontus J. Back
På färjan till fastlandet
Sebastian Back
Sebastian Back
Självklart är Nixon med
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Ostburgare i Gräfsnäs
{"width":"236","height":"500","type":"file","thumbnail":"thumb"}

Mission  Den 4 juni 2004 invigde Kungen den nya hamnen i Vrångö, i Göteborgs skärgård. Den 29 juli 2020 anlände vi dit för att, just där i hamnen evangelisera för folket som kom i sina båtar och även för alla andra.

Vi åkte hemifrån natten till måndag och sov första natten på en camping i Norrköping och andra natten mellan två båthus i Fiskebäck utanför Göteborg. Vi börjar bli vana med husvagnslivet och det fungerar mycket bra. Tidigt på onsdag morgon åkte vi några hundra meter till godshamnen och 06:45 avgick fraktbåten Ärlan från Fiskebäck till Vrångö. Vi åkta av på Styrsö och körde över bron till Donsö där vi åkte ombord på båten igen. Säkert i de höga vågorna tog Ärlan oss fram till hamnen på Vrångsö.

100 meter från kajplatsen ligger den enda butiken på ön, som drivs av Emma och Johan Åström. Det var de som hade bjudit in oss och vi parkerade vårt ekipage utanför butiken. Vi hade planerat att börja evangelisera redan onsdag och torsdag men en vind på 19 m/sek gjorde att hamnen var tom. I stället tog vi lite bilder för det nya skivomslaget och jag skrev några kapitel i min nya bok som jag påbörjat.

På fredag och lördag var det vackert väder och mitt i allt var gästhamnen fylld med segel- och motorbåtar. De som kom från hamnen var tvugna att gå förbi oss där vi spelade, sjöng och vittnade om Jesus. Vet inte hur många som stannade för att ta en bild av vår likbil, men det är det som är meningen. Texten på sidan vittnar om att det finns ett liv efter livet här på jordet. Korset representerar den enda vägen till det eviga liivet tillsammans med Jesus.

Vi hade många fina samtal med människor och vi var även ute och åkte el-bil. Det finns inga bilar på ön utan alla kör "flakmoppe" eller små två personers elbilar. Mitt emot butiken fanns en krog som serverade fiskrätter. Vid två tillfällen passade vi på att smaka den rökta makrillen. En god fisk med många nyttiga ämnen. Fisk borde man äta oftare men det är stor skillnad på fisk och fisk. Färsk fisk är bäst, hälsar Sebastian.

På söndagen hade vi gudstjänst på samma ställe och jag predikade om förlåtelse och försoning. Efter detta anlände missionsfartyget Mariann och vi fick en rundtur på skeppet. En fantastisk upplevelse.

Du kan se hela gudstjänsten här.

Vi blev väl omhändertagna av familjen och de kristna på ön och det kändes lite vemodigt att på måndag lämna ön. Vi fick blommor och ett kort av barnen och hela familjen. Vi kom överens om att vi fortsätter nästa sommar.

Vi tog samma väg tillbaka. Göteborgs skärgård är otroligt vacker. Från Göteborg åkte vi till Gräfsnäs där vi nu är i vår husvagn i Västsvenska Lägermissionens lägerby. Här skall vi spela med bandet på onsdag kväll. Torsdag besöker vi Skogshyddan i Lidköping. Fredag har vi ett privat event i Linköping. Lördag gästar vi Network MC i Närke (Örebro) och på söndagen har vi möte hos Impact Center i Örebro.

I kväll kopplade vi i elgrillen och Gud svarade på Sebastians bön om att göra egna osthamburgare på grillen. Han fick minsann ost så det räcker. Ännu en fin evangelisationsresa har börjat och vi har två veckor kvar i Sverige innan vi återvänder hem, från Umeå till Vasa.

Denna resa har börjat mycket bra. Vi har fått vittna om Jesus och det är precis därför vi är ute och reser. Trots alla Covid-19 restriktioner så har detta koncept fungerat bra. Jag är tacksam till Gud för att Han talade till mig om husvagn och mindre orter. För mig spelar det ingen roll om jag predikar för 3000 pastorer på en av bergstopparna i Himalaya eller för några människor på en ö ute i Göteborgs skärgård. Det jag anser är viktigt är kontakten till människan. Den skall vara personlig. Då blir även relationen till Jesus personlig precis som den skall vara.

Så skönt att inse att vi inte behöver stöpas in i religiösa formar gjorda av människor. Vi får låta Jesus förvandla oss från dag till dag och tänk att vi får förmedla budskapet att folk får komma till Jesus som de är och bli som HAN vill. Ibland ställer det till med problem då man inte passar in i formen men då är det bara ett tecken på att formen antingen är för liten eller inte sund.

Vi fortsätter vår resa med gott humör. Ser fram emot flera människomöten och då jag blickar tillbaka på mitt liv så inser jag att det inte finns några hopplösa fall för Gud. Han reser upp sådana som helt enkelt inte passar in i de flesta formar.

1 Korintierbrevet 1:27-31

Nej, det som för världen var dåraktigt utvalde Gud för att förödmjuka de visa, och det som för världen var svagt utvalde Gud för att förödmjuka det starka, och det som för världen var obetydligt och föraktat och inte fanns till, det utvalde Gud för att tillintetgöra det som fanns till för att ingen människa ska berömma sig inför Gud. Tack vare honom är ni i Kristus Jesus. För oss har han blivit vishet från Gud, rättfärdighet, helgelse och återlösning, för att det ska bli som det står skrivet: Den som berömmer sig ska berömma sig av Herren.

Vill man stöda missionen går det bra via föreningen:

Rockpastor Ministries rf

IBAN: FI3649700010005435
BIC- / SWIFT: HELSFIHH

Penningsamlingstillstånd
RA/2020/712


Sök

Skriv sökordet i rutan
Arkiv
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén