Jesus på snöskoter? - Självklart kan man evangelisera på en snöskoter!

MISSION. Under vår första resa till Lappland i vinter kunde vi konstatera att våra snöskotrar från 1999 och 2002 inte imponerade på folk utan en del till och med skrattade åt oss. Jag som har tyckt att vi har moderna skotrar, men det är ju 30 år sedan jag åkte skoter senast. Snöskotrarna något vi tog upp förra vintern då vi började åka runt på skoterleder, träffar för skoterfolk och tävlingar. Detta med ett syfte; att finnas till och vittna om Jesus.

Då vi började denna form av mission var det många som trodde jag hade blivit galen. Jag som brukade åka till Florida direkt det blev kallt och mörkt för att vara i värmen. Nu skulle jag börja missionera på snöskoter i Lappland. Dock är det så att då Gud har något på gång så blir det av. Första vintern var lärorik och vi skapade en hel del kontakter där uppe. Även har i hemsoporna i och med att vi för en gångs skull hade en vinter då det gick att köra skoter.

Under vår förra resa provkörde jag en ny monsterskoter men jag kände direkt att det inte är min grej. Vi hade en gammal Winha 54 från 1972 stående på gården sedan tidigare och jag började mer och mer tänka i termerna att ifall de skrattar åt våra omoderna skotrar så vad gör de då om vi kommer med skotrar från stenåldern? Troligtvis får vi se ett leende på människors läppar och en stor del av de som är ute och kör var inte födda då man körde med så gamla snöskotrar.

Då vi kom hem började jag spekulera i saken. Jag bad och sökte svar från Herren. Helt plötsligt kom det en bekräftelse då vi kom i kontakt med Finska veteranskoterklubben. Jag berättade för den vad vi gör, att vi är troende och att vi gärna skulle vara med i gemenskapen. De tog emot oss så pass väl att de ordnad en spelning på en pub på området i Salla dit vi kommer att åka 25-27.3 då det är dags för årets ”Telahumppa” träff.

Nästa steg var då en troende broder tog kontakt. Han är med i något som heter Wintage veikot och de ordnar fyra tävlingar per vinter där man kör med veteranskotrar. Han var övertygande och vi bestämde oss för att sälja våra skotrar och satsa pengarna på gamla skotrar. Nu har vi varsin Winha 54 från 1972 som vi kommer att åka runt med. Det roliga med den gröna Winhan är att min pappa hade en grön Winha då jag var barn och den kom att bli min första snöskoter som jag växte upp med.

Vill man in i gänget så bör man också vara med. Inte skall väl du börja tävla med snöskoter frågade någon? Ja, varför inte? Frågan bekräftade att om vi skall in i denna subkultur så bör vi också vara med. Jag kommer inte att köra fort. Jag kommer att delta i klassen för skotrar med encylindersmotorer. Jag tänker inte heller på att vinna utan på att vara med, ha humor, träffa folk och vittna om Jesus. Jag hade först tänkt tävla med en Winha 30 från 1974 men efter att ha skruvat ihop den upplevde jag att min övervikt styrde skotern för mycket. När fläsket rör sig åt ett håll följer skotern med, eller så är jag inte ung längre. Det blir högst antagligen att tävla med Winha 54 från 1972 (samma år som jag är född). Mitt tävlingsnummer som redan är registrerad pryder mina skotrar redan och nummer är 61. Sebastian tävlar med nummer 62. Nu skruvar vi febrilt på dessa så att de skall vara i skick inför nästa resa till norr 23.3–3.4

Telahumppa evenemanget är också en utställning och av en slump kom vi över en Maxi Ski 340 från 1984. Det intressanta med denna är att den är tillverkad i Maxmo i endast 20 exemplar och det står till och med om den på veteraskoterklubbens hemsida. Så för pengarna för två gamla skotrar som folk skrattade åt har vi nu lyckats skaffa oss de skotrar vi behöver för att resten av vintern åka på olika träffar. Intresset för gamla retro skotrar tycks vara växa.

Telahummpa i Salla är 25-27.3. Första tävlingen med Wintage veikot är i Rovaniemi den 2.4 och den sista i Levi den 30.4. Dessa resor kombinerar vi med att också ordna utåtriktad evangelisation på olika orter i Lappland.

Här började allt. På pappas Winha. Jag var mindre då
Vi hittade en likadan som pappas gamla Winha som stått i över 20 år. Någon gång skall även denna vara i körskick
Första provturen med Winha 30 från 1974 och en äkta Meno hjälm från 1978
Meno hjälmen
Ute i Vasa skärgård med Winha 30
Ute i Vasa skärgård med Winha 30
Ute i Vasa skärgård med Winha 30
Winha 54 från 1972
Den gamla tvåcylindriga Kohler motorn har bytts ut mot en encylindrig Sachs motor
Snart klar för veterantävlingarna
Snart klar för veterantävlingarna