Lokala restaurangerna innanför Krabis flygfältsområde, på vänstra sidan efter infarten

Ät gott på hemresan med budgetflyg från Thailand - Krabi-extra

RESOR. Känns flygmaten inte lockande? Kostar den några tior extra? T ex TuiFly (Finnmatkat, Fritidsresor) åker direkt till Krabi, Thailand och tar betalt för maten och vattnet ombord. Här är några tips för hur man får gott och billigt att äta på vägen hem.

Till vänster efter infarten till Krabis flygfält finns en byggnad med förmånliga restauranger. Där kan man köpa de flesta kombinationerna av thailändsk god mat riktigt billigt. Man får glutenhaltigt smaskigt ris, även kallat sticky rice, i praktiska små påsar för ca 25 cent styck. Ur påsarna kan man klämma riset och käka det som sådant eller tillsammans med kyckling eller gris. Portionerna är vanligen omkring 1,50 euro men de är mindre än Finländska restaurangportioner.

Det går också att stanna vid vägen före flygfältet och köpa sticky rice med kycklingsås i påsar med t ex grillade kycklingpinnar.

Vattenflaskorna skall man ta tomma igenom passkontrollen och fylla på gratis vid en vattenmaskin inne i väntesalen. I flygen finns också ett ganska hemligt ställe som man kan fylla på vattnet gratis, istället för att köpa nya flaskor i samband med matserveringen.

En smörgås ingår i flygresan med TuiFly.

Taxin på väg till flygfältet stannar gärna för att köpa lite ätbart, för snabbshopping och souvenirer utan extra betalning. Det är såklart trevligt om man ger lite dricks ändå.

God billig lokal mat
Flygfältet är litet och varmt