Biker Church rekord - 16 personer besökte den sjätte Biker Church gudstjänsten i Vasa

GEMENSKAP. Igår ordnades Ambassadors Biker Church för sjätte gången sedan starten den 8 januari och denna gång kom det mera folk än någonsin.

I början av året, närmare sagt den 8 januari körde Ambassadors For Jesus Christ motorcycle ministry igång med Ambassadors Biker Church som ordnas första söndagen varje månad i föreningen Recycle Motor & Music's utrymmen på Mjölnaregatan i Vasa. Sedan starten har antalet deltagare varierat från gång till gång men arrangörerna har sett en tillväxt. Igår besöktes gudstjänsten av hela 16 personer som kom till utrymmena som egentligen är ett biker garage för att höra Guds ord.
- Det är fint att se så många, speciellt icke kristna komma till dessa möten. Det är ju för dem vi finns till och för dem vi ställer i ordning dessa möten, säger Pontus som är ordförande för föreningen i Europa.
Ambassadors For Jesus Christ Motorcycle Ministry startade sin verksamhet i Finland 2008, då med endast en handfull medlemmar. Idag har föreningen över 20 medlemmar i Finland och Sverige.
- Vi har velat uppmuntra folk att komma med. Vi har inte samma krav på våra medlemmar som andra klubbar har med prövotider m.m. Att få förtroende är ett tecken på kärlek och vi är ju alla kallade att vara Jesu ambassadörer (sändebud), då skall också alla som vill vara med få vara med, säger Pontus.
Dock har föreningen sina stadgar och detta i och med att det även i församlingarna och i hela Guds rike finns olika spelregler.
- Förutsättningarna är ju de att vi utan att öppna käften skall vara förebilder och bära på ljuset. Det är viktigt att vi kan hantera olika situationer på ett bra sätt och att vi vandrar i kärleken. Vi är alla helt vanliga människor frälsta av nåd och vi vill peka på att Jesus är med i livets alla situationer. Vi har dock inte mycket till övers för den "överandlighet" som har smugit sig in i Guds rike idag. Vi vill att alla skall vara lika värda i Guds rike och i föreningen, precis som vi alla också är i Guds ögon, berättar Pontus.
Under det senaste halvåret har man alltså ordnat gudstjänster i ett garage. Detta har bland en del församlingar väckt oro över att det dyker upp en helt ny församling. Mickelsson.net frågade hur de själva ser på saken, är det en ny församling som håller på att växa fram?
- Absolut inte! Vi samarbetar med olika församlingar, främst våra hemförsamlingar. Vi kommer ju alla från olika församlingar och vi är förankrade i dessa. Att vi ordnar gudstjänster i ett garage betyder ju inte att vi skulle titulera oss som församling. Sanningen är ju den att många som är intresserade av Gud, himlen och det andliga inte vågar besöka våra församlingar av olika orsaker och det är vårt jobb att se till att det finns en plats dit vem som helst kan komma och få ett uppmuntrande ord på livets väg. Vi ser oss själva som en sluss ut till församlingarna. Vi uppmuntrar våra besökare att komma med till församlingarna och oftast är det lättare att gå i kyrkan tillsammans med någon annan första gången, påpekar Pontus.
Mickelsson.net undrar självklart ifall det finns någon frukt av detta arbetet?
- Frukt som frukt, skrattar Pontus. Vi har fått be med människor till frälsning under dessa månader men det får ju inte lämna där utan det är vårt ansvar att följa upp och vägleda dessa människor vidare. Det är då någon blir frälst som det riktiga uppdraget och ansvaret börjar, att finnas till hands och vägleda var och en vidare på trons väg och se till att den enskilda personen hittar en församling där han eller hon trivs. Vi behöver alla ett andligt hem och vi är inget sådant men vi hjälper gärna till och tar med vår frukt till våra olika församlingar. Det är en stor välsignelse att det finns alla sorter i vårt gäng. Vi har lutheraner, pingstvänner, baptister, metodister, missionsförbundare... ja alla möjliga typer och bara det att vi kan komma samman och tjäna Gud är ett fint vittnesbörd tycker jag själv. Sedan får ju de som kommer till tro välja och vraka mellan utbudet församlingar och hitta en församling som passar dem själva.
Nästa Ambassadors Biker Church ordnas den 1 juli i samma utrymmen på Mjölnaregatan 12 i Vasa.