Broder Bert, en man under nåden

Livsfarligt med lagen - Vi lever i världen men inte av världen

KOLUMN. Några saker som säkert varit på tapeten redan i 2000 år men en sak som vi alla bör ta till oss så att inte flera människor skräms iväg från Kristendomen och Guds rike.

Jag har varit smått förundrad över en del kristna människor som tror att frälsningen och det eviga livet handlar om deras gärningar och uppoffringar. Man får höra så mycket struntprat om att man skall göra si och så för att komma in i Guds rike och man skall elda upp det ena med det andra om verkligen vill ha en relation med Gud. Jag har hört många vittnesbörd om kristna personer som eldat upp sina skivsamlingar i och med att de lever i den falska tron på att all värdslig musik är satanisk. En del tar helt och håll avstånd från radio och tv i och med att detta enligt dem inte behagar Gud. Man slutar göra saker och man isolerar sig mer och mer från världen som Gud har skapat i tron om att man skall vara ett levande helgon, en bättre kristen än andra människor. Ofta så börjar dessa människor även bete sig konstigt och de drabbas av högmod och stolthet vilket i de flesta fall leder till fall. Det tragiska är att de inte ser att de tagit ett stort kliv ut ur nåden och ställt sig under lagen. Dessa fanatiker vittnar om hur stora under de har gjort och hur god relation de har med Gud. De gör sig speciella, precis som fariseérna gjorde i tiderna då de stod i gathörnen och bad så att folket skulle se det. De skröt om sina gärningar och de såg till att hålla utsidan ren men insidan var smutsig. 

Jag har fått en insikt i olika av dessa fenomen som jag gärna delar med mig och först och främst vill jag påpeka att de som upphöjer sig själva och sina gärningar lider av någon form av mindersvärdeskomplex och att de genom sitt agerande febrilt försöker få uppmärksamhet. Denna typ av människor drabbas också ofta av avundsjuka vilket i slutändan leder till bitterhet. Självklart är jag oroad över dessa personer som fallit i denna religiösa och lagiska fällan men jag är mer oroad för den skada de gör. Dessa gör större skada än nytta för Kristendomen och med deras pekande finger och krav på att man skall göra si och så skrämmer de bort människor från Gud. Det finns ingen biblisk grund på att man skall isolera sig från världen, bränna upp sina skivor eller sluta göra saker och ting som hör det normala livet till. Detta är fanatiska tankar som i slutändan för vittnesbördet om Jesus in i en fanatisk värld där allt är svartvitt. Jesus var och är ingen mes, han var och är radikal men han är inte svartvit. Jesus kom inte för att döma världen utan för att frälsa den. Varför håller vi då på och dömer de som kanske tycker om att lyssna på radio eller skivor utan andliga texter? Varför hävdar vi att man måste slänga ut saker och ting ur sitt hem? Egentligen är sådana här påståenden och tankar helt sjuka och tyvärr har jag sett att de som går i denna fälla som nyfrälsta oftast faller av tron efter en tid. Det blir ett allt för stort lass att bära på att bara kasta ut allt och sluta upp att leva. Vi lever i världen men inte av denna värld. Hur svårt kan det vara att förstå dessa ord. 

Om jag nu som vill vinna själar för Jesus skulle isolera mig från världen och allt vad som i världen finns så skulle jag bli värdelös som vittne. Hjälp, jag kan inte gå in på en restaurang för att vittna, tänk om de spelar en världslig låt i bakgrunden. Oj, den där familjen kan jag inte besöka. De har ju en bumerang på väggen! Mamma mia, jag springer från dessa människor och deras hem, de har något som liknar en Buddah staty i köket. Tänk er själva hur det ser ut om vi börjar bete oss på detta sätt och genast peka finger på saker och ting i människors liv. INGEN vill ha med oss att göra och vi gör helt tvärtemot än vad Jesus har lärt oss att välsigna det hem vi kommer till, be om frid över den plats, det hem eller den stad vi kommer till, förmedla budskapet om det eviga livet och dela med oss av Hans kärlek. Thats what it is all about! 

Låt inte dessa fanatiker skrämma Er. De kan lika bra vara en del av de falska profeter det står skrivet om i Bibeln som skall komma i ändens tid. En del förstår inte själva att de gör skada för Guds rike, en del vill visa på hur duktiga de själva är och hur mycket de uppoffrat för Gud. Deras handlingar blir offer för deras frälsning och deras relation med Gud men Jesus själv var det fullständiga offret. Det ÄR fullbordat gott folk. Vi hamnar INTE i helvetet på grund av våra synder! Skulle det vara så, så skulle vi ALLA vara där. Det vi döms för och blir fördömda till döden för är huruvida vi tagit emot det som Jesus har gett till oss. Sitt liv, för att du och jag skulle få evigt liv. Säger vi JA till Jesus och lever i detta ja så då kommer vi att få det eviga livet. Det handlar inte om någonting vi gör, tror vi det lever vi under en livsfarlig lag. 

Man kan mycket väl lyssna på lite gammal god ZZ-Top, Lynyrd Skynyrd om man så vill. Man blir inte mindre älskad av Jesus för det och man kan ha en levande relation med Honom oavsett om vi lyssnar på världslig eller andlig musik. All musik är inte satanisk. Dock finns det sådan musik som inte är bra och som vi skall ta avstånd ifrån med det betyder inte all vi skall ta avstånd från all sekulär musik. Så länge det finns tro, finns det hopp och där det finns kärlek finns det tro och hopp. Vi skall vara som grodorna; leva på hoppet!Gifted Hands

I remember the day that he came in
I can't believe how long it's been
Like a poet, he began to play
Just an old friend that hung with the band
A drinkin' man he had no plan
But he played the 'Bird...
Played it for free

'Cause I know he's here
He's everywhere
Take a look around oh and you will see
That cross we bear
It's in the air
Lord we thank you for these gifted hands

There are demons we live with every day
That tear at our hearts and take us away
To another place
Some of us don't get back
This song is for the hands of the workin' man

Who believes in himself and he understands
Love, hope, and faith are The Maker's plan

'Cause I know he's here
He's everywhere
Take a look around oh and you will see
That cross we bear
It's in the air
Lord we thank you for these gifted hands

One day we'll all take that ride
And with those gifted hands I know you'll fly

(Lynyrd Skynyrd 2010)