Juni på shoppingstigen

Roligt på IKEA

GEMENSKAP. Ta med en brokig skara vänner och åk iväg på IKEA som socialt evenemang. Om du inte behöver nya prylar till hemmet kan du alltid äta billiga köttbullar på varuhusrestaurangen eller köpa gott tunnbröd från matbutiken. Bland kruxena hör den långa vägen genom utställningshallarna och att man knappast stöder lokalprocuderat genom att handa där.

Petra och Emma visade sig vara IKEA-proffs och i synnerhet Petras inköpslista var inget för nybörjare. Emma hade inte bara krav på prylar utan också i förväg valda färgskalor (villkor som visade sig vara för tuffa för  möbelbutiken vars ägare inte kan spåras längre än till skattesmitarparadiset Holländska Antillerna, Västindien).

- Listor är bra så att man vet vad man skall köpa, förklarade Emma som ofta har kommit på sig själv att handla saker bara för att de är billiga.

- Man borde också ha listor på vad man inte skall köpa, för säkerhets skull, tipsade Linus.

Maten är billig och hyfsat bra, med tanke på den industriella mängden som förmodligen serveras dagligen. Vaniljglass på pinne kostar bara 30 cent. Eftersom Junis glass ingick i maten, så hade Linus råd att bjuda alla i  sällskapet på glass.

Christa, Juni och Linus blev klara med shoppingen ungefär en timme före Petra och Emma. I lobbyn kan man titta på Pingu, handla mat och träffa bekanta medan man väntar.


IKEA i Esbo
Petra lade på "var skall vi börja"-minen
Christa
Petra och Emma
... Juni springer undan ...
... Christa
Söderströms råkade vara i IKEA och möttes av flera fans
Christa och grisen
Olycka i mataffären, Juni tappar chipsen på golvet