Kostcirkelns nästan alla färger fanns till förfogande

Rekommendation: Haru Plus Sushi

MAT.

Sushirestauranger under de senaste 15-20 åren har ploppat upp som grillkiosker gjorde på 80-talet. Mickelsson.net besökte Haru Plus Sushi.

Många sushirestauranger i Helsingfors erbjuder buffét för ungefär 14-20 euro per person med en okej nivå på serveringen. Haru Plus Sushi hör till de lite dyrare med riktigt bra nivå.

Viktor Rosendahl följde Google-rekommendationerna och tog Linus till Haru Plus Sushi-restaurangen på Annegatan, nära korsningen med Stora Robertsgatan.

Väl inne fanns, förutom ett stort utbud på sushin och varmtbord med pastaknytten och vårrullar, sallader, limonadautomat, soppa och efterrätter, så fanns det också friskt med instruktionslappar. På en lapp stod det att man inte skall lämna mat och att om man lämnar mycket får man betala för det. En annan lapp meddelade att man inte skulle prata när man tar mat.

Men det var varken utbuden eller mängderna som riktigt värmde hjärtat, utan den goda smaken. Viktor föredrog bitarna med lax, medan Linus gick loss på nästan allt. Klientelet får ett hedersomnämnande, likaså Viktor, som bjöd på festen.