Goda nyheter sedan 2002     Torsdag 27 januari 2022 kl 01:05Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Bli skribent | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Nu är det min tur att ropa från muren!
pjb@netikka.fi
 1 10098 505 0
pjb@netikka.fi Back
Online 11:49 03/09 2021  Modifierad 12:18 03/09 2021

Kolumn  Under en tid har det nu pågått debatter och vaccinfrågan har splittrat kristendomen. Tack till alla självutnämnda profeter och väktare på muren! Nu till varför jag inte kan hålla tyst längre.

Jag har nu varit troende i snart 15 år, vilket enligt endel inte är någonting för de har varit troende längre. Det var nytt för mig att man mätte mognad, kunskap i Guds ord, nådegåvorna och nivån på tron i år. Helt absurt att man överhuvudtaget skall mäta vår tro. Vi är alla olika, original skapta av Gud.

Ända sedan början av min vandring har jag följt med olika fenomen. Bland annat så hade jag en otrolig värk i mina ben efter att jag hade varit förlamad. Det var en man som Gud hade talat till och till denne man hade Gud meddelat att jag skulle vara helad och att jag egentligen inte har någon värk. Värken var bara något jag inbillade mig. Samma man förbjöd mig från att äta mediciner som jag hade ätit under en lång tid. Bland annat serotonin som höjer halten serotonin i hjärnan, precis som en diabetiker får insulin.

- Äter du mediciner kan du inte höra Guds röst, sade han!

Jag slutade med alla mediciner som min läkare hade ordinerat och fick sådana besvär att jag höll på att stryka med. Där gick jag sedan med min nervvärk i benen och fick inte äta värkmedicin för detta var synd och jag var inte en bra kristen. Så gick jag ända fram tills någon jag hade förtroende för påpekade för mig att jag inte skall lyssna på just denna person, för han är lite ”annorlunda”.

Nästa grej var de jag umgicks med. Jag fick inte umgås med mina gamla vänner för de var av ondo. Jag skulle stoppas till vilket pris som helst. Jag valde att ha mina gamla vänner kvar och en del har kommit till tro. Tyvärr fick jag med mig någon till kyrkan någon gång men mottagandet där var så pass lagiskt att det räckte för dem. Jesus var ingenting för dem. Idag lever de med new age, mindfulness osv. för att försöka fylla sitt inre tomrum. Tack till de präktiga kristna som inte kan se en ofrälst människa eller sökare utan att genast påpeka dennes brister eller se ner på denna.

Sedan finns det så många exempel på hur jag sett folk komma till tro och verkligen fått möta Jesus men de har inte klarat av oss kristna som vi håller på. Många exempel finns och alla dessa vittnesbörd är tragiska. En del har växt upp i troende familjer men valt att gå sin egen väg på grund av samma fenomen, lagiskt trams.

Idag är Covid-19 och vaccinet hett stoff. En del självutnämnda väktare på muren går ut och predikar mera emot vaccinet än vad de predikar Jesus. En del påstår att det inte finns något virus eller att det inte är värre än en vanlig influensa. Dessa pissar på minnet av mina nio vänner som dött i Covid-19.

Denna sak har splittrat kristendomen och jag ser det helt klart att man gått i fällan och dragits med i konspirationsteoriernas värld, vilket sedan har lett till att man tappat fokus på det väsentliga; Jesus och människors frälsning. En del kallar sig för profeter och väktare på muren. En väktare på muren säger vad han eller hon skall ha sagt. Denne behöver inte försvara sig gång på gång och försöka påstå att denne älskar alla människor och bara vill gott. Detta tyder på brist av kärlek, ödmjukhet och ett stort bekräftelsebehov. Kanske sanningen är att Gud aldrig givit kallelsen att vara profet eller väktare på muren? Den frågan är klockren!

Det debatteras och nu är det så många som kontaktat mig angående dessa frågor på grund av att de är rädda och har ångest. Antingen har de fått vaccinet och blivit skrämda att de skall dö om något år eller så vågar de inte ta vaccinet. Man har till och med gått så långt i vissa läger att man gjort vaccinet till en sådan synd att man ”fallit av vägen” och inte ”går med Gud”. Enligt mitt tycke är detta inget annat än sjukt, egoistiskt och kärlekslöst!

Om det nu vore så att det inte fanns något virus, varför klagar då sjukvårdspersonal på att de är överbelastade och att folk dör framför ögonen på dem. Sjukvårdspersonal bekräftar att de flesta som idag kommer in med Covid-19 är ovaccinerade. Jag vet att det finns fall där vaccinerade fått smittan men som med alla andra vaccin så är ingenting 100%.

En del har fått biverkningar, precis som med alla andra läkemedel och vaccin men den stora majoriteten har klarat sig utan biverkningar. Jag skriver detta i hopp om att andliga ledare skall våga ta tag i saken och få stopp på dessa självutnämnda profeter. Det är deras ansvar. Gör något, skriv en insändare, säg till, berätta för andra att det inte står rätt till hos vissa!

Detta har skapat splittring i Kristi kropp vilket har lett till att de som ännu inte tror inte kan säga, se på dom kristna hur de älskar varandra. Det har långa tider varit tvärtom och det blir bara värre och värre. Vi skall kännas igen av Guds kärlek. Vi behöver inte försvara oss, inte heller skriva ut hur mycket vi ber eller att vi ber för den och den. Då liknar vi bara fariséerna som står och ber för att de skal bli sedda av människor.

Jag tror verkligen inte att det skall vara så här i kristendomen. Jag har länge efterlyst en församling dit man kan ta med en icke troende eller nyfrälst men med sorg i hjärtat har jag kunnat konstatera att det inte finns någon sådan i min hemtrakt. Varför skal jag då evangelisera i Österbotten? Det finns många fina människor i församlingarna men man har gått till ett ledarskap med en inre krets. Det är de som tjänar och tar föregivet att alla andra skall göra det de gjort år ut och år in (ta upp kollekt, sköta fastigheter, städa, sköta servering…). Man har aldrig tänkt på att fråga församlingsmedlemmarna om vad DE vill göra i år. Vad de upplever att de vill göra för församlingen och Guds rike. Bristen att ta i bruk kallade människor är stor och kan man inte detta så har man heller inte kallelsen att vara ledare. En herde utan kallelse gör större skada än nytta. Detta har jag sett på flera olika håll och församlingen krymper. Till sist dör den ut.

Låt oss alla nu göra bot och bättring. Vi behöver INTE skrika ut mot det ena eller det andra på sociala media. Vi bör kännas igen av Guds kärlek för den är det enda som består. Vi förstår bara till en del. Jag har inte facit på hand då det gäller vaccin men samtidigt kan ingen heller säga att det inte kunde vara Guds gåva till oss! Att man sedan uppmuntrar folk att inte bära mask och följa restriktioner är bara dumt!

"Kärleken upphör aldrig. Men profetiorna ska försvinna, tungomålen tystna och kunskapen försvinna. Vi förstår bara till en del och profeterar till en del men när det fullkomliga kommer ska det som är till en del försvinna. När jag var barn talade jag som ett barn, tänkte som ett barn och förstod som ett barn. Men sedan jag blivit vuxen har jag lagt bort det barnsliga. Nu ser vi en gåtfull spegelbild, men då ska vi se ansikte mot ansikte. Nu förstår jag bara till en del, men då ska jag känna fullkomligt så som jag själv blivit fullkomligt känd. Så består nu tro, hopp och kärlek, dessa tre, och störst av dem är KÄRLEKEN!"

1 Kor 13:8-13


Sök

Skriv sökordet i rutan
Arkiv
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén