Goda nyheter sedan 2002     Onsdag 31 maj 2023 kl 03:59Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Av   pjb@netikka.fi Back
 6 206899 1432 0

Varför tjatar jag om den där Jesus?

Online 09:35 21/10 2011
Jo, för att munnen talar det som hjärtat är fyllt av. Det är svårt att uttrycka sig i ord om man tänker på den tacksamhet som finns inom mig. Det är snart fem år sedan jag först hittade en församling där jag fick känna av Guds kärlek och nåd och komma underfund med att kärleken och nåden räcker till även för mig, en syndare som gjort mer ont än gott i hela livet. En tid senare hade mitt alkohol- & drogmissbruk skadat min kropp så pass mycket att jag togs in på sjukhus där jag fick höra att jag skulle dö. Inte nog med detta. Ända sedan jag var ett litet barn har jag haft en stark rädsla för döden som senare uttryckte sig i panik och ångest. 

Allt detta, sjukdom, rädsla och beroende blev ett minne blott efter att jag fick möta Jesus. Jag har alltså inte bara fått en ny chans i livet utan ett helt nytt liv. Ett liv tillsammans med Jesus som aldrig tar slut. Ja, jag kommer att leva fastän jag dör. Det är genom tron på Jesus jag ÄR frälst och har fått ta emot det eviga livet som gåva. Därför tjatar jag om Jesus men vill INTE tvinga Jesus på någon. Vi får alla göra som vi vill och skall jag nu vara rak på sak så får vi själva välja liv eller död.

Igår kopplade vi in golvvärmen i dusch- och tvättrummet och allt går framåt i rask takt. Barnen har höstlov och min yngsta dotter gjorde en utflykt. Först till Seinäjoki för att hälsa på en vän som vårdas på sjukhus efter att ha försökt ta sitt eget liv. Därifrån åkte vi norrut till Jakobstad och käkade pizza tillsammans med Jennifer (en av våra tvillingdöttrar). På kvällen var det möte i Inre Missionshemmet i Larsmo och lilla Jeannette och värdinnan var de enda tjejerna där trots att det nästan var fullt med folk. Kanske det berodde på att det var "karasamling". Mötet gick bra och Gud var närvarande. Tacksamma åkte vi hem och hade många fina samtal på vägen hem. På något sätt känns det stort att få vara ute med mina barn och samtala med dem. Bry mig om dem och visa dem att jag älskar dem. Detta med kärlek är ett relativt nytt begrepp i mitt liv. Mina barn hade tidigare en pappa som aldrig uttryckte sin kärlek eller omsorg till dem. Idag har de fått en helt ny pappa. Det gamla är förbi och någonting nytt har kommit. En annan orsak varför jag tjatar på om Jesus! Utan honom skulle jag vara död och mina barn skulle vara faderlösa.

Inkommande söndag, den 23 oktober kl. 20.00 är jag inbjuden att prata och spela låtar under en halvtimme i Radio Fyren som sänds på Radio Vasa 99.5. Lyssna om du vill höra mer om Jesus. Jag tänker inte spara på Guds ord, för i det finns kraften som frälser, helar och förvandlar. 
Av   pjb@netikka.fi Back
 5 134142 1420 0

Skivan snart klar

Online 10:57 13/10 2011
I skrivande stund har jag precis lyssnat på några av låtarna som är färdigt mixade och jag måste än en gång säga att jag är mycket nöjd. Jag är stolt över detta projekt och denna stolthet har ingenting med mig själv att göra utan det handlar helt och hållet om Honom som bor i mig, Jesus! Under många långa år spelade jag i olika band och turnerade flitigt runt omkring i världen men jag kände aldrig denna glädje och tacksamhet som jag känner idag. Jag till och med börjar komma överens med min egen röst, tidigare hade jag mycket svårt med att lyssna på inspelningar där jag själv sjöng. Kanske det är så att jag förr sjöng i köttet och att jag idag sjunger i Anden? I alla fall har jag hittat mitt tonläge och känner mig trygg i min sång. Jag är övertygad om att denna trygghet kommer från Herren.

De låtar jag lyssnat på nu tillhör "rockpaketet" som kommer på skivan och alla låtar på skivan har en betydelse, något som jag vill dela med mig av till den som lyssnar på låten. En av låtarna som jag tidigare var tveksam till,"Life in Him",  svänger faktiskt mycket bra. Mikko Rintanen gör ett bra jobb på orgeln och Janne Stolpe sjunger fina stämmor. En rocklåt som handlar om livet i Jesus och om hur jag kände mig då jag först mötte Jesus och hur bra det kändes att bli fri från alkoholens slaveri. Den är också en tankeställare till lyssnaren om människoödet och evigheten. Har du tänkt på ditt öde och din evighet?

En annan av låtarna skrev jag till vårt mc-gäng, "Ambassadors For Jesus Christ" och den bär samma namn. Det är en renodlad rocklåt och för första gången på flera år spelar jag och min barndomsvän Jocke Kuljutillsammans. Jocke som är en av de bättre gitarristerna jag någonsin träffat spelar ett kanon solo och verserna sjunger vi tillsammans som på den gamla goda tiden det begav sig med vårt gemensamma Rubbish Brothers. En låt som berättar om vad vi som Ambassadörer gör och om vår mission, att plundra helvetet och befolka himmelriket samt det viktigaste att säga till någon att han eller hon är älskad.

"Good Ol' John Three Sixteen" handlar givetvis om den mest lästa bibelversen någonsin. Johannes 3:16. "Så älskade Gud världen att han gav den sin ende Son, för att de som tror på Honom inte skall gå under utan ha evigt liv". Denna är en rätt Southern Rock inspirerad låt som till en viss del kan påminna om både Lynyrd Skynyrdoch Kiss. Låten är samtidigt en uppmaning och en berättelse om vad detta bibelställe betyder och att allt egentligen är förenat i denna enkla bibelvers. Det enda vi behöver för att få evigt liv är tron på Jesus Kristus.

Förutom dessa låtar finns det en rad lugna låtar. Jag är tacksam för Camilla CederholmHenna Hellman ochElisa Keltto som försett dessa med underbara sångstämmor. Inledningslåten "Thank You" är mycket personlig och aningen annorlunda. Den handlar om då jag kom till världen och min mor stod inför ett stort beslut att lämna mig ifrån sig, om mitt barndomshem och min älskade mamma och min älskade pappa. Låten är en tacksägelse där jag tackar Jesus för mina fäder, mödrar, bröder, syskon och våra familjer. På denna medverkar vår allas egenMårten Streng med en barnkör.

Som jag skrev är jag själv både nöjd och stolt. Stolt över att få vara ett Jesu vittne och stolt över min Frälsare och Herre. Stolt över de vänner jag har och stolt över de som medverkat på skivan. Övriga medverkande är Sami OntermaaJouni UusimaaJuha KalliokoskiSuvi KantolaMarko Pihlajakallio (min lillebror). Tacksam för allt och nu väntar vi bara på att skivan skall bli färdig. Min gode vän och broder Martin Kantola är tekniker, producent och basist och mycket annat. Gud är god!

Officiell skivrelease blir den 7 januari kl. 19:00 i samband med min årliga fest i Kvevlax Missionskyrka. Då blir det fem år sedan jag hittade till mitt andliga hem. Alla välkomna kom som du är! 
Av   pjb@netikka.fi Back
 1 138513 1422 2

Bam Margera? Vem är det?

Online 07:55 11/10 2011
Igår talade jag med en vän som bor i Houston, Texas. Det var en av mina bröder från Ambassadors For Jesus Christ Motorcycle Ministry och vårt samtal handlade om min kommande USA resa och programmet för min vistelse i Texas. Jag berättade om förra helgens möten och berättade också om ett möte jag hade med en man på ett hotell i Helsingfors på lördag kväll.
Det var innan vi skulle åka till Borgå från Helsingfors för att ha möte i Missionskyrkan som jag gick ner till hotell lobbyn för att dricka en kopp kaffe och vänta på Pastor Tommy. En man med tatueringar och ringar satt vid ett bord och med en drink i sin hand. Jag funderade ifall jag borde säga något till honom men jag sade till Gud att om HAN vill att jag skall tala med denna man och berätta för honom om Jesus så får Gud själv se till öppna dialogen.
Jag hade min gitarr på ryggen och ställde mig vid bardisken för att beställa kaffe då mannen steg upp från bordet och ställde sig bredvid mig för att beställa en drink. Han tittade på mig och frågade om jag hade ett "gig". - Jo, jag har ett "gig" med Pastor Tommy Lilja, svarade jag.
Mannen undrade vem det var och var vi skulle spela och jag förklarade att Tommy är pastor och skall predika och att jag skall sjunga och vittna om mitt liv. Vi talade lite om musikbranschen och jag berättade om tidigare band jag spelat med och han frågade lite olika saker om dessa och jag svarade. Efter en stund var det dags att byta samtalsämne och det blev helt naturligt att berätta om mitt tidigare missbruk och om mitt möte med Jesus vid min dödsbädd. Mannen lyssnade och jag vittnade.
Pastor Tommy kom och vi skulle åka. Jag presenterade mig och sade vad jag hette och mannen sade att han heter Bam. Jag hade aldrig tidigare hört talas om honom men sade att det är ett fint namn. Jag uppmanade honom att kolla in evangelisten Todd Bentley för han brukar ropa BAM då han ber för folk. Killen tittade på mig lite lustigt men ställde ännu några frågor om hur jag kommit ur mitt missbruk och hur jag lyckats sluta. Mitt svar var ju att jag inte slutat utan att Jesus befriat mig. Sedan åkte jag och Tommy till Borgå och hade ett fantastiskt möte i Missionskyrkan där.
Igår då jag berättade detta för min broder i Texas reagerade han på namnet och sade: - Kom inte och säg att du träffat Bam Margera och berättat för honom om Jesus? Vem är Bam Margera frågade jag. Han svarade att det är en mycket känd person. Jag frågade hur namnet stavas och slog in det på google. Ja, visst det var Bam Margera jag träffade i lördags på hotellet i Helsingfors. Han berättade ju att han skulle träffa sina vänner Ville Valo och Andy Mc. Coy. Så kan det gå då man inte är medveten om dagens kändisar :)
Foto: Tattoo donkey
Bam Margera
Bam Margera
Av   pjb@netikka.fi Back
 6 116643 1079 0

En av mina många drömmar

Online 11:43 10/10 2011
Ja, då är man hemma i Vasa igen efter att ha varit i södra Finland tillsammans med Pastor Tommy Lilja några dagar. I fredags träffade vi chefen på TV7 och det blev överenskommet att de kommer att sända sex av Pastor Tommys program under vintern och våren. I lördags var det möte i Missionskyrkan i Borgå. Rasse and the Girls stod för fin lovsång, jag vittnade och spelade några av mina låtar och Tommy predikade och bad för människor. Många blev helade, befriade från olika saker och jag kan nog säga att alla blev berörda av Guds närvaro. I söndags medverkade jag och Tommy på söndagsgudstjänsten i Andreaskyrkan i Helsingfors. Därifrån åkte Tommy hem till Sölvesborg och jag körde hem till Vasa.
Idag är jag förkyld men ändå tacksam. De senaste dagarna har varit betydelsefulla för mig. Jag lär mig alltid mycket nytt då jag är tillsammans med Tommy och mycket har skett bara under dessa dagar. En vision och en dröm som jag haft tidigare har kommit tillbaka och det har nog att göra med Pastor Tommys budskap förra helgen om att vi inte förmår någonting utan närvaron av Jesus på våra möten. Vi kan ha fina ledarskap i våra församlingar, fina former och system men så länge Jesus själv inte är närvarande är inte heller HANS närvaro där och då kan ingenting ske. Pastor Tommy sade bland annat att man inte kan manipulera någon att bli frälst, inte kan man heller manipulera en förlamad och rullstolsbunden person att stiga upp och börja gå. ALLT är Jesu verk genom Den Helige Ande.
Vi frågar oss då om Gud inte alltid är närvarande? Jo, självklart är Han med oss hela tiden MEN, vi kan aldrig umgås med Gud om vi vandrar i köttet. Pastor Tommy predikade mycket bra om just detta och drog olika paralleller med att vara "i köttet" och "i anden". Om vi blir arga, avundsjuka eller stolta, ja då är det omöjligt att vi är i anden. I stället för att bli arg så skall vi välja att tro på Gud. Detta fick jag själv praktisera idag då min dotter vägrade att gå till skolan. Jag tror att slutet kommer att bli bättre med Guds hjälp än om jag skulle ha blivit rasande och arg. Kärleken är otroligt viktig.
Drömmen som jag länge har haft är att slänga ut näten utanför båten. Jag brukar ofta säga att vi kristna sitter i våra båtar (församlingar) och slänger ut näten på golvet i båten och väntar på att fisken skall komma flygande. Det sker ibland och ofta under rätt hårda omständigheter och förhållanden. Det brukar storma hårt då fisken flyger i båten. Vi bör slänga ut näten utanför båten där de stora och fula fiskarna finns. Det finns också massvis med stim som behöver fångas. Vi är alla människofiskare men vi har självklart olika uppgifter. I ett fiskeläger arbetar många olika "fiskare", en del slänger ut näten, en del drar upp näten, en del rensar näten och en del kommer i land med fångsten. Det är dessa som är de "synliga fiskarna". De som inte alltid syns är minst lika viktiga. Det behövs också några som tar hand om båten, någon som reparerar näten, några som sköter om hamnen och några som ser till att alla har en uppgift. Skulle vi få detta att fungera skulle vi bra kunna få se lika mycket under, tecken och mirakel som i tredje världen. Tänk till exempel en stor tillställning mitt i Helsingfors där icke kristna skulle samlas och man skulle för dem få predika ett kort och enkelt evangelium och bjuda in Den Helige Ande att demonstrera kraften i namnet Jesus. Det gäller att vi bär på ljuset för där ljuset är kan inget mörker finnas.
Det är dags att vi som Guds folk gaddar ihop oss och blir ett. Vi får sluta se på våra olikheter och i stället börja se på Honom som för oss samman Jesus. Vi MÅSTE börja uppmuntra varandra i det goda. Våra ledare behöver uppmuntran, du behöver uppmuntran och jag behöver uppmuntran. Du som lever utanför Guds rike behöver också uppmuntran för det är verkligen så att DU kan bli använd av GUD och att DU kan förändra en hel bygd i Jesu namn. Allt börjar den dag DU ger ditt liv i Jesu händer!
Foto: Pontus J. Back
Rasse looking left
Rasse looking left
Foto: Pontus J. Back
Lovsång i Missionskyrkan i Borgå
Lovsång i Missionskyrkan i Borgå
Foto: "Cligge"
Vittnesbörd
Vittnesbörd
Foto: Pontus J. Back
Tommy predikar
Tommy predikar
Foto: Pasis fru
Jag och Broder Pasi träffades i Helsingfors
Jag och Broder Pasi träffades i Helsingfors
Foto: Pontus J. Back
Tommy i Andreaskyrkan
Tommy i Andreaskyrkan
Av   pjb@netikka.fi Back
 2 117876 1162 0

Tommy kommer tillbaka

Online 03:50 06/10 2011
I skrivande stund är det mycket tidigt, denna torsdagsmorgon. Egentligen funderar jag själv också vad jag gör uppe så här tidigt men orsaken är den att jag först skall dricka mitt morgonkaffe och sedan bege mig ut på vägarna men destination södra Finland. Mitt första stop är Frank Mangs Center i Närpes där jag skall lasta bilen med böcker inför inkommande veckoslut. Från Närpes åker jag via Tammerfors till Helsingfors. På vägen har jag en del ärenden att uträtta.
I morgon kommer Pastor Tommy Lilja från Sverige och tillsammans skall vi ut på uppdrag. Tommy som är Pastor i Folkkyrkan i Sölvesborg samt ledare för PTL-Ministries som ordnar massor av fina missionsuppdrag runt om i världen är också min bibellärare och mentor. Jag tackar Gud för denna fina broder. Nu skall vi för andra gången förenas i mitt hemland Finland och det blir två möten detta veckoslut. På lördagen blir det möte kl. 18:00 i Missionskyrkan i Borgå. Där kommer även Rasse & The Girls att lova och prisa Gud. På söndagen vittnar jag och Tommy predikar på Andreaskyrkans ordinarie Gudstjänst i Helsingfors kl. 11:00.
Personligen fastnade jag för Pastor Tommys undervisning för att den är lätt att förstå och han har fötterna på jorden. Jag har besökt församlingen i Sölvesborg två gånger och båda gångerna jag kommit dit har jag känt mig hemma. Jag ser fram emot veckoslutet och ställer in mina förväntningar på Gud. Varken Tommy eller jag förmår något i egen kraft men i Den Helige Andes kraft kan vad som helst ske, även det omöjliga.
Foto: Pontus J. Back
En glad Tommy Lilja under sitt förra besök i Finland på Frank Mangs Center
En glad Tommy Lilja under sitt förra besök i Finland på Frank Mangs Center
Av   pjb@netikka.fi Back
 1 107441 937 0

Höstens färger

Online 11:23 05/10 2011
Jag är ingen vän av vintern, helst av allt skulle jag ta mitt pick och pack och fara iväg till soligare trakter under vintermånaderna. Hösten däremot tycker jag om trots att den är ett säkert tecken på att vintern komma skall. Det fina med hösten är då den börjar på sensommaren med varma, mörka och mysiga augustikvällar. September kan ibland bli lite ruggigt men i år har det ju varit relativt fint i september. Nu börjar det bli ruggigt ute och träder fäller sina blad inför den kommande vintern. Det som är vackert den här årstiden är ju höstens alla färger. Ingen människa skulle kunna komma på något så vackert som alla färger vi har. Allt är ju skapat av Gud och till Kristus.

En sak som jag tänker på då jag ser löven blåsa ur träden då vindpustarna kommer är att höstvädret och stormarna kan vara verkligt radikala. Rätt häftigt då man tänker på att HAN som allt blev skapt till, Jesus också var mycket radikal. Vi har i dagens samhälle fått en helt fel bild av Jesus. Många tror att Jesus var den snälla mannen som satt under en korkek, med en stav i handen och klappade sina får. Det är tyvärr en falsk bild av Jesus. Jesus var och är radikal och han gjorde allt i kärlek. Han var och är den enda som klarat av att stå emot djävulens alla frestelser och den enda som var och är utan synd. Då han gick på jorden och botade sjuka, väckte upp döda och drev ut andar och demoner ur folk var han garanterat den mest radikala person som vandrat på denna jord. Att vara radikal betyder ju dock inte att vi skall slå folk med bibeln i huvudet och tvinga dem till att tro på Jesus. Att vara radikal skulle jag säga betyder att stå upp för sin tro och där det ser som mest omöjligt ut våga ställa sig upp och be i Jesu namn.

Idag "fegade" jag tyvärr ur :( Jag hade skjutsat min fru till arbetet och var på väg hem. Jag stod vid ett par trafikljus och då det blev grönt följde jag kön. Då jag kom till övergångsstället såg jag en äldre man ligga med huvudet mot marken och tre till fyra personer som var samlade runt honom. En av dem stod och talade i telefon, hon tillkallade säkert ambulans. Mannen såg inte ut att må så bra, vem vet, kanske han var död? Tankarna for runt i mitt huvud och mitt i allt märkte jag att jag hade kört ifrån platsen utan att ens tänka på saken att stanna bilen, stiga ur bilen och gå lägga händerna på mannen och be i Jesu namn. I stället körde jag bara vidare och det minsta jag kunde göra var att be en bön för denna man och denna situation. Dock tänker jag ännu på ifall jag på något sätt kunde ha hjälp till på platsen.

På samma sätt som höststormen rensar träden från sina löv så bör vi också låta Jesus genom Den Helige Ande rensa oss på olika saker, köttets gärningar och tankar så att vi kan komma ännu närmare Gud. Rädsla tillhör inte Guds rike, så säger Guds ord. Detta måste betyda att jag inte är fullständig, jag måste söka mig närmare Gud. Det kan ju inte ha varit något annat än rädslan som fick mig att fega ur idag. Alltså måste jag låta Jesus genom Den Helige Ande, Sanningens Ande blåsa bort alla onödiga löv från mig som skiljer mig från Gud. Tack och lov så är jag inte ensam om att inte vara fullständig. Fullständiga blir vi den dag vi stigen in genom pärleporten.

Av   pjb@netikka.fi Back
 3 107812 936 0

Väckelse är atmosfär

Online 09:24 18/09 2011
Då har man hunnit med att ha fem möten på två dagar. I fredags hade jag tre möten för eleverna i högstadiet i Pomarkku och jag berättade för dem om mitt liv och om vem Jesus är. Jag hade blivit varnad för att en del av ungdomarna skulle vara stökiga men något sådant märkte jag inte. Alla satt tysta och lyssnade. Sist in var årskurs 8 och detta möte var något mycket mäktigt och underbart. Normalt brukar jag inte fråga om de tror på Gud eller ej men på uppmaning av Den Helige Ande gjorde jag detta direkt i början av mötet och endast ett fåtal ungdomar lyfte sina händer. Jag förstod först inte varför Gud ville att jag skulle fråga detta men senare förstod jag att det var HAN som frågade av dem personligen: - Tror du på mig?

Mot slutet av mötet ändrades atmosfären och det fanns en påtaglig och övernaturlig frid i rummet. Vi befann oss i en stark atmosfär och Guds närvaro. Frank Mangs brukade ju säga att väckelse är atmosfär. Jag märkte att en del av ungdomarna satt och försökt dölja sina tårar och en del torkade tårarna ur ögonen. Även jag kände mig skör för Anden och hade tårar i ögonen. Jag frågade till sist hur många som känner av denna övernaturliga frid och denna atmosfär och nästan alla lyfte upp sina händer. Då jag frågade om de vet vad det är så visste de inte detta och jag fick avsluta mötet med att säga: - Det är Gud! Så här verklige är Gud.

Samma atmosfär fyllde ungdomsutrymmena i källaren i pingstförsamlingen i Pomarkku samma kväll och igår kväll hände samma sak på mötet i församlingen här i Riihimäki. Gud gör verkligen något nytt nu och det känns mycket bra. Det känns bra att Gud har allt i sin hand och att jag själv inte behöver försöka göra något eller få något till stånd. Jag har varit lite svag innan dessa möten och kanske mer beroende av Gud än någonsin och det har lärt mig att jag helt och hållet är beroende av Gud. I egen kraft förmår jag ingenting.

Det är underbart att se ungdomar som hungrar efter mera av Jesus. Ungdomer över lag mår dåligt idag, sämre än någonsin. Det känns värdefullt att till dem berätta om Jesus och att uppmuntra dem att vara barn och unga så länge den kan. De hinner vara fullvuxna senare. Idag är det möte här i Riihimäki kl. 16.00 och om någon vill komma och lyssna så är adressen: Christ Fellowship Church, Junailijankatu 15 Riihimäki! Gud är god och DU och JAG är beroende av Honom! Amen!

Av   pjb@netikka.fi Back
 1 147646 1426 4

Fängelse- och missbrukar mission

Online 08:28 18/01 2011
Vi i Ambassadors For Jesus Christ Motorcycle Ministry har fått fängelse- och missbrukarmission på vårt hjärta. I vår förening är vi rätt många som har ett brokigt förflutet och som också har dörrarna öppna till olika fängelser, anstalter och missbrukarhem i Finland och Sverige. Vår mål är att sprida budskapet och våra vittnesbörd om VEM det är som har räddat oss från våra tidigare, eländiga liv och som fört oss in i en gemenskap med Gud för all evighet. Denna gåva finns där, till för alla.

Under de senaste åren har jag personligen besökt fängelser, anstalter och missbrukarhem och fått se resultat av dessa besök. Jag har även fått höra hur människor fått upp ögonen för evangelium genom mina böcker om mitt liv och om de under Jesus har gjort i våra liv. Det är rätt svårt att nå en icke troende endast med Guds ord om man vill vittna om Hans kraft ännu i denna dag och jag har på senare tid upplevt att det vittnesbörd vi alla har är gåvor ifrån Gud. Gåvor som vi har fått som stora välsignelser så att vi kan vara till välsignelse för andra.

Nu kommer vi att besöka olika fängelser, anstalter och missbrukarhem och min önskan är att kunna dela ut en bok och ett Nya Testamente till varje person som vi möter på dessa ställen personligen. Alla kanske inte förstår att det kostar pengar att trycka böcker och Biblar och att ta sig till och från fängelserna. Detta missionsarbete är ett arbete som vi gör med egna medel och vårt mål är INTE att förtjäna pengar utan att kunna vara till välsignelse för andra.

Nu har DU en unik möjlighet att genom DIN insats vara med och ge en fånge, en alkoholist eller en drogmissbrukare en bok och en Bibeln. Du köper paketet med en bok och en Bibel genom att betala in ett belopp på 10 € till Ambassadors For Jesus Christ Europe. Självklart får DU om du vill ge flera fångar, alkoholister eller drogmissbrukare denna gåva.

DU är välkommen att handla DIN gåva genom att betala in på nedanstående konto:

AKTIA 497000-15427 
(inom Finland)

IBAN#: FI5849700010005427 BIC#: HELSFIHH 
(Internationellt)


Guds välsignelser!

