Goda nyheter sedan 2002     Tisdag 27 september 2022 kl 02:10Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Låt varna er!
Mårten Streng
Foto: Mårten Streng
Gå ut och gör folk till lärjungar ...
 9 6022 65 10
Mårten Streng
Online 23:24 24/07 2009  Modifierad 03:12 16/08 2010
Mårten Streng
Mårten Streng
Hjälp de fattiga!
Mårten Streng
Mårten Streng
Högmod går före fall
Mårten Streng
Mårten Streng
Evigt förlorad
Mårten Streng
Mårten Streng
Öppna fönstret!
Mårten Streng
Mårten Streng
Let my people go!
Mårten Streng
Mårten Streng
Give me power! Crash my weakness ...!
Mårten Streng
Mårten Streng
Bakom galler
Mårten Streng
Mårten Streng
Lever vi bakom en fasad?
{"width":"236","height":"500","type":"file","thumbnail":"thumb"}

Undervisning  Låt varna er! Om att hålla sig vaken och reagera!

Efter några dåliga filmer, konfrontation med meningslöshet och mörker och ett allmänt ”missnöje” med tillvaron känner jag mig tvingad att lätta på trycket. Att skriva är ett sätt att bearbeta känslorna. Kanske Gud vill tala till dig genom det jag skriver. (Hoppas du orkar läsa allt! Om inte, kan du ju se på bilderna och hålla din egen predikan! :) Fotona är tagna under en resa i Ryssland, med – vad annars?! – min telefonkamera. Ha överseende med den dåliga kvaliteten.

Jag ber att Gud välsignar dig som läser och kanske ”väcker” någon som sover. (Jag påstår absolut inte att jag själv alltid är vaken!) Som rubriken antyder, handlar artikeln om att låta varna sig. Vi kan uppleva mörkret inom eller utanför oss på olika sätt och i olika nyanser. Hur vi ser på och hanterar problemen kan vara livsavgörande!

1. Vissa bryr sig noll. Synd är underhållning, något man skrattar åt i biosalongen medan man slänger i sig ännu en näve popcorn. Bra film? Jovisst! Och djävulen myser. Han har lyckats få oss precis dit han ville: älska njutning framom Gud. ”Skulle Gud ha sagt? Äh, strunta i Gud, den gamla gubben! Njut av livet i stället! Frihet!” Och vi anar inte att vår så kallade "frihet" i verkligheten betyder att vi sitter bakom galler i ”tåget” på väg rakt mot helvetet. Men vem bryr sig? Det är ju en kul resa!?

2. Andra har kanske gått i kyrkan hela sitt liv. Man har lärt sig hur man ska uppföra sig, läsa Fader Vår, men upplevt alltför lite av Gud. Man har snarare känt sig instängd och längtar nu ut från fasaden, bort, ut i frihet! Man ser kanske problemen som finns runt omkring, men upplever dem för stora och alldeles för många för att överhuvudtaget orka bry sig. Man blundar, gör ingenting för att stoppa eländet. I stället vänjer man sig vid vidrigheterna och börjar småningom acceptera tillståndet (precis som man gjorde i kyrkan). Livet är sånt. Vad kan jag göra? Lika bra sätta på smilet och leka med. Kompromissa. Kanske problemen inte alls är så stora som man påstår? Kanske jag också kan se filmen och ta ett glas på krogen? Nog älskar Gud mig i alla fall! ”Gud älskar Syndaren, men hatar synden” har blivit till ett ”Gud älskar allt och alla!” Kristna, var på er vakt!! ”Var nyktra och vaksamma. Er fiende, djävulen går omkring som ett hungrigt och rytande lejon och söker efter vem
han kan sluka, ett offer han kan slita sönder.” (1 Petr. 5:8).

3. Vi som mött Jesus och upplevt frälsningen, ropat ut vårt "Give me power! Crash my weakness! Creator, please, save us!", vi som verkligen älskar Jesus och vill följa honom och lyssna till hans röst, vi måste reagera! Vi kan inte längre sitta med armarna i kors då vi ser/upplever/möter mörkret i och omkring oss! Fram med vapnet, Guds ord, ”Andens svärd”! Hugg till! Vänj dig inte vid det onda, låt det inte bli ”normalt” att leva i synd. Stå i gapet! Gör något! Be, ropa till Jesus! Gå emot djävulen och hans gäng. Gå ut i strid! Kampen är inte mot människor utan mot furstar, sataniska makter och demoner! (Ef. 6:10-17). Älska människorna som är slavar under synden (vilseledda och bedragna) men hata synd och djävul av hela ditt hjärta! Och hjälp folk ut ur mökret! Lös från bojor och band! Öppna fönstren! Öppna portarna i Jesu namn! Gud säger: Let my people go!

