Solnedgång

Kärlek - Om att älska och att vara förälskad

KOLUMN. Jag har tidigare skrivit om kärleken och för en tid sedan skrev jag om mitt äktenskap. Kärleken är något stort och jag har några tankar jag vill dela med mig här på mickelsson.net 

Kärlek är något stort, det tror jag vi alla kan vara överens om. Vad är då kärlek? Finns det olika form av kärlek? En sak som jag funderat på de senaste dagarna och som jag även diskuterat med några nära och kära är skillnaden mellan att vara förälskad (kär) och den fullkomliga kärleken. Gud ÄR kärlek och därifrån kommer den fullkomliga kärleken.

Jag kan själv jämföra då jag träffade min fru för 20 år sedan med mitt möte med Jesus för snart fyra år sedan. I början var allt nytt därför också annorlunda. Jag minns min iver i bägge fallen och hur jag inte tänkte på något annat än den jag hade blivit förälskad i. Vi lever också ett "normalt" liv vid sidan om trots att vi blir förälskade och i mitt fall föll nog en del av detta bort i bägge fallen. Då jag träffade min fru så tänkte jag inte på något annat än henne. Ja, jag till och med misskötte mitt jobb och tog ledigt bara för att få vara med henne. Då jag träffade Jesus sprang jag febrilt runt i olika kyrkor för att tillbringa så mycket tid med Honom som möjligt. Kanske jag rent av lämnade familjen åt sidan för att vara tillsammans med Jesus.

Nu har jag varit tillsammans med min fru i 20 år varav vi varit gifta i 17 år. Självklart är jag förälskad men denna förälskelse har övergått i en djupare kärlek som gör att hon blivit något jag inte kan tänka mig att vara utan. Samma sak är det med Jesus. Oavsett var jag är så finns Han med mig och i olika situationer vänder jag mig till Honom. Han finns alltid där och idag måste jag nog säga att denna kärlek även gått över till en djupare relation med Honom, ett nytt liv där jag inte kan tänka mig att leva utan Jesus.