Mike, Teresa och Pontus bland myggorna

Inte en lugn stund för Mike och Teresa - Har bara på tre dagar hunnit med hur mycket som helst

GEMENSKAP. För någon dag sedan rapporterade mickelsson.net om Mike och Teresa Sutherlands Finlands besök. Nu har de varit i Finland i tre dagar och under dessa dagar har de hunnit med mycket. Inspelningarna har startat, de har besökt Vapaaseurakunta i Lapua och ett konfirmationsläger på Klippan i Monäs.

Under veckoslutet inleddes inspelningarna av skivan "Less is more". För att underlätta och komma igång valde man att börja med låtar alla kände till och Pontus låtar "My Love Song", "More of You" och "Without You" spelades in tillsammans med en engelsk version av "Jag har beslutat att följa Jesus" samt klassikern "What a friend we have in Jesus". Gänget satsar inte på att göra något i egen kraft utan litar på att de får vara ledda av Den Helige Ande.
- Då Den Helige Ande är med så flödar det och det är ingenting vi själva kan göra åt saken och det är så vi vill ha det. Vi vill lämna utrymme för Guds Ande och vi vill vara beroende av Hans medverkan i projektet. Då vi arbetar med Gud behöver vi ingen "back up plan", Gud själv är vårt skyddsnät, säger producenten och gitarristen Martin Kantola.
Igår åkte Pontus, Mike och Teresa till Lappo. Där åt de först lunch tillsammans med Ambassadörerna Juuso, Veli-Matti, Timo, Hannu och Jacques. Gänget kan väl rekommendera den lokala kebab restaurangen för de som kanske i framtiden planerar att besöka Lappo. För Amerikanerna var hela kebab konceptet nytt och de valde att köra med säkra kort och delade på en pizza med kebabkött.
Tillsammans åkte Ambassadörerna till Vapaakirkko i Lappodär de hade en MC-Gudstjänst. Bandet Bluuster spelade, församlingens pastor predikade och Mike och Teresa fick också berätta lite om deras liv och vandring med Jesus.
Från Lappo åkte trion ut emot kusten och det var intressant att åter en gång konstatera att vädret oftast är bättre ute vid havet. En bit från Oravais var vägen torr medan det ösregnade i Lappo. Amerikanerna tittade ivrigt runt sig och verkade intresserade av vilka växter det var som växte vid sidan av vägen. De gula fälten är dock fortfarande ett mysterium i och med att Pontus inte heller vet vad det är som odlas men enligt säkra källor försökte han säga "ryps raps" med en Texas accent som mer eller mindre var skrattretande.
Trion besökte ett konfirmationsläger på natursköna Klippan och Pontus vittnade om sitt liv. Pontus och Teresa sjöng tillsammans och Mike vittnade om hur Gud en dag körde in honom i en knut och sade: - Du kan inte längre leva som du gör. Det finns två vägar. En leder till fördärvet och den andra till evigt liv. Mike's sätt att vittna och tala om Jesus med tårar av tacksamhet och kärlek i ögonen berörde inte bara ungdomarna utan alla som var med. I början av mötet frågade Pontus hur många som tror på Gud. Det var endast några få samt ledarna som lyfte sina händer. I slutet av mötet frågade Pontus hur många som känner av att det är frid i rummet och att det är bra att vara och nästan alla lyfte sina händer. Alla lyfte även sina händer på frågan om vem som vill komma till himlen. Där fick trion in skottet som förhoppningsvis gick i mål hos de flesta. Det finns endast EN väg till evigt liv, den vägen är Jesus. Ungdomarna uppmuntrades att inte gå fram till konfirmationen för att alla andra gör det, inte heller för att deras föräldrar eller prästen säger så utan för att gå inför Gud och bekänna sin tro på Hans Son, Jesus Kristus.
- Att få nåden att vittna och berätta åt Jesus för ungdomar i denna ålder är värdefullt. Jag blir på gott humör varje gång jag ser Gud röra vid ungdomarna och att de vill till himlen, känner av Guds närvaro är säkra tecken på att det vi gör inte är något vi gör i egen kraft utan att Gud är med oss.
Efter mötet bjöd Oravais församling på kaffe och en rundtur på det fina området. Dock var det något som förstörde tillvaron och Amerikanerna verkade aningen rädda för våra myggor. Något sådant ställe och sådan natur som de fick uppleva på Klippan har de dock aldrig tidigare skådat.
- It is so clean, beautiful and silent, var deras kommentar.
Idag måndag fortsätter inspelningarna!

Mike spelar gitarr i studion
Teresa sjunger i studion
Pontus gitarr i studion
Martin och Teresa samtalar och lyssnar på det som spelats in
Martin spelar gitarr och sköter inspelningarna.
Solen tycks skina i studion
Ambassadörer i Lappo
Ambassadörer i Vapaakirkko i Lappo
Konfirmationsläger på Klippan
Mike samtalar med några ungdomar
Konfirmationsläger på Klippan