För första gången...

MUSIK. ...fick jag höra en konsert av His Master´s Noise. Det var dags för Vårkonserten He is reliable vid Esbo domkyrka.

För lite mer än två veckor sedan fick jag chansen att se His Master´s Noise live konsert för första gången. På grund av en elak förkylning blev det kyrkobänken istället för kör lektaren. Men trevligt var det ju förstås att få höra hur det låter så där på riktigt för en gångs skull. Reslultatet blev faktiskt riktigt bra, det var en riktigt bra konsert. Jag har hört av dom som var och lyssnade att det var en riktigt bra konsert, samt att den var om tyckt.

Jag måste dock erkänna att då de gäller mig så är jag kanske inte riktigt den som kan sitta stilla så mycket under en konsert. Så dom flesta som var där så tror jag jag istället såg att jag sprang mest runt omkring i kyrkan med två kameror i händerna. Detta i sin tur leda tyvärr dock till att jag inte lyssnade så med båda öronen hela tiden, men det jag hörde måste jag verkligen säga att var bra.

Det som säkert många som var och lyssnade var säkert tyckte mycket om samt blev lite förvånade var då den lilla killen i svarta kläder vid namn Markus Haakana ställde sig vid solomicken. Vilket ljud det kom ur killen. Jag visste nog från förr att han kunde sjunga, men att själv vara och lyssna är en helt annan sak. Han kan inte enbart sjunga utan då han sätter igång med sin sång så rycker han med resten av kören i hans fartfyllda stil.

En annan av solisterna som verkligen också är värt ett beröm är Matilda Aspholm. Det märks att hon är van att sjunga solon. Det är trevligt att lyssna på någon som är säker på sin sak som också är riktigt bra på att sjunga.

Ett annat soloparti som var mycket om tyckt speciellt i mina öron var duetten mellan dirigenten Simon Djupsjöbacka och ordförande Anne-Mie Söderlund i Agnus Dei.

Vad gäller hela kören så gjorde alla riktigt bra ifrån sig. Något som ibland brukar vara ett problem är att minnas att le och vara glada. Detta var dock inget problem vid denna konsert. Det kom mycket positiv feedback just på den fronten av publiken.

Ett stort tack skall också bandet ha , med pianisten Mikael Söderlund i spetsen. De hade på en ganska kort stunde lärt sig alla låtarna och med tanke på att dom inte var några proffs musiker så gjorde de ett riktigt bra ifrån sig. För ljudtekniken stod Stanley i spetsen.

Nu tar kören paus för sommaren men är tillbacks som vanligt i höst. Syns då, ha en bra sommar alla Noisen fans.

Simon Djupsjöbacka
Anne-Mie Söderlund
Matilda Aspholm
Markus Haakana