Jag har nöd över gudlösheten i samhället (skola, politik, kyrka, demon-krati ...) Nöd över människor som går förlorade, som sitter och skrattar på väg till helvetet i tron att allt är okej. "Varför oroa sig, jag är döpt och konfirmerad, är medlem i kyrkan, betalar kyrkoskatt, är en skötsam medborgare, inte sämre än någon annan! Vad kan gå fel?" Vem i hela världen har lurat dem att tro att allt är okej?!? Kyrkan?

Jag har nöd över folk, i eller utanför kyrkorna, som inte ser eller förstår, inte låter varna sig, inte bryr sig! Jag har nöd över landets ledning. Kan ingen sätta stopp för vidrigheterna, aborterna, de perversa filmerna och spelen, den brutala sexindustrin med allt vad det innebär! Är det ingen som lyssnar?!! Ser vi inte vart vi är på väg?! Gud säger: LÅT VARNA ER! Vänd om eller det ska stå er dyrt! Himmel och helvete är närmare än ni tror! Dags att välja sida!

Jag förgås! Vad ska jag göra av min frustration och smärta?! Hur hantera det faktum att folk på riktigt går evigt förlorade?! Hela samhällen går på djävulens lögner och fortsätter att leva i synd och fattigdom! Och vad gör jag åt saken? Tittar på ännu en film och drömmer mig bort?
Herre, ge oss mod att ta tag i detta! Ge oss redskap att nå ut med ditt budskap! Låt mig få vara en kanal för din kärlek!

Folk, låt varna er! Hoppa av det tåg som leder till fördärvet. Innan det är för sent! Herre, förbarma dig över vårt land!

GUDS FOLK, VAKNA! Om du vet att någon är på väg till helvetet, gör nåt! Om du inte varnar personen och han går evigt förlorad är det ditt fel! Om du varnar honom eller henne och personen ändå inte lyssnar och väljer att inte omvända sig, går du fri. Det är inte ditt fel om folk går förlorade om du bara gjorde vad du skulle.
OBS: Läs Hesekiel 3:17-21 och Hesekiel 33:1-9!

Jag glömmer aldrig en syn jag hade för länge sen, och jag vill verkligen inte vara med om den situationen på riktigt! I synen såg jag min goda, goda vän. Han var skräckslagen och ropade till mig från andra sidan: ”Mårten, varför har du inte sagt nånting!!”

Jag vill INTE att detta ska ske, att någon av mina nära och kära går evigt förlorad! Jag vill INTE att någon som Gud ledde i min väg och som jag hade tillfälle att hjälpa till frälsning gick tomhänt bort. Herre, förbarma dig! Hjälp mig att se med dina ögon, lyssna med ditt hjärta, gå dit du befaller, vara dina händer till att rycka upp ur djupen, lösa ur bojor och band, föra ut i frihet! Hjälp mig att vara din röst till att uppmuntra och trösta, varna och undervisa, ”förkunna dina mäktiga gärningar ...” Ta bort från mig feghet och lögn. Bort med lättja! Ingen av oss vill höra orden ljuda i evighet: ”VARFÖR HAR DU INTE SAGT NÅNTING!? VARFÖR HAR DU INTE VARNAT MIG!??”

Herre, förlåt mig alla gånger jag dragit mig undan då jag borde ha stigit fram, varit tyst då jag borde ha talat, slått dövörat till då jag borde ha lyssnat, varit religiös och högmodig då jag i stället borde ha varit ödmjuk och ett levande vittne, kompromissat då jag borde ha stått upp för sanningen! Förlåt alla de gånger jag försummat de fattiga och ensamma!

Gud önskar att vi är varma eller kalla, inte ljumma! Han äcklas av ljumhet till den grad att han spyr ut oss ur sin mun! (Upp. 3:15-16). Kan du tänka dig, Jesus ser hellre att vi är ärliga icke-troende än hycklande låtsas-troende, religiösa, ljumma, likgiltiga namn-kristna!
Våga vara kristen på riktigt, ärlig, äkta, engagerad, het! Vi måste bestämma oss. 100% för Jesus eller inte alls. Vi kan inte leva nånstans mittemellan! Svart eller vit. Kall eller varm. Det finns inga alternativ. Om man inte vill göra Jesus illamående förstås ... Nej, vi måste sluta leka kyrka och i stället ta vår uppgift på största allvar, ”blåsa liv i den nådegåva vi fått”, med glädje ”leva värdigt vår kallelse”, vara de ”levande stenar, lärjungar, präster, kungar, heligt folk” som Gud vill och ”förkunna hans väldiga gärningar”! Var frimodig i din tro på Jesus! Jesus gav allt till oss, sitt liv. 100%. Nu ger vi allt till honom! 100%. Ok?

