Goda nyheter sedan 2002     Torsdag 27 januari 2022 kl 01:41Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Bli skribent | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Gospel Express tar form
Sebastian Back
Foto: Sebastian Back
Första stoppet i Nurmes på väg hem från Lieksa
pjb@netikka.fi
 12 5638 193 0
pjb@netikka.fi Back
Online 00:05 29/10 2021  Modifierad 00:10 29/10 2021
Sebastian Back
Sebastian Back
Det gäller att ha koll var man har bakhjulen på ett så långt fordon. Detta var första åkturen.
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Säten monteras ut två i gången
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Åtta sittplatser kvar plus chaufförsstolen
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Bussen stod parkerad utanför Vasa Universitet innan flytten till Malax
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Bussen i garaget i Malax
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Första golvskivan lagd
Mikko Talso
Mikko Talso
Skiss på layouten
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Mera golvskivor inpassade
Sebastian Back
Sebastian Back
Motor på 11 liter
Sebastian Back
Sebastian Back
I och med att vi jobbar med "restbitar" blev det att kapa mitten och montera en annan matta i mitten
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Halva golvet klart
{"width":"236","height":"500","type":"file","thumbnail":"thumb"}

Mission  Efter två somrar i likbil och husvagn upplevde vi att det var dags att ta steget mot något större. För en vecka sedan körde vi hem vårt nya fordon, en Scania 113 Delta Star buss som kommer att finnas ute på vägarna i framtiden under namnet "Gospel Express".

I somras avverkade vi 40 evenemang på 45 dagar i Finland och Sverige. 98% av dessa var utanför församlingarnas fyra väggar. Det är där vi trivs bäst. Att få vara ute och möta människor är DNA:t av vår kallelse och tjänst. Husvagnen blev lite trång i och med att våra papegojor Reagan och Nixon också reser med oss. De behöver ju ha en ordentlig bur. Sedan har vi inte haft rum att bjuda in människor vi möter på en kopp kaffe, samtal, bön osv... Nu kommer allt att ändras.

Förra veckan åkte vi buss och tåg genom landet och hamnade i Lieksa i östra Finland. Där hämtade vi upp vårt ny turnéfordon. Efter 24 timmar var vi äntligen hemma och självklart var det spännande att köra en 13 meter lång buss helt plötsligt. Allt gick bra och vi kom oss hem. Vi påbörjade arbetet nästan direkt och började montera bort säten bakifrån. Vi lämnade 8 säten fram i bussen för denna skall registreras som husbil och då är det chauffören plus max åtta passagerare som gäller. Då får man köra den med C kort.

I tisdags flyttade vi in i en hall i Malax där vi tillfälligt hyr ett utrymme medan vi bygger om bussen. Vi har redan fått golvet lagt och inpassningen och monteringen av golvmattorna har påbörjats. Längre än så har vi inte kommit på tre dagar.

Att få göra detta är ett mirakel. Allt blev möjligt tack vare en broder, en tysk affärsman. Materialet till bussen har vi hittills köpt av andra klass kvalitet eller som mattan som idag blev lagd var en restbit som vi fick köpa billigt från Vasa färg. Annat material har vi fått till mycket rabbaterat pris för de firmor vi talat med tycker iden är god och det vi gör så gör vi från hela vårt hjärta.

Vi beräknas få golvet klart inom några dagar och efter det skal det möbleras. Vi bör ju ha varsin säng. Ett par soffor att sitta och diskutera med människor i. Ett litet kök kommer även att installeras samt sjävklart skall vi bygga en bur till papegojorna. Vid ett sådant här bygge måste man tänka på att allt skall sitta fast. Alla möbler skall alltså skruvas fast i golvet och säkerheten är en viktig sak, att man använder material som inte orsakar stor skada ifall olyckan skulle vara framme.

Vår reklamsnubbe Mikko har designat logon och så småningom kommer även dekalerna att monteras på buseen. Gospel Express blev en självklarhet och den kommer även att ha en scen som man drar ut från bagageutrymmet under bussen. Allt kommer att bultas fast på scenen så att det bara är att koppla i strömmen, börja spela, sjunga och vittna om Jesus.

Vi kommer att ha en del kostnader med att få bussen klar. Man får gärna vara med och stöda projektet genom Rockpastor Ministries rf AKTIA FI36 4970 0010 0054 35. Märk gåvan "buss" eller "Gospel Express".

Vi planerar en resa som börjar i vår och vi kommer att åka genom Estland, Lettand, Litauen ner till Polen. Vi hoppas få möjlighet att föra några stop i dessa länder innan vi kommer till Polen där vi kommer att återuppta arbetet där det slutade innan pandemin. Efter Polen blir det en omfattande turné i Tyskand i och med att min bok som är översatt till tyska kommer att ges ut där. Vi åker hem via Danmark och fortsätter turnen i Sverige och Lappland. Högst antagligen blir detta en 2-3 månaders resa. Vi åker ju inte till USA länger utan satsar helhjärtat på att nå själar för Jesus i Europa. Detta är mycket spännande och vi ser fram emot att småningom rulla fram på vägarna med Gospel Express. Vår bön är dock att bränslepriserna skulle sjunka lite innan dess.


Sök

Skriv sökordet i rutan
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén