Goda nyheter sedan 2002     Tisdag 27 september 2022 kl 02:16Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Var vill du tillbringa evigheten
Sebastian Back
Foto: Sebastian Back
pjb@netikka.fi
 9 4817 54 4
pjb@netikka.fi Back
Online 12:27 30/07 2009  Modifierad 17:05 15/08 2010
Sebastian Back
Sebastian Back
Står du vid ett vägskäl? Välj Jesus!
Sebastian Back
Sebastian Back
Sebastian Back
Sebastian Back
Sebastian Back
Sebastian Back
Sebastian Back
Sebastian Back
Sebastian Back
Sebastian Back
Sebastian Back
Sebastian Back
Sebastian Back
Sebastian Back
{"width":"236","height":"500","type":"file","thumbnail":"thumb"}

Undervisning  Himmel eller helvete? Finns det något helvete? Vad händer då vi dör? Är alla som är döpta frälsta? Ja, frågorna är många!

Detta är en fråga som jag upplever att vi alla skall ställa oss. Har jag bestämt mig var jag vill tillbringa evigheten? Jag har gjort mitt beslut och jag tror på det som står i Gudsordet i Bibeln. I Bibeln skriver man om frälsningen och på ett enklare språk kan man byta ut ordet frälst till räddad. Vad är man då räddad från? Jo, från dödens makt och evig död i helvetet som det också står skrivet om i Bibeln. Vi bör komma underfund med att det som står i Bibeln är sant och att det inte är något som är påhittat. Jag har själv fått erfara att det som står i Biben är sant och saker som det står skrivet om i Bibeln har jag sett med mina egna ögon. Jag tror på Bibeln och min dagliga bön är att jag skall lära känna Herren mer och mer för varje dag som går.

I Matteusevangeliet 7:21-23 står det skrivet: "Inte skall var och en som säger Herre, Herre till mig komma in i himmelriket, utan den som gör min himmelske Faders vilja. Många skall säga till mig på den dagen: Herre, Herre, har vi inte profeterat med hjälp av ditt namn och med hjälp av ditt namn drivit ut onda andar och med hjälp av ditt namn gjort många kraftgärningar? Men då skall jag säga dem sanningen: Jag har aldrig känt er. Gå bort ifrån mig, ni laglösa!"

Alltså räcker det inte med att säga Herre. Vi skall även göra vår Guds vilja och älska vår nästa som vi älskar oss själva. Älskar vi inte vår nästa så älskar vi heller inte Gud.

Som Kristna är det ytterst viktigt att vi lever ett liv nära Jesus och följer det som står skrivet i Bibeln. En del säger att vi inte kan komma till himmelriket på grund av våra gärningar. Detta är helt rätt, frälsningen kommer genom tro och nåd. Det är Jesu försoningsverk på korset som finns tillgängligt för oss alla men det räcker inte enbart med att vara döpt som ett litet barn. Det krävs verkligen mera än så. En del säger att vi får allt i dopet men hur många är det då inte som är döpta som barn och som lever utanför en gemenskap med Jesus? I Jakobs brev 2 så kan man läsa om att tron utan gärningar är död. Likadant är det här, det är en gärning att älska sin nästa. Det är en gärning att ge en hjälpande hand åt den utstötte och fattige. Det är en gärning att ge lite av din tid till en medmänniska och kanske bara sitta och lyssna.

Frälsningen kräver mycket mera än bara ett dop som barn eller en bön. Det krävs att man tillbringar tid tillsammans med Jesus och verkligen har hjärtats vilja att låta Honom ta kontrollen och att man är med i en Kristen gemenskap.

Varför skriver jag detta nu? Jo, för att jag har en stor nöd i mitt innersta inre för människor som lever i tron om att allt är okej! Nej, det är inte okej om du inte lyssnar på vad din skapare har att säga till dig. Himmel och helvete är två realiteter som är lika sanna som att Vasa Trefaldighetskyrka står i kyrkparken i Vasa.

I Markus 16:16 står det: "Den som tror och blir döpt skall bli frälst, men den som inte tror skall bli fördömd."

Ja, så enkelt är det. Tro på Jesus, tro att Han lever och att det som står skrivet om Honom är sant. Tro att Han finns till just för dig och att han kan frälsa dig från dödens makt. Det räcker inte med ett dop. Tyvärr finns det så många som är döpta men inte tror och det är för dessa själar jag och många andra har en nöd. Den som påstår att man har evigt liv då man är döpt som barn och att man inte behöver göra någonting annat har förvanskat Guds ord och för detta kommer de att bli straffade. Jag vågar mig inte på att gissa hur många präster, biskopar och påvar som har blivit fördömda genom tiderna, för att inte tala om alla vilseledda själar.

Bibeln avslutas med följande ord: "För var och en som hör profetians ord i denna bok betygar jag: Om någon lägger något till dessa ord skall Gud på honom lägga de plågor som det är skrivet om i denna bok. Och om någon tar bort något från de ord som står i denna profetias bok, skall Gud ta ifrån honom hans del i livets träd och i den
heliga staden, som det står skrivet om i denna bok. Han som betygar detta säger: "Ja, jag kommer snart." Amen, kom, Herre Jesus!Herren Jesu nåd vare med alla." (Upp. 22:18-21 med parallell ställen i 5 Mos 4:2, 12:32)

Ännu har jag inte hittat några som helst belägg i boken (Bibeln) som talar om att dopet som barn ger evigt liv. Inte heller tillvägagångssättet vid barndopet (faddrar, samfund, mm.) Jag talar absolut inte emot dopet men jag vill att människor skall veta att det krävs mera än så. Det krävs att vi lägger blicken på Honom som har gett sitt liv för dig och mig. Oavsett hurudan du eller jag är. Jesus älskar alla lika mycket och för att man skall få komma in i Guds rike så måste vi lära känna Honom. Det hjälper inte med tradition eller ritual.


Har du bestämt dig, vad vill du tillbringa evigheten?
Har du frågat din nästa var han/hon vill tillbringa evigheten.


Peter Kujala
15:36 31.7.2009


Läste just ett häfte av Billy Graham om Helvetet. Önskar verkligen av hela mitt hjärta att det inte vore så, men tyvärr, ett av de mest klockrena fakta i Bibeln är just Helvetets verklighet, ett verkligt pinorum där man plågas i eld och svavel, då man straffas i enlighet med sin Dom, i all evighet (det tar alltså aldrig någonsin slut). Självfallet försöker man hitta en mängd bortförklaringar, men de blir fullständigt ohållbara hur man än försöker vrida och vända på det. Många är de också som fått detta bekräftat via drömmar, syner och visioner, eller folk som dött men återupplivats och sedan vittnat om denna verklighet. Men, Guds Ords omfattande och övertydliga vittnesbörd är det grundläggande beviset. Detta är faktiskt kanske den starkaste motivationen till att lyda Missionsbefallningen. Också jag våndas och lider ofta svårt då jag tänker på alla mina nära och kära som ännu inte är frälsta.

Vi ska fokusera på Evangeliets mer lättsmälta sanningar och berätta främst om det, men vi måste också berätta om denna fruktansvärda verklighet, så Evangeliet inte blir kapat utan ges ut i sin helhet. Att inte varna för något sådant är ju oerhört oansvarigt och fel. Jesus talade mer om Helvetet än Himlen faktiskt, t ex. Jag tror att denna mindre bekväma del av evangeliet hjälper till omvändelse och frälsning, skrämmer till det? javisst, bättre det än att till slut hamna i lågorna för all evighet; Men, ändå tror jag att Personen Jesus, Hans kärlek, och insikten av sitt Behov av försoning och frälsning, av Guds nåd i denna givna frälsning Är det som i huvudsak leder folk till att ta emot Jesus och Frälsningen. Så var det i mitt fall, men kunskapen om helvetets och domens verklighet var faktiskt också en del av ”paketet”, kanske hade jag inte kommit fram till ”målet” om jag inte fått denna kunskap om ”the Hell”. Guds Ande leder oss att berätta då det läget uppstår, det är ju olika beroende på vem som lyssnar.

Summasumarum, Både Himmel och Helvete är människorna närmare än de tror, bara en liten blodpropp i hjärnan, en plötslig bilolycka, aggressiv cancer m m och så är mängder av människor antingen på den ena eller andra av nämnda platser, för alltid! Enligt statistik borde det väl vara tiotusentals varje dag som upptäcker denna verklighet, en del till glädje andra till evig fasa.
Pontus J. Back
00:14 31.7.2009


Matti! Du har så rätt. Sedan finns det ju tyvärr sådana Kristna som säger att de inte finns något helvete och då blir ju undervisningen utåