Knuttarna ber i Kungsträdgården under ledning av Lasse Franklin

Frälsta knuttar intog Stockholm - Pontus och Sebastian på premiärtur till Jesusmanifestationen

HÄNDELSER. Onsdagen den 15 maj tog Pontus och Sebastian färjan från Vasa till Umeå och inledde sin färd på svenska vägar emot Stockholm och Jesusmanifestationen.

Tidningen Dagen rapporterade om Pontus och Sebastians resa på fredagen. Dagen nådde Pontus och Sebastian på torsdagsmorgonen efter att de övernattat vid Höga Kusten Bron utanför Kramfors. Planen var att de skulle åka till Stockholm under torsdagen men ett tekniskt fel ställde till det och Pontus HD fick tas in på service i Sundsvall.

- Den har gått ojämnt de senaste två åren och jag har hela tiden planerat att föra den till Seinäjoki där de har HD service men det har inte blivit av. Som tur var kom vi oss till North Bike i Sundsvall där de hittade felet, en brusten spjälaxel och en skruv som fattades, berättar Pontus. Den tog tjuvluft och det var därför den inte gick som den skulle, nu går den hur bra som helst igen, skrattar Pontus glatt.

På grund av stoppet i Sundsvall övernattade de i Söderhamn och fortsatte först under fredagen till Stockholm. De bodde i vanlig ordning hos Ambassadörs broder Jari Niemi i Vendelsö och de var trötta då de kom fram. Följande dag var det dags för MC-Gudstjänst och Jesusmanifestationen.

- Vi hade rätt hård vind och det tog hela dagen att köra från Söderhamn till Stockholm, berättar Sebastian.

MC-Gudstjänsten i Rålambhovsparken på Kungsholmen i Stockholm började kl. 10:30 och öppnades av Tyfri knutten Lasse Franklin. Hårdrockbandet Hero spelade ett set i början varefter det var mingel medan Heavens Bikers grillade hamburgare. Efter mingelpausen på 20 minuter var det dags för Pontus som enligt några åskådare var aningen stor på sig då han självsäkert inledde med låten "Den Glider In". Han lär även ska ha sagt att Finland kommer att klå Sverige i hockey.

- Jag ser det mera som en kul grej, detta med Finland och Sverige och hockey VM. Om någon tror att jag menar allvar då jag skämtar om detta så kan jag inte annat än be för dem, berättar Pontus. Själv bryr jag mig inte om vem som vinner men det är alltid roligt att ta upp saken som finne på besök i Sverige. Jag tycker dock att det är idiotiskt att hockey blivit en avgud för många, en gång tänkte jag få på käften för att jag skämtade på en bensinstation i Stockholm, skrattar Pontus.

Människorna i Rålambovsparken förstod dock att Pontus skämtade och skrattade gott. Efter Pontus var det åter igen mingelpaus och hamburgare. Flera personer vittnade under gudstjänsten, bland dessa Church on Wheels Pastorn, Ulf Mannebäck.

Efter gudstjänsten begav sig 60 talet motorcyklar ut i trafiken och bildade en lång kö av motorcyklar. Knuttarna åkte till Stockholms centrum där polisen väntade på dem och knuttarna fick köra in till Kungsträdgården före de 8000 personer som gick en bönevandring genom Stockholm. Polisen stoppade trafiken så att Jesuståget kunde passera och ta sig till Kungsträdgården och Jesusmanifestationen.

- Kändes på något sätt mäktigt att vara med i ett så stort tåg med kristna som tackade och prisade Jesus. Dock vet jag inte hurudan inverkan Jesusmanifestationen har på de som inte tror, säger Pontus. Är evangelisation eller är det motsatsen? funderar Pontus men konstaterar att evenemanget behövs och att det är bra att kristna från olika samfund kan ge ett gensvar på Jesu egen bön om enhet (Joh 17:20-24).

I Kungsträdgården samlades närmare 15000 människor och knuttarna gick i ett tåg fram till scenen och reste ett kors varefter gudstjänsten och programmet kunde börja. Mickelsson.net såg Pontus och Sebastian med varsin lösglass i något skede och mickelsson.net frågade Sebastian vad han tycker om Jesusmanifestationen?

- Jag vet inte. Tycker inte om Stockholm. För stor stad, svarade Sebastian kort.

Efter detta lär Jari, Pontus och Sebastian ha avlägsnat sig efter att ha minglat och samtalat med människor från olika håll.

- Vi stannade inte till slutet utan åkte iväg och käkade, berättar Pontus. Medan vi åt fick vi se matchen och jag kunde konstatera att min profetia inte gick i uppfyllelse då Sverige slog Finland men jag tror inte detta gör mig till en falsk profet, skrattar Pontus.

Under söndagen besökte de ytterligare en MC-Gudstjänst i Nathanael kyrkan i Tierp och samma eftermiddag hölls ett styrelsemöte med Ambassadors For Jesus Christ Scandinavia.

Pontus och Sebastian anlände till Finland igen på måndag morgon tillsammans med Gumball 3000 som fortsatte till Ryssland medan Pontus och Sebastian åkte hem till Vasa.

Mc-Gudstjänst i Rålambhovsparken
Mc-Gudstjänst i Rålambhovsparken
Sebastian och Mikael Taubert från Heavens Bikers
Hårdrockbandet Hero
Hårdrockbandet Hero
Heavens Bikers grillar hamburgare
Lasse och ett personligt samtal
Anja och Olle
Peter from CMA visar upp den nya Hoj Bibeln
Pontus innan han sjunger Den Glider in
Kristna bröder
Päivi och Jari
Ulf Mannebäck
Personliga samtal är en viktig del av missionen
Mc-Gudstjänst i Rålambhovsparken
Mc-Gudstjänst i Rålambhovsparken
Mc-Gudstjänst i Rålambhovsparken
Mc-Gudstjänst i Rålambhovsparken
Jari gör sig redo
Sebastian klar för start
Ulf Mannebäck med tidningen Dagens fotograf på bönpallen
Kortegen
Kortegen
Kortegen
Sebastian i kortegen
Bönevandringen
Kortegen
Knuttarna vandrar med korset
Kungsträdgården
Robban, Pontus, Clarence och Janne i Kungsträdgården
Peter från CMA gör reklam för ett evenemang i Borlänge den 27.7