”Gå ut och gör alla folk till lärjungar! Döp dem i Faderns och Sonens och den Helige Andes namn och lär dem att hålla allt vad jag har befallt er. Och se, jag är med er alla dagar intill tidens slut.” (Matt.28:19-20)

”Dessa tecken skall följa dem som tror detta: i mitt namn skall de driva ut demoner, de skall tala nya tungomål ... de skall lägga sina händer på de sjuka och de skall bli friska.” (Mark.14:17-18)

LYCKA TILL!Mårten Streng
20:19 28.7.2009


"... Hur kan då Guds kärlek FÖRBLI i honom?" (ett tyrkfel smög sig in i föregående inlägg). Och vidare: "Låt oss älska, inte med ord eller fraser utan i handling och sanning."1 Joh. 3:17-18. Be blessed!
Mårten Streng
20:11 28.7.2009


Bibeln är klar och tydlig som alltid! "Om någon har denna världens tillgångar (allt han behöver) och ser sin broder lida nöd, men stänger sitt hjärta för honom, hur kan då Guds kärlek förbi i honom?" 1 Joh. 3:17
Pontus J. Back
01:36 28.7.2009


I stället för att gå i cirklar runt de som sitter i rännstenen bör vi stanna upp och i alla fall fråga hur de har det. Har vi inte möjlighet att ge dem mat eller kläder kan vi i alla fall ge dem lite av vår egen tid och visa dem kärlek.
Christer Sandvik
14:26 27.7.2009


Ja, det är onekligen vad som ligger på Guds hjärta och vad som kommer till oss i denna tid från Honom genom den Helige Ande som alltid pekar på densamme. Jag kom nyss hem från Löttorps Camping på Öland i Sverige som är en camping för kristna och okristna där Elca-Stiftelsen har en tältkyrka med mottot att Gud är kärleken, det var fokus på Jesus och Korsets kraft och där kände jag starkare än vanligt ett hat mot bland annat högmodet och synden i överhuvudtaget och en längtan efter kärleken och Livet i sig själv som Gud är.

Gud tog mig närmare sig en kväll då jag var så förtvivlad över ljummenheten i mitt liv som är bristen av värme som också innefattar smörjelsen det vill säga att Ha olja i sin jungfrus lampa. Under min beklagan kom faktiskt Gud och tog mig på mina ord, plötsligt satt jag där smord ja varm och såg med öppna ögon. Då mådde jag mer än gott än när jag strävar efter att må gott själv, kan ni inte se nöden i detta så är ni riktigt illa ute och jag råder er i Guds kärlek boendes i mitt hjärta att vända om. Prata med Gud, Han hör er. Låt Han dra er till sig, vänd om nu.

Många kristna som okristna där som överallt lever i en fälla av exempelvis begär och högmod för världen, exempelvis en strävan efter att ha det grannen har. Hur löd de där tio budorden egentligen? Som för övrigt bara är möjliga att hålla i Kristus då han uppfyller dem! Och varför? Synd förblindar oss från att se Guds härlighet. Kristus öppnar våra ögon, Amen. Det ser lite lustigt ut med alla små Babels torn som poppar upp som svampar överallt på exempelvis husvagnscampingen eller villaområdet, inte olikt den där idealiska Amerikanska drömmen som de på andra sidan Atlanten strävar efter eller var det vi alla oavsett vart vi bor?

Nu kanske jag verkar dömande men som Mårten så bekänner jag att jag är inte bättre själv för jag lever också uppslukad av samma industrilandsideal där till och med den fattige studenten är den rike mannen, hur har vi det egentligen när det står att den rike mannen har det svårt för att komma in i Guds rike och så många är överflödigt rika? Den första församlingen sålde allt de ägde för att ge för Guds rike, det står något i stil med att den fattige fick vad denne behövde och de rike fick ge vad denne egentligen inte behövde. Allt för att en balans i Kristi kropp gällande tillgånger skulle uppstå där ingen lämnades utanför eller sattes över den andre, visst svider det? Precis som många skattebetalare beklagar sig över att behöva ge pengar varje år till samhällets utslagna, med massa fördomar till ursäkter.

Även för mig som en låntagande student svider det, men hur mycket mer svider det inte för den rike mannen? Ve ve ve, vilken själens vedermöda att förlora sin själviskhets rikedom. Och vilken vedermöda det kommer att vara för oss alla i världen innan Jesus kommer tillbaka, men det är en historia i sig. Men ska vi stycka upp kroppen och göda vardera del för sig där den starke överlever och den svage dör och ställa oss för Darwins lag om densamme som upphöjer vår fallne natur och dess förblindelse? Jag tänkte i synnerhet på brevet till Laodicea i Johannes Uppenbarelseboken som talar kortfattat om att när vi "lever" själviskt rikt är vi fattiga, och i en tid då detta späs på med framgångsteologin om världsligt rikt överflöd bådar det fara och undergång för oss.

Det är dags att söka Gud, låta Han dra oss närmare sig och utplåna bland annat vårt högmod så att ens bojor mot jorden släpper och vi kan sträcka händerna upp mot himlen och fortsätta så i att vi låter Han avsluta det Han påbörjat. Och mycket riktigt som Mårten skriver är det Han vill att vi ska nå ut med universums gladaste nyhet vilken innefattar frälsningens nådiga gåva, frälsning från döden och därmed också från själviskheten som är av densamme. Att sprida detta i kraftgärningar och ord och låta oss i Hans kärlek älska människor in i himlen, hur spännande och värt och vilket äventyr är inte det? Det är sant, och det är ytterst verkligt. Credit cards will buy everything except Jesus whom is Life, Priceless.

Hur ska det gå att leda människor till Livet eller ens ärva Livet själv utan att ha Livet i sig självt i centrum av våra liv som Jesus är? Det vill säga leva osjälviskt i denne och inte själviskt? Omöjligt. En blind kan inte leda en blind för då faller båda i gropen. Omöjligt. Det är som att att försöka trä en kamel eller ett rep genom ett nålsöga. Omöjligt. Det är dags att börja leva i omvändelse, låt oss söka Gud först vilket egentligen är att låta Han dra oss närmare sig och sen tillfaller allt det andra vilket är frukter av Livets träd som Han är. Han är den rikedom som övergår alla världens, det vill säga den som fyller det bottenlösa tomrummet inom alla människor som saknar gemenskap med densamme i Kristus genom Helige Ande.

Den ursprungliga definitionen av rikedom är väl att ha allt det som fyller de behov man anser sig ha? Jag kan inte se någon större rikedom än Jesus, Han fyller mer behov än människan kan förstå och Han är ett med och utstrålningen av Fadern som är källan till allt vilken ingenting som finns till utan. Ha denne som sin Fader eller ha något obetydligt som förgår, jag menar bara dessa ord säger väl en del om vilken ångest helvetet är och vilken frihet himlen måste vara. Hallelujah, låt oss prisa Herren för Hans ordning som är en enkelhet bara för barnasinnade.
Sofie L.
11:55 27.7.2009


Den här artikeln stämmer precis överens med vad jag själv har tänkt på den senaste tiden, tack Mårten! Jag har blivit rent ut sagt rädd ibland för hur likgiltig jag är. Och hur kristna i kyrkan verkar välja nöje och skratt framför Herren Gud, jag inräknad. Det största budet är att älska Gud, men idag verkar vi söka världen och alla dess nöjen först och bara komma inför Gud på söndagarne, om ens då. Det skär i mitt hjärta, min bön är att Herren ska väcka oss innan det är försent.
Annika
00:08 27.7.2009


Amen!
Läs denna artikel!
23:25 26.7.2009


Den har Helig Ande "written all over it". Fick mig att be och rannsaka mig själv, samt gråta ut inför Herren över min icke-ÄNNU-troende familj.
K
20:12 26.7.2009


TACK för denhär artikeln! Det e så sant och jag behövde verkligen en påminnelse!
Pontus J. Back
13:08 25.7.2009


Jag håller med broder Kujala till 100%! Fastän motståndet kommer så är det endast från ett litet håll. Tänk på de som tar åt sig av texter som denna och börjar leva i tron och göra det som Jesus sade att vi skulle göra! HALLELUJA FÖR MÅRTEN!
Peter Kujala
12:18 25.7.2009


Det bästa jag läst på mycket mycket länge, och jag har läst en hel del. Trodde den här sortens rena och raka sannings-budskap vart nästan utrotat och bannlyst.

Du skrev direkt från mitt hjärta utan att ha varit där, nästan kusligt samstämmigt. Och jag börjar rannsakan med mig själv, missade att vittna till en äldre kvinna ganska nyligen, fast det var en klockren "öppning", känns som jag skicka henne till Gehenna, Gud förbarma dig, fräls henne vem hon än var och förlåt mig. Tack Mårten, du kommer troligen inte få särskilt mycket bifall och uppskattning för denna artikel, men av hela mitt hjärta: TACK! Jättebra artikel, andlig och från Gud. Fortsätt så, låt inget hejda dig, Jesus är med dig, var välsignad broder extremt väldigt mycket i Jesu Namn. Mvh: Peter Kujala
Sök

Skriv sökordet i rutan
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén