Biker Church? - Biker Church hit och Biker Church dit...

HÄNDELSER. Igår hade jag nåden att åter en gång få vara med om en "Biker Church". Denna gång vid Vapaakirkko i Lapua. 

Begreppet Biker Church handlar inte om någon speciell organisation eller något speciellt samfund. Namnet är väl närmast ett sätt att fira Gudstjänst som alla andra olika sätt att fira Gudstjänst. Under några år har jag fått vara med och ordna Biker Gudstjänster lite här och där och i Finland kallas de för "motoristikirkko". I USA används namnet Biker Church för detta sätt att komma tillsammans för att fira Gudstjänst. Detta ville jag klargöra så att ingen skulle tro att allt handlar om en organisation som heter Biker Church. Är man kristen och är en Biker, ja då kan man hålla sin egen Biker Church var som helst. Jag tror personligen inte att Gud har något emot att vi kommer samman och umgås med varandra och Honom utanför våra församlingars fyra väggar. Förr samlades man ju i hemmen också vilket även blivit populärt igen i form av cellgrupper.

Igår var det dock en församling, Lapuan Vapaakirkko som ordnade Biker Church i och med att det blivit populärt i Finland. Folk kom från olika håll i olika åldrar. Gammal som ung spelade ingen roll. Den äldre damen först såg ut att tillhöra finska pingstväckelsens domare som tycker allt nytt är av djävulen tyckte det hela var underbart. Man såg i hennes ögon hur hon var glad i sitt hjärta över att så många människor kommit till kyrkan denna söndag. Det spelar heller ingen roll hurudan motorcykel du kommer med, du kan självklart också komma utan motorcykel. Gudstjänstförloppet var som vilken annan Gudstjänst som helst utan för mycket religiösa inslag. Vi sjöng psalmer, lyssnade till vittnesbörd, predikan och musik och ett enkelt bibliskt evangelium förkunnades. Precis som det skall vara. Alla som kom hade något med sig och alla som gick därifrån gick nog inte därifrån tomhänta. Kanske någon fick med sig det de skulle ha med sig efter en diskussion vid kaffet eller ute bland motorcyklarna, en del kanske vid förbönen. Ett fint sätt för motorintresserade att vara nära Gud.

Själv körde jag hem i ösregn men ändå kände jag mig tacksam. Detta var den sjunde Biker Gudstjänsten jag varit på i sommar och om man ser på trenden och statistiken så ökar antalet Biker Gudstjänster medan antalet motorcykelolyckor minskar. Detta hörde jag under en Biker Church i Mouhijärvi för några veckor sedan dit 280 motorcyklar hade samlats. Den största och mest kända av alla Biker Churches in Finland är säkert den som hålls i Lieto i maj. I år lockade den 3500 motorcyklar och dubbelt så många människor. Det bästa med dessa tillställningar enligt mig är att de inte är ytterligare en kristen konferens där man står och ropar Halleluja, Satan är besegrad utan det är en mc-träff för hela familjen som dessutom är alkohol och drogfri där JESUS är i fokus. Många icke troende har sökt sig till denna typ av evenemang i och med att de inte tycker att de passar in i kyrkan. Kanske vi också lär oss eller får något att tänka på av detta. Det är ju inte vårt yttre som räknas, jag trodde det stod skrivet att förändringen skulle ske inifrån?

Sedan var det ju någon som sade att motorcyklister är Satans barn. Kanske det ändå inte heller stämmer.