Vill du vara Jesu bönesvar eller en skrällande cymbal? - Splittring bland Guds folk

KOLUMN. Några reflektioner från mina snart 15 år som troende på Jesus. Många av mina fördomar var absolut berättigade då jag idag tänker efter. En av dem att en del kristna har ett behov av att altid vara emot någonting.

Jag har nu varit kristen i snart 15 år och fått uppleva mycket. Framför allt mycket goda saker som jag aldrig skulle ha kunnat föreställa mig. Dock lade jag märke till ett fenomen i ett tidigt skede för snart 15 år sedan och det var denna ”vara emot” och ”vi måste ”varna” till vilket pris som helst” mentaliteten bland ”Guds folk”. Rent sagt elakheter, andligt högmod, andlig våldtäkt och kärlekslöshet från som påstår sig vara ”Guds barn”. Min åsikt är att det är hemskt.

Nu fick vi en pandemi på nacken och konspirationsteorierna började flöda om att viruset överhuvudtaget existerade. Man hörde och hör det ena och det andra, en teori mer huvudlös än den andra. Dessa även helt utan sanning! En stor del av de som sprider dessa kallar sig fortfarande för ”Guds barn”. Jag hade en vän som åkte ut och evangeliserade bland folk på en stor folkfest i USA. Människor i hans närhet bad honom att inte åka på grund av pandemin men han avfärdade allt med konspirationsteorier och sade även att Gud beskyddar honom från att få smittan om den nu finns. På väg hem fick han svårt att andas och säckade ihop mellan bensinpumpen och kassan. Han togs in på sjukhus där man konstaterade att han fåt viruset och dog någon dag senare i ett virus som inte finns eller som går att likna vid en vanlig influensa.

Sedan kom vaccinet och liksom andra vaccin så får en del biverkningar. Antalet sanna biverkningar är dock låg. Nu har domedagsprofeterna, väktarna på murarna tappat fokus på att vinna själar för Jesus och lägger all energi på att debattera om vaccinet. En del tror till och med att det är Gud som uppmanar dem att sprida lögner och suspekta ”sanningar” från mycket suspekt källor. Under alla tider har det funnits läkare och vetenskapsmän som inte haft samma åsikt som andra. Detta betyder ju inte att de har sanningen.

Jag ser klart och tydligt hur den onde använder vaccinet för att splittra oss kristna. En del går till och med så längt att de påstår att de som tagit vaccinet ”giftsprutan” inte längde skulle vara Guds barn. De går hårt fram med bibelverser ryckta ur sitt sammanhang för att få det att passa in i deras villolära. Det är de ovaccinerade mot de vaccinerades tid nu. De ovaccinerade är de äkta kristna som vågar gå motströms enligt dem själva. De briljerar med att de inte använder mask och tror sig springa Guds ärenden.

Samtidigt sitter vår Frälsare Jesus Kristus på Guds högra sida och ber för alla troende att vi kristna skulle vara ett, precis som Han och Fadern är ett. Vad är det som man inte förstått då det gäller denna ”anti mentalitet”? Under mina 15 år som kristen ser jag ett behov hos en del ”kristna” att alltid vara emot något vilket i sin tur skapar splittring.

Vill du vara Jesu bönesvar eler vill du vara en skrällande cymbal? Tänk efter, vad är det som håller i längden. Läs Bibeln, där finns svaret i slutet av 1 Korintierbrevet 13!

Jag skäms inte för evangelium, inte heller för Jesus eller min himmelske Fader. Däremot skäms jag över sättet hos en del som anser sig vara Guds barn och kallar sig kristna. De gör större skada än nytta och tyvärr går denna typ av personer inte att tillrättavisa. Försöker man upplever de att de är förföljda och under attack vilket i sin tur på något patetiskt sätt får dem att tro att de springer Guds ärenden.

Än en gång: Vill du vara Jesu bönesvar eller en skrällande cymbal?