Mike, Pontus, Teresa och Martin i studion i Karperö, sommaren 2012

Less Is More - Ny lovsångsskiva ute

MUSIK. Sommaren 2012 besökte Mike och Teresa Sutherland från Texas vårt vackra land och under några dagars tid spelades en ny skiva in i Martin Kantolas studio i Karperö utanför Vasa.

Pontus träffade Martin Kantola för första gången i början av 80-talet. Då tränade Martin med sitt band "Message" vid Metodistkyrkan i Vasa och Pontus som var yngre besökte ofta deras repetitioner. Pontus köpte sin första elbas av Martin och sedan gick de skilda vägar och träffades endast nu som då. Pontus och Martin fick ny kontakt via Facebook år 2010 och ett nytt samarbete inleddes. Martin spelade in och producerade Pontus senaste skiva Thankful som gavs ut 2011.

Då Pontus besökte Houston, Texas i November 2011 kom han i kontakt med Mike och Teresa Sutherland. Teresa hade lett lovsång i församlingen Family Church of Houston under 16 års tid och Teresa och Pontus sjöng tillsammans vid några tillfällen i USA.

Senare föddes visionen om att Teresa och Mike skulle besöka Finland och att de skulle spela in en lovsångsskiva tillsammans. 

- Visionen var inte ytterligare en skiva i "Hillsong stil" med 8 gitarrer, 17 sångare, två trummisar och fyra basister, säger Pontus. Vi ville göra något som är ljuvt för örat och rakt från hjärtat fortsätter han.

Förra veckan släpptes skivan "Less is More" i Houston, Texas och skivan finns nu även tillgänglig på Band Camp. Skivan innehåller 14 låtar och den är gjord i sin enkelhet. Namnet Less is more symboliserar att det inte alltid är nödvändigt med ett stort band.

- Vi vill också uppmuntra små församlingar som inte har möjlighet till ett stort lovsångsband att använda de tillgångar som finns för att lovsjunga Jesus, Less is more får tala för sig själv, påpekar Pontus

Lyssna eller ladda ner Less is More HÄR!

Less is More skivomslaget