Omslaget är designat av Ove Lillas

For the children – ny lovsångs-CD

MUSIK. CD:n med titeln For the children spelades in i Åbo svenska metodistkyrka under våren 2007 och är en trespråkig produktion gjord av lovsångsledare och andra musiker från församlingen.

”Alla barn i Afrika. Må Gud ge er en framtid och ett hopp. Alla barn i vår församling. Må Gud befria er att tillbe Honom på ert eget sätt. Alla Guds barn över hela världen. Må ni bli välsignade och uppmuntrade att följa vår himmelske Far.”

Sångerna är alla skrivna av människor aktiva i församlingen och reflekterar något av det som gör Åbo ”Metsku” till vad det är i dag.
Intäkterna från skivan går oavkortat till Kiambu, Kenya, där Metodistkyrkan tillsammans med utrikesministeriet i Finland och den lokala församlingen Word of Faith bygger en yrkesskola för att ge ungdomar en utbildning och en framtid.

CD:n har redan nu blivit en hit bland dem som hunnit köpa ett exemplar. Så här säger några av dem som lyssnat på den.
– Skivan är verkligen otroligt bra, vartenda ett av spåren på albumet är bra, tycker Katja från Mariehamn. Det finaste är att skivan är gjord i församlingen. Att de har delat med sig av sina gåvor och spelat in dessa låtar. De är duktiga musiker och låtskrivare! Det är tänkvärda texter som inte lämnar en oberörd. Och det är inte bara låtarna som är fantastiska, även projektet som ligger bakom är det. Samtidigt som du får en väldigt bra lovsångsskiva hjälper du till att ge ungdomar i Kenya en utbildning, kan det bli bättre? Det gör det självklart att köpa ett exemplar av den här skivan!
Lorna Koskela från Åbo håller med.
– Jag har tyckt om alla CD produktioner från Metsku i Åbo, men den här är utan tvekan den bästa (hittills!). Den är i sig själv ett genombrott eftersom Gud under de tre senaste åren (eller ännu längre) har låtit texter och melodier flöda ut från de människor som samlas för att tillbe i Metskun i Åbo, och nu, äntligen, har vi fått några av dessa fantastiska sånger inbandade, så att många andra kan lyssna, njuta och bli välsignade av dem. Det är som Pamela Talmo sjunger: ”You touch my heart and I can see, I'm the person I'm supposed to be!”.
Skivan har också hunnit recenseras i Kyrkpressen. Där skriver Christa Mickelsson bland annat ”Ju fler kockar, desto sämre soppa? Ordspråket må vara känt, men stämmer inte gällande Åbo svenska metodistförsamlings ny lovsångsskiva ’For the Children’.” Hon tycker också att skivan är ett glädjande exempel på vad amatörer kan åstadkomma när de slår sina kloka huvuden ihop.

CD:n kostar 20euro (+ porto) och fås bl.a. genom att man kontaktar Maria Mörk (maria@mku.fi). Skaffa dig din egen kopia av den senaste finlandssvenska lovsångsmusiken redan idag och var samtidigt med och stöd ett viktigt missionsprojekt!

Tobbe, Sara och Leon
Mixning
Mia
Maria och Basen
Camilla Klockars
Jani Edström
Söta småflickor