Pontus J. Back
director
Ambassadors For Jesus Christ Europe
www.ambassadors-mm.com


Foto: Pontus J.Back
Böckerna finns på Engelska, Svenska och Finska
Böckerna finns på Engelska, Svenska och Finska
Av   pjb@netikka.fi Back
 3 151885 1492 2

Snart dags för 4 års festen

Online 10:57 02/12 2010
I januari blir det fyra år sedan min broder och vän Ben Antell släpade med mig till Missionskyrkan i Kvevlax. Då var jag sargad och allvarligt sjuk på grund av mitt tidigare liv, ett liv fyllt med missbruk och elände. Egentligen ville jag inte gå till kyrkan i och med att jag var rädd. Jag var rädd att människorna där skulle peka finger på mig och döma mig för den jag var. Så blev det inte, jag blev bemött av kärlek och fick förbön. Sedan denna dag har jag inte druckit en droppe alkohol och allt knark har jag lämnat bakom mig, inte nog med detta, jag hittade ett andligt hem, en församling som jag älskar. 

 
Ett år senare hade jag fått vara med om mycket. Jag hade stirrat döden i ögonen på Vasa Centralsjukhus och människorna i församlingen hade bett för mig både i kyrkan och på sjukhuset. Jag hade fått ett möte med min frälsare och Herre Jesus Kristus som förändrade mitt liv och min skapelse. Det gamla var förbi och någonting nytt har kommit. Jag firade mitt första år i församlingen med vittnesbörd, sång och musik och sedan dess har dessa festligheter blivit något av en tradition. 
Förra årets festligheter minns jag med glädje och värme i mitt hjärta. Kyrkan var fullsatt och församlingens och Sven & Lise Rönnlund sjöng sånger till Guds ära. Vilken fest, även Mårten Streng kom denna kväll i januari 2010. Nu är det dags för fyraårsfesten och denna äger rum på nyårsdagen, alltså den 1 januari 2011. Då blir det åter igen dags för kören att sjunga och jag får äran att sjunga med mina kära syskon i kyrkans kör. Sven och Lise har lovat sjunga och det blir många speciella inslag. Det kommer att finnas något för var och en och min tanke och vision med dessa kvällar är att locka sådana människor som normalt inte går i kyrkan. Människan behöver Gud oavsett hon eller han vill det eller inte. Vi är alla skapade av Gud och vårt hjärta längtar efter en gemenskap med vår skapare. 
Alla är välkomna till Kvevlax Missionskyrka den 1 januari kl. 19.00 och jag kan garantera en kväll tillsammans med Gud, för även Han har lovat att vara närvarande. Efter mötet bjuds det på mat med kaffe och dopp. Som sagt, ALLA är välkomna, kom som du är.

Mera information på  www.pontusjback.com
Foto: Pontus J.Back
Kören på treårsfesten 2010
Kören på treårsfesten 2010
Foto: Pontus J.Back
Sven och Lise på treårsfesten 2010
Sven och Lise på treårsfesten 2010
Foto: Pontus J.Back
Affisch
Affisch
Av   pjb@netikka.fi Back
 5 152314 1532 3

Carola på bönepallen

Online 22:54 22/07 2010
Vem skulle för ett antal år sedan då jag var nersupen och luktade gammal sprit att jag en vacker dag skulle köra på en Harley Davidson med självaste Carola på bönepallen? Detta ägde rum under Carolas senaste Finlandsbesök i samband med hennes gig i Åminne. Enligt inside rykten tyckte Carola om den korta men mycket välsignade åkturen.
Foto: Jeannette Back
Carola och jag träffades även i Lakeland, Florida 2008
Carola och jag träffades även i Lakeland, Florida 2008
Foto: Tanja Östman
Carola på bönepallen
Carola på bönepallen
Foto: Pontus J. Back
Jeannette träffade också Carola
Jeannette träffade också Carola
Foto: Maria Mimmi Siren
Carola på bönepallen
Carola på bönepallen
Foto: Tanja Östman
Carola på bönepallen
Carola på bönepallen
Sök

Skriv sökordet i rutan
Arkiv
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
Profil
pjb@netikka.fi

pjb@netikka.fi Back

Rockpastor Ministries rf

www.rockpastor.com

musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén