Eftermöte och förbön

Jesu uppståndelse firades i Sölvesborg - Eldiga predikanter besökte Blekinge

HÄNDELSER. Pontus som studerar andra året vid PTL-Ministries distansbibelskola åkte till Sölvesborg i Blekinge, Sverige för att vara med om årets påskkonferens med temat: Genom allt. Detta blev Pontus fjärde men inte sista besök i dessa kretsar. 

Pontus pappa Olof körde Pontus till flyget tidigt på onsdagsmorgonen. På flygplatsen träffade han Kim Lindedahl från Yttermark som också studerar på distansbibelskolan. Tillsammans flög de med direkt flyg från Vasa till Köpenhamn. Kim besökte Helsingborg och Pontus åkte genast till Sölvesborg. Under sista tågstoppet i Kristianstad kom konduktören och frågade Pontus:
- Var är du på väg?
- Till Sölvesborg, svarade Pontus
Konduktören meddelade vänligt:
- Ifall du skall till Sölvesborg får du flytta dig till den bakre delen av tåget för denna vagn är urkopplad.
Pontus skyndade sig ut ur vagnen och in i nästa vagn, en första klass vagn. I Köpenhamn hade Pontus köpt första klass biljett men kom nu underfund med att han under hela resan hade suttit i andra klass.
- Andra klass i Sverige är nog som första klass i Finland, berättar Pontus för mickelsson.net
Samma kväll inleddes konferensen med lovsång och predikan av Amerikanen Buck Hudson som numera bor i Sverige. Efter mötet fick Pontus en pratstund med Mr. Hudson och berättade att de alltid missat varandra under hans besök i Pontus hemförsamling, Kvevlax Missionsförsamling.
- Din Pastor är en fin gudsman sade Buck till Back och tillade att Olle Rosenqvist är en man som kan röra sig i Den Helige Ande.
Följande dag var det dags för undervisning från morgon till kväll. Då var det Johannes Amritzer som undervisade om "inside information" och om hur man lyssnar till Den Helige Ande. Pontus insåg att också Amritzer är en gudsman och kände sig manad att be denne om förlåtelse.
- Jag måste be dig om förlåtelse broder. Jag trodde du var full av dig själv men nu fick jag se sanningen, sadePontus till Amritzer någon gång under dagens lopp.
- Det är lugnt mannen, lär Amritzer ha sagt.
Samma kväll predikade Amritzer och flera människor tog emot Jesus och det blev fest framför scenen.
Följande morgon, på långfredagen var det igen dags för Buck Hudson och på eftermiddagen predikade Folkkyrkans egna och glada Malin Svensson. Hon hade ett mycket bra budskap och hennes glädje smittade av sig på den fullsatta kyrkan. Samma kväll var det "passionsmöte" då Pontus spelade gitarr och sjöng och Tommy Lilja predikade. Kyrkan var fullsatt och eftermötet liknade något i stil med den första pingsten då Den Helige Ande föll.
På lördagen var det undervisning av Desta Haregot på morgonen och på eftermiddagen predikade Ola Gustafsson. På kvällen blev det fart på torpet då man släppte lös evangelisten Birger Skoglund. Ju längre Skoglund predikade ju mer blev han fylld av Den Helige Ande och till sist spårade det ut i något som i världens ögon garanterat skulle ha sett tokigt men roligt ut. Folk dansade och skrattade med Birger och Tommy Lilja i spetsen och finländaren Pontus stod och tittade på:
- Det är som om alla skulle ha drabbats av andlig ADHD, säger Pontus och skrattar. Själv har jag bara HD fortsätter han skämtsamt.
Idag, söndagen den 8 april avslutades konferensen och sju elever som studerat på distansbibelskolan fick sin examen. Tommy Lilja predikade och åter igen blev det pingstväckelse i eftermötet. Mickelsson.net frågade Pontus vad som varit bäst med denna konferens:
- Jesus, Jesus och Jesus säger Pontus och skrattar. Lovsången, gemenskapen och förkunnelsen.... Ja, allt har varit bra och detta är nog mitt svenska hem, säger Pontus. Jag behövde denna laddning just nu säger Pontus och avslutar sin pratstund med mickelsson.net genom att jubla: GUD ÄR GOD! JESUS ÄR UPPSTÅNDEN! HAN LEVER!
Klicka HÄR för att se ett kort filmklipp från konferensen!

Blue 1 som idag flyger direkt till Köpenhamn.
Kim Lindedahl på väg till Sölvesborg.
Buck Hudson
Buck Hudson
Christern Borg som idag är pingstvän kom till Folkkyrkan i Sölvesborg.
Johannes Amritzer
Johannes Amritzer
Johannes Amritzer
Eftermöte och förbön
En andefylld Pontus på Folkkyrkans toalett.
Kim var också glad och fylld av Den Helige Ande
Lovsång
Buck Hudson
Malin Svensson
Malin Svensson
Pontus
Lovsång
Lovsång
Tommy Lilja
Tommy Lilja
Eftermöte och förbön
Eftermöte och förbön
Desta Haregot
Eftermöte och förbön
Eftermöte och förbön
Birger Skoglund
Birger Skoglund
Tommy och Birger
Pontus på finalmötet
Finalmötet
Betygsutdelning
Tommy Lilja avslutar konferensen
Tommy Lilja avslutar konferensen
Sista eftermötet