Fantastiskt LP läger på Gullbranna - 22 personer lät sig döpas i söndags

HÄNDELSER. Många har säkert hört talas om LP stiftelsen eller LP kontakten. Ett helt fantastiskt arbete för de utslagna i samhället. Förra helgen var det dags för deras årliga läger på Gullbranna utanför Halmstad i Sverige

Mellan 500 och 600 personer hade sökt sig till Gullbranna och LP lägret. De flesta av dem med ett förflutet som missbrukare, en del fortfarande missbrukare. Gemenskapen präglades av "tilltufsade" människor och det var en fantastisk gemenskap där Guds kärlek flödade genom folket. Jag såg inte ett enda fall av fingerpekande trots att alla som var där hade med sig sina fel och brister. Det är ju faktiskt så att vi alla har fel och brister och det är ju det som kallas för livet.

Under dagarna ordnades olika seminarium och olika program och på kvällarna var det möten. Möteslokalen "Skeppet" var fullsatt för det var inte bara lägerbesökarna som kom utan folk kom från annat håll också för att få vara med på dessa underbart härliga kvällarna fyllda med lovsång, musik, vittnesbörd, Guds ord och en påtaglig Jesu närvaro. Varje kväll bjöds det också in till förbön och varje kväll blev människor frälsta, helade, uprrättade och befriade. Ja, precis som det står i skriften så var Jesus mitt ibland oss.

På fredagen kl. 22.00 var det bluesafton och även denna fullsatt. Det var olika artister, bland annat undertecknad, Carina Nyman, Per Karlsson, Lasse Wallman, Zet Tonmyr, Danne Nilsson och en rad andra som spelade blues. En fantastiks kväll som verkligen svängde.

Under dagarna på Gullbranna fick jag chansen att träffa mycket nya bekanta. Alla med en rörande livsberättelse om hur Jesus har förvandlat deras liv. Helt otroligt hur Gud tar det som ingenting var och använder detta för sitt rikes skull. Det Guds ord säger ÄR verkligen sannt:

"Bröder, se på er egen kallelse. Inte många av er var visa om man ser till det yttre, inte många var mäktiga, inte många av förnäm släkt. Nej, det som för världen var dåraktigt har Gud utvalt för att låta de visa stå där med skam, och det som för världen var svagt har Gud utvalt för att låta det starka stå där med skam, och det som för världen var oansenligt och föraktat, ja, det som inte var till, har Gud utvalt för att göra till intet det som var till, för att ingen människa skall berömma sig inför Gud." 1 Kor 1:26-29

Vi må gå våra bibelskolor, studera teologi osv. Inget illa om bibelskolor eller teologi men Gud har utvalt ett folk som skall gå ut och vinna de förlorade, och det är de som för världen var dåraktigt. Jag kan bara själv se mig i spegeln och konstatera att jag verkligen var dåraktig i mitt förflutna och att det bara är nåd att få vara använd av Gud idag. Ibland tänker jag hur mäktigt det är att Gud kan använda en sådan som mig. De flesta som arbetar med LP kontakten i Sverige har ett brokigt förflutet, i världens ögon hopplösa fall, en värre än den andra men i Guds ögon högt älskade precis som alla andra människor och dessa vill Gud använda.

Personligen tror jag att då man kommit ur ett missbruk eller ett elände och har fått möta Jesus så kan man inte göra annat än vilja tjäna Honom. För mig personligen känns det inte som ett "jobb" utan som om jag äntligen får leva det liv mitt inre ropade efter under alla mina år i missbrukets djupa träsk.

På söndagens avslutningsgudstjänst predikade Pelle Hörnmark och efteråt gick alla ner till stranden för att se på då 22 personer lät sig döpas till Kristus. Det var en mäktig känsla att stå där på stranden och se på då dessa människor blev döpta och samtidigt höra sången "Jag har beslutat att följa Jesus" sjungas från stranden. Det kändes som om man skulle ha varit tillbaka på Jesu tid. Det var som om tiden skulle ha stannat upp och då slog det mig; vi lever ju i Jesu tid, här och nu.

En vision har fötts i mitt inre som jag även delade med mig under ett av mötena här i Sverige. Det är att knyta ett band mellan svensk-Finland och Sverige och att någon som har kallelsen, visionen och elden att starta upp ett LP boende och en LP kontakt som skulle betjäna svensk-Finland. Sedan Samaria hemmets verksamhet i Korsholm lades ner har behovet för ett dyligt boende som till 100% fungerar enligt kristen grund varit stort. Min bön är att detta band mellan Sverige och Finland skall knytas och att vi skall få en LP kontakt och ett LP boende för missbrukare och tilltufsade människor i nöd. Så många liv har räddats genom LP's historia och så många har fått ett nytt och evigt liv.

TACK LP och TACK JESUS för fantastiska dagar på Gullbranna!