Start från Andreas Knips hembageri i Kvevlax

Gospel Express invigdes med premiärtur till Lappland - Andra året på Arctic Rally

MISSION. Den 7 januari startade vi från Vasa med både buss, likbil och släpvagn för att göra vår första resa till Lappland för i år. Allt gick bra och personligen tycker jag det känns lättare att köra långa sträckor med buss än med personbil. Man sitter högt och bekvämt samt har otroligt bra sikt. Sebastian körde efter med Volvo likbilen och våra snöskotrar på släpvagnen.

Vi kom fram till Kemi på kvällen och parkerade på angiven plats utanför den lokala Pingstförsamlingen. Vi kopplade in elen och kunde snabbt konstatera att vår värme aldrig skulle räcka till att värma upp bussen med. Det var nog inte mer än 10 grader i bussen första natten och följande dag då vi skulle köra till Torneå för att evangelisera utanför köpcentret vid gränsen till Haparanda så startade inte bussen. I -25 graders kyla får man verkligen se i vilket skick olika saker är. Vi kom fram till att vi behövde två nya batterier som vi åkte och köpte. Trots detta startade inte bussen men som tur kom två bröder i Herren och kollade. De kunde konstatera att huvudströmbrytaren var trasig och de skulle komma och byta den följande dag.

Vi åkte med bil och släp till Torneå och parkerade utanför köpcentret. Där sjöng jag och vittnade medan ett par från Pingstförsamlingen delade ut min skiva ”Myrskyn keskellä”. Det var fortfarande kallt och jag kom fram till att det inte löns att försöka spela gitarr då det är kallare än -20 grader ute. Efter två låtar var fingrarna inte längre frusna utan det övergick till smärta. Däremot gick det bra att sjunga och vittna.

Följande dag filmade vi en del videon för Pingstförsamlingen i Kemi som skall läggas ut på lokala internetsidor och sociala medier. Medan vi höll på var Sebastian ute med bröderna som kommit för att byta huvudströmbrytaren i bussen. Det kändes otroligt fint mitt i filmningarna då jag hörde bussen starta på gatan och den underbara doften av diesel trängde in i den gamla träbyggnaden. Samma kväll hade vi en ungdomssamling som var mycket välsignad. Därefter fortsatte vi färden till Rovaniemi.

Vi kom fram till Rovaniemi och vår vän Jarkko som driver Santa’s Pizza & Burgers hade förstått att vi behövde mera ström för att kunna koppla in mera värme i bussen. Hans lösning på det hela var att borra ett hål i restaurangväggen och dra ut en kraftströmkabel. Nu kunde vi koppla i alla värmefläktar och det blev riktigt varmt och skönt. Följande dag gjorde vi en live stream från Pingstförsamlingen i Rovaniemi. Inga besökare på grund av då rådande restriktioner.

Måndag var kall så vi fixade på bussen och gjorde en del justeringar. På tisdagen var vi ute och körde snöskoter och träffade människor lite här och där. Onsdagen åkte vi till Pingstförsamlingen i Kemijärvi för ytterligare en live stream. Torsdag var vi åter igen ute på snöskotrarna med vår vän Jarkko.

57:e Arctic Rally

På fredag började vi förbereda för den stora händelsen på denna resa, nämligen Arctic Rally som ordnades för 57:e gången. Vi hade fått pass av arrangören så vi kunde röra oss fritt i depåerna och där publik inte kunde komma in. Detta var vårt andra år på Arctic Rally och det kändes bra att få vara där och vittna om Jesus.

Vår metod kanske inte tillfredställer alla väckelsepredikanter och evangelister. Med erfarenhet från både förr och nu har vi sett att den bästa metoden är att vara och möta folk där de är. Vi har våra jackor med korset och Racers for Christ på så alla ser nog vem vi tror på. Det som förvånar mig är att så många idag är öppna för att höra om Jesus, frälsning och evigt liv. Alla vill ju till himlen men alla har det inte på klart att Jesus är den enda vägen. Detta är det bästa vi kan få berätta åt de vi möter.

Vi hade några fartfyllda dagar på Arctic Rally och kände oss mycket trötta men välsignade då vi kom hem. Bussen uppfyller verkligen en funktion och vi trivdes bra att bo i den. Nästa resa till Lappland sker 16-26 februari men mera om det i nästa inlägg.

Evangelisation i Torneå
Byte av batterier
Fina bröder som hjälpte oss
Pingstkyrkan i Torneå
Vårt hem under veckan i Rovaniemi
Live stream från Pingstförsamlingen i Rovaniemi
Jarkko och Sebastian i skoterspåret
Arctic Rally i Rovaniemi
Arctic Rally i Rovaniemi
Arctic Rally i Rovaniemi
Arctic Rally i Rovaniemi
Arctic Rally i Rovaniemi
Arctic Rally i Rovaniemi