Goda nyheter sedan 2002     Onsdag 7 december 2022 kl 12:31Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Blog > pjb@netikka.fi Back > En av mina många drömmar
Av   pjb@netikka.fi Back
 6 105421 999 0

En av mina många drömmar

Online 11:43 10/10 2011
Ja, då är man hemma i Vasa igen efter att ha varit i södra Finland tillsammans med Pastor Tommy Lilja några dagar. I fredags träffade vi chefen på TV7 och det blev överenskommet att de kommer att sända sex av Pastor Tommys program under vintern och våren. I lördags var det möte i Missionskyrkan i Borgå. Rasse and the Girls stod för fin lovsång, jag vittnade och spelade några av mina låtar och Tommy predikade och bad för människor. Många blev helade, befriade från olika saker och jag kan nog säga att alla blev berörda av Guds närvaro. I söndags medverkade jag och Tommy på söndagsgudstjänsten i Andreaskyrkan i Helsingfors. Därifrån åkte Tommy hem till Sölvesborg och jag körde hem till Vasa.
Idag är jag förkyld men ändå tacksam. De senaste dagarna har varit betydelsefulla för mig. Jag lär mig alltid mycket nytt då jag är tillsammans med Tommy och mycket har skett bara under dessa dagar. En vision och en dröm som jag haft tidigare har kommit tillbaka och det har nog att göra med Pastor Tommys budskap förra helgen om att vi inte förmår någonting utan närvaron av Jesus på våra möten. Vi kan ha fina ledarskap i våra församlingar, fina former och system men så länge Jesus själv inte är närvarande är inte heller HANS närvaro där och då kan ingenting ske. Pastor Tommy sade bland annat att man inte kan manipulera någon att bli frälst, inte kan man heller manipulera en förlamad och rullstolsbunden person att stiga upp och börja gå. ALLT är Jesu verk genom Den Helige Ande.
Vi frågar oss då om Gud inte alltid är närvarande? Jo, självklart är Han med oss hela tiden MEN, vi kan aldrig umgås med Gud om vi vandrar i köttet. Pastor Tommy predikade mycket bra om just detta och drog olika paralleller med att vara "i köttet" och "i anden". Om vi blir arga, avundsjuka eller stolta, ja då är det omöjligt att vi är i anden. I stället för att bli arg så skall vi välja att tro på Gud. Detta fick jag själv praktisera idag då min dotter vägrade att gå till skolan. Jag tror att slutet kommer att bli bättre med Guds hjälp än om jag skulle ha blivit rasande och arg. Kärleken är otroligt viktig.
Drömmen som jag länge har haft är att slänga ut näten utanför båten. Jag brukar ofta säga att vi kristna sitter i våra båtar (församlingar) och slänger ut näten på golvet i båten och väntar på att fisken skall komma flygande. Det sker ibland och ofta under rätt hårda omständigheter och förhållanden. Det brukar storma hårt då fisken flyger i båten. Vi bör slänga ut näten utanför båten där de stora och fula fiskarna finns. Det finns också massvis med stim som behöver fångas. Vi är alla människofiskare men vi har självklart olika uppgifter. I ett fiskeläger arbetar många olika "fiskare", en del slänger ut näten, en del drar upp näten, en del rensar näten och en del kommer i land med fångsten. Det är dessa som är de "synliga fiskarna". De som inte alltid syns är minst lika viktiga. Det behövs också några som tar hand om båten, någon som reparerar näten, några som sköter om hamnen och några som ser till att alla har en uppgift. Skulle vi få detta att fungera skulle vi bra kunna få se lika mycket under, tecken och mirakel som i tredje världen. Tänk till exempel en stor tillställning mitt i Helsingfors där icke kristna skulle samlas och man skulle för dem få predika ett kort och enkelt evangelium och bjuda in Den Helige Ande att demonstrera kraften i namnet Jesus. Det gäller att vi bär på ljuset för där ljuset är kan inget mörker finnas.
Det är dags att vi som Guds folk gaddar ihop oss och blir ett. Vi får sluta se på våra olikheter och i stället börja se på Honom som för oss samman Jesus. Vi MÅSTE börja uppmuntra varandra i det goda. Våra ledare behöver uppmuntran, du behöver uppmuntran och jag behöver uppmuntran. Du som lever utanför Guds rike behöver också uppmuntran för det är verkligen så att DU kan bli använd av GUD och att DU kan förändra en hel bygd i Jesu namn. Allt börjar den dag DU ger ditt liv i Jesu händer!
Foto: Pontus J. Back
Rasse looking left
Rasse looking left
Foto: Pontus J. Back
Lovsång i Missionskyrkan i Borgå
Lovsång i Missionskyrkan i Borgå
Foto: "Cligge"
Vittnesbörd
Vittnesbörd
Foto: Pontus J. Back
Tommy predikar
Tommy predikar
Foto: Pasis fru
Jag och Broder Pasi träffades i Helsingfors
Jag och Broder Pasi träffades i Helsingfors
Foto: Pontus J. Back
Tommy i Andreaskyrkan
Tommy i Andreaskyrkan
Sök

Skriv sökordet i rutan
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
Profil
pjb@netikka.fi

pjb@netikka.fi Back

Rockpastor Ministries rf

www.rockpastor.com

musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén