Goda nyheter sedan 2002     Fredag 2 december 2022 kl 17:54Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > New Shoes vill nå människor
Christian Höglund
Foto: Christian Höglund
New Shoes spelar live på ALIVE i Karis, den 26 mars.
 1 34363 489 4
Christa
Online 18:21 27/02 2010  Modifierad 16:36 08/11 2014

Musik  Flera av oss har sett dem live och blivit hänförda av deras energi och närvaro på scenen. För Mickelsson.net berättar New Shoes´ Daniel S Diago om nya proffsiga singeln, framtidsdrömmar och syftet med musiken.

Berätta lite om er nya singel ”Need you”.

”Need you” är vår första skiva, men inte sista. Vi har tidigare gjort demon, men inget som vi har varit riktigt nöjda med. I år har vi nytt material och hoppas kunna göra ett helt album. Singeln är producerad av New Shoes och slutmixningen (mastering) gjord av Martin Kantola.

Vem har skrivit låtarna och texten? Hur jobbar ni med låtarna inom bandet?

Jag skriver för det mesta texterna till låtarna. Arrangemanget gör vi oftast tillsammans. Vi arbetar tillsammans med hur det skall låta. Ingen har egentligen sista ordet, vi inser att det är bästa sättet att få fram något nytt. Alla lägger en del av sin egen stil i varje låt. De flesta i bandet är väldig envisa, men vi kommer nog bra överens.

Låten ”Need You” är skriven av mig, och till största delen arrangerad av min bror och mig. Men helheten skulle förstås inte vara något utan hela bandet som medverkar.

Låten ”People Complain” är en extra låt som vi gav ut på singeln. Den är skriven av mig och arrangerad av Rasmus F Forsman, med medverkande av min bror.

Du är bandets frontfigur utåt. Blir du igenkänd från din tid i finska Idols?

För det mesta, ja, och det hjälper mycket för att få synlighet för bandet. Men nu för tiden försöker jag lyfta fram bandet mer än mig som soloartist. Jag tror vi har så mycket mera att ge som band.

Hur mycket satsar ni på New Shoes?

Då de flesta av oss bor på olika ställen, försöker vi satsa på eget håll och sedan försöka få ihop det hela när vi samlas för att öva. Vi brukar förberede material som vi tittar å när vi träffas för att öva. Jag försöker ha nya låtar som vi kan jobba med varje gång. Just nu håller vi på att få in nya låtar i vår repertoar.

Vad gör ni när ni inte spelar tillsammans?

Vissa studerar, andra jobbar. Nästan alla jobbar också inom olika församlingar. Jag tror att det hjälper oss att få fram nytt material – församlingslivet är en väldigt viktig del av våra liv.

Vad är det bästa med att sjunga i New Shoes?

Det är nog möjligheten att påverka och nå människor med vår musik. Det är ingen idé att göra och spela musik och det inte finns något syfte med det. Vi tror att Gud vill ge oss möjligheten att komma in i människors liv med vår musik. Många har svårt att ta emot budskapet om Gud och hans kärlek. Men genom musik blir det enklare.

Var kan vi se er spela nästa gång?

Jag kommer själv att få möjligheten att medverka med några låtar den 21 mars då Kevin Max (som har varit en av sångarna i det kristna världskända bandet Dc-talk) kommer till Ritz i Vasa. Det blir väldigt spännande! Jag var ett stort fan när jag var liten.

Bandet nästa spelning är den 26 mars, ALIVE i Karis. Vi kommer att förberede något nytt tills dess. Jag rekommenderar att alla som bor i närheten kommer, inte bara för att lyssna på oss, utan för att stödja verksamheten. Där kommer vi att för första gången sälja vår skiva i Nyland. Och vi lovar att ge av oss själva så att ni som kommer får uppleva något annorlunda – the motion in the presence of GOD – som jag brukar säga.

Kolla in vår hemsida för fler spelningar, vi uppdaterar hela tiden. Där finns också nya bilder och låtar. Adressen är www.myspace.com/newshoestheband

Vad kan vi vänta oss av New Shoes i framtiden?

Något annorlunda och levande! I år har vi bland annat nya låtar och nya sound på gång. Gud har gjort mycket för oss under de senaste åren och vi vill få möjligeheten att visa det.

En hälsning till Mickelsson.net:s läsare:

Vi vill ge ett stort tack till alla som lyssnar på vår musik och kommer till våra spelningar, det är en välsignelse för oss. Fortsätt att stödja alla de kristna band som finns i Finland, det behövs verkligen. Och var förväntansfulla - Gud vill göra något stort och nytt genom musiken!

Medlemmarna i New Shoes:

Daniel S.Diago - vocals
Camilla S.Diago - vocals
Sara S.Diago - vocals
Lennart S.Diago - keyboards
Rasmus F. Forsman - bass
Jakob West - drums
Rabbe Franzén - guitar

Taggar:
newshoes

IdaK
21:50 25.3.2010


Välkomna till Karis imorgon, ska bli jättekul att få höra er spela här!
Sara W-N
23:09 28.2.2010


verkligen häftig bild! kände inte till gruppen, men Mickelsson.net håller en informerad :) och Rasse...cool guy. Ser ut som att du är i Toppform!! ha det gott.
Nisse
10:46 28.2.2010


Javisst !!
3SbeoDBqSp6195W2KwhF2b
08:22 28.2.2010


Ursnygg bild!!
Sök

Skriv sökordet i rutan
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén