Goda nyheter sedan 2002     Tisdag 4 augusti 2020 kl 08:23Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Bli skribent | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Vadan kommer allt detta eländiga hat???
pjb@netikka.fi
 1 17046 430 1
pjb@netikka.fi Back
Online 13:50 02/06 2018
Världen

Denna värld är nog helt upp och ner. Så mycket hat, så mycket lögner och förtal. Inte bara inom kristendomen råder denna maktkamp utan även i världen. Sedan 2016 då Donald Trump blev vald till USA:s 45:e President har världen börjat hata USA. Detta kan man skylla på medierna i och med att dessa valt att ta en linje där man bara rotar i det negativa och gör stora hönor av små fjädrar. Man rent ut av ljuger om saker och ting och om man ljuger så är man därmed en lögnare. Det är ju samma sak att sprida falska rykten. Man är ju en lika stor lögnare för det, fastän man fått informationen i andra eller tredje hand.

I den värld vi lever i idag så skall allt vara korrekt men saker och ting får inte vara rätt. Man har gått långt ifrån Guds plan och Guds ordning. Krig har det alltid funnits och kommer troligtvis alltid att finnas. Min Bibel säger inte att krigen kommer att sluta innan Jesus kommer tillbaka. Min Bibel säger att det kommer att bli mera krig och mera oroligheter innan Jesu återkomst.

Jag har förståelse för att folk ”i världen” inte förstår bättre. Det är då jag ser kristna hålla på göra en synd större än den andra som jag ser rött. Kampen emot homosexualitet, abort, halloween och dittan och dattan pågår på sociala medier. Det är ju inte större synd att vara homosexuell än att vara en lögnare. Det är inte större synd att vara homosexuell eller att vara girig. Synd är synd och fariseismen har börjat plocka ut olika synder och göra dem större än andra synder. Varför? Jo, för att de andra synderna vet de att de är skyldiga till. Man kan inte tro att man inte är en lögnare för att man drar sina slutsatser och talar ut det man läst i dags- eller kvällstidningarna.

Vi blir vad vi äter. Äter vi negativa nyheter så blir vi negativa. Tror att många som har sina åsikter om USA’s president skulle bli förvånade om de fick redan på sanningen. Om de fick ta del av allt det positiva som pressen inte tycker är värt att skriva om. Nej, man har valt att göra Trump till världens syndabock bara för att han är som han är. Skulle jag tänka i de termerna att jag kunde göra någon till syndabock för att de är som de är skulle listan bli lång och även mitt namn skulle finnas med på den.

Tänk om vi kunde börja nysta i det goda i stället. Vi kunde se på alla de goda sidor vi alla har. Ja, vi har alla goda sidor men dessa vill vi inte lyfta fram. Detta tycker jag är märkligt. Vi frossar oss i andras olycka, sorg och har inte kapaciteten att gråta med de som gråter och skratta med de som skrattar. I stället har vi valt att köra våra egna race baserade på lögnen.

Det är ingen hemlighet att jag är en Trump supporter. Varför skulle jag inte stå bakom min broder i tron. Mitt hjärta bankar och bultar för USA. Varför vet jag inte men under våra resor dit ser vi saker vi inte ser här och med Trump i Vita Huset har det blivit och det kommer att bli lättare att nå ut till människorna. Orsaken till det stora hatet som nu råder kommer ingen annanstans ifrån än ifrån djävulen. Är du av annan åsikt så läs din Bibel.

Vi har goda nyheter att förkunna. Både i världen och för Guds rike. De bästa nyheterna är de att det finns hopp för alla och detta hopp finns i Jesus. Låt oss berätta för hela världen om Jesus och låt oss göra det i kärlek. Nästa gång du träffar någon du inte tycker om, försök att se denna persons goda sidor i stället för att direkt vara tvungen att ta bjälken ur ditt egna öga. Jesus kommer snart!


Sam G Ö
17:10 17.6.2018


Sök

Skriv sökordet i rutan
Arkiv
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén