Jukka vittnar på tältmöte i Säffle

Fira alternativ villaavslutning på Frank Mangs Center - Jukka Mäkikangas på sin första predikoturne i sitt hemland

HÄNDELSER. Jukka Mäkikangas behöver kanske ingen presentation för de som tittar på Kanal10, men det var i början av sjuttiotalet som han drog iväg från Finland till Sverige och där är han ännu i denna dag. Nu 40 år senare kommer han på sin första predikoturne till sitt forna hemland där han kommer att berätta om sitt liv, sin tjänst och även spela trummor.

Jukka Mäkikangas levde ett liv som sprutnarkoman och bodde på Göteborgs gator. Ett långvarig missbruk präglade hans liv till den dag då han i en fängelsecell sade:

- Om det är sant det som dom har berättat om dig Jesus, så fräls mig nu och förlåt mig mina synder.

Den stunden förvandlade Jukkas liv och under årens lopp har han inte bara spelat med olika kristna musiker i Sverige, till exempel Målle Lindberg och Lasse Wallmann. Han har även under 20 år varit föreståndare på Betelskeppet, ett boende för hemlösa och missbrukare i Göteborg. Han har handplockat personal, tränat upp personal för att ta hand om dessa utstötta och tilltufsade människor. Han har gett sitt eget liv för att ta hand om sådana som han själv en gång var.

Jukka är idag ledare för missionsföreningen Mission Göteborg som arbetar socialt i Göteborg och tar sig an hemlösa och missbrukare, en i taget. Han leder dem in i en personlig relation och ser till att de får ordning på livet. Jag har fått äran att tjäna tillsammans med Jukka under några år och han är nog en av de gudsmän jag ser upp till. Ibland tänker jag; "då jag blir stor skall jag bli som Jukka". Jag frågade honom senast vi träffades vad det är som driver honom och han svarade lugnt och tydligt; Guds kärlek och Guds nåd.

Nu kommer alltså Jukka med band till Finland och detta blir Jukkas första predikoturne till hans forna hemland. Med sig har han Zet Tonmyr på keyboards och Lennart Elvmyr på bas. Undertecknad kommer att spela gitarr och även sjunga. Det kommer inte att bli några vanliga väckelsemöten utan lördagskvällen på Frank Mangs Center blir en kväll fylld med Jesus, vittnesbörd, rock'n roll och grillkort. Det kommer även att ordnas ett litet fyrverkeri.

Välkommen att fira en alternativ villaavslutning utan alkohol och droger på Frank Mangs Center i Närpes, lördagen den 30 augusti. Samåkning kommer att ordnas från Kvevlax och Vasa Missionskyrka för den som inte kan ta sig till Närpes. Antalet bilar som åker beror på antalet anmälda. Det går att anmäla sig till mig på adressen pjb@netikka.fi eller till Boris Sandås på adressen: absandas@elisanet.fi

På fredagen blir det möte på Frank Mangs Center dit Jukka och team gärna bjuder in pastorer och ledare för att dela med sig av den 20 åriga erfarnenhet han har av att nå de utslagna i vårt samhälle.

Jukka & The Betels besöker också Kvevlax Missionskyrka den 27.8 och Ebeneserkyrkan i Jakobstad den 28.8.

Alla hjärtligt välkomna!

Jukka delar Guds ord på LP konferensen på Gullbranna
Jukka bakom trummorna
Välkommen att fira en alternativ villaavslutning