Poster.

Gospel - kyrkomusik utan gränser!

MUSIK. Carl Hall, musical director i en församling i Atlanta, USA besökte österbotten 2008. Då föddes en tanke som nu blir verklighet.

10-12.2 2010 blir det gospelkurs under just det ovannämnda temat: Gospel - kyrkomusik utan gränser!

Kursen är tänkt för körledare, kantorer, musiklärare, lågstadielärare, musiker, solister och andra intresserade. Den kommer att gå av stapeln på Kristliga Folkhögskolan i Nykarleby. '

Carl Hall kommer att ge sin input som körledare och inspiratör. Det blir Komplett Sång Teknik med Heidi Storbacka, Enkel gospel med Mikka Malmsten-Ahslved, gospelkörledarskaps ABC`med Tomas Koskinen och Gospelpiano och -arr med Mikael Svarvar. Under kursen finns också möjlighet till privata konslutationer i Komplett Sång Teknik, gospelpiano och gospelkörledarskap.

När man anmält sig får man noter och en cd med material att bekanta sig med på förhand - sen är det bara att hänga med.

Nu finns ännu lite tid att anmäla sig - fram till 11.12 men det går att anmäla sig också efter det...

Mera info får man av Per Stenberg, t. 0500 736 088 eller per.stenberg(a)kyrkansungdom.nu

Anmälan till kurskansli@krfolk.nu eller tel 06-7889400

Ifall du inte känner dej hemma i ovannämnda beskrivning, kanske sjunger du i duschen eller så svagt du kan i en kör...eller så är du en riktig halvprofsig vocalist som behöver inspiration!

Häng med på GOSPELHELG 2010 som går av stapen 12-14.2 i Nykarleby och Jakobstad.

Vi börjar fredag kväll och lördag med gemensamma övningar i stor masschoir i Kristliga Folkhögskolan i Nykarleby. Fortsätter sen lördagskvällen med att delta i Gloria-mässan i Nykarleby kyrka och söndagen blir det mer övning och soundcheck i Runebergssalen i Jakobstad.

14.2 kl 16 blir det sen stor GOSPELGALA i Runebergssalen med enskillda körer, mrs Bighillsingers, Carl Hall, Heidi Storbacka, Mikka Malmsten-Ahlsved, Mikael Svarvar som kapellmästare och en oförglömlig gospelupplevelse med kanske just dej i masschoiren.

Priset på denhär härligheten är 65€ för deltagande+kost och då får du ett material bestående av noter o cd hemskickat på förhand och kan bekanta dej med dethela. Med logi i dubbelrum blir helgen 120€ och är du ung eller äventyrslysten och väljer massinkvartering så är priste 75/90e för massinkvartering+kost+deltagande.

Samma anmälningsinfo som ovan gäller också för helgen!

Hoppas få se dej på Gospelgung i österbotten. Håll också utkik efter mera kött på benen och ett bildreportage från helgen här på Mickelsson.

Både kursen och helgen arrangeras av Kristliga Folkhögskolan i Nykarleby, Förbundet Kyrkans Ungdom, Arbetsgrupp för gospelhelg 2010 med stöd av Svenska Kulturfonden!

Carl Hall, Musical director, Atlanta USA.