IMPACT WORLD TOUR i Brasilien

VÄRLDEN. 21 dagar, 40 skolor och många skate-parker senare har 14.750 elever i Curitiba i södra Brasilien fått höra att det finns hopp i Jesus. Impact World Tour fokuserar på ett område i taget, samarbetar med församlingar i området och med hip-hop, breakdancing, skateboarding och multimedia vittnar vi om vad Jesus har gjort för oss.

Impact World Tour (IWT) är en gren inom världens största

missionsorganisation, Ungdom Med Uppgift. Genom att använda extrema

sporter och dans vill man nå ut till de som inte kommer sig till kyrkan.

Man samarbetar med lokala församlingar i ett område i taget runt hela världen och i november var det södra Brasilien och staden Curitibas tur. Ett 40-tal församlingar stod bakom projektet som till största delen handlade om att göra skolföreställningar, men föreställningar gjordes även i parker och skate-parker. Lika många skolor som församlingar hade tackat ja till inbjudan och 14.750 elever fick höra evangelium på ett sätt som är relevant. Efter 21 dagar hade 6.250 av dem bett frälsningsbönen och 3.771 personer hade fyllt i kontaktkort så att församlingarna kan lärjungaträna dem.

En normal föreställning börjar med ett dansnummer, följt av breakdancing och skateboarding. Sedan är det någon som vittnar och så blir det lite mer dans och skating. Föreställningen avslutas med att någon ur teamet

predikar ett enkelt och rakt på sak evangelium där allvaret i ett beslut att följa Jesus betonas. Vi lägger inte bara till Jesus till våra liv, utan vi ger våra liv till honom och gör en "180", som det heter på skate-språk. Enkelt och oemotionellt.

För en europé som jag själv, var det något av en chock att kunna predika Jesus så öppet i skolor, men många i Brasilien befarar att detta är något som kommer att ändras med den nya presidenten. Ännu mera överraskande var dock det massiva gensvaret hos eleverna. Efter varje föreställning var det inte många som satt kvar på sina platser, utan de kom fram för att be frälsningsbönen och be och samtala med teamet. Vi fick höra fantastiska vittnesbörd om tonåringar som beslöt sig för att lämna en homosexuell livsstil, dem som funderade på abort besluta sig för att behålla barnet och de som planerat självmord istället välja att leva för Jesus. Det finns inte mycket som går upp emot att se människor fyllas av Anden och börja tala i tungor (under skoltid) eller ett ansikte fyllt av ångest förvandlas till ett stort leende. Jesus är verklig. Och så god.


För mera information se:

http://www.ywamcampaigns.com/
http://www.gxinternational.com/
http://www.metodist.fi/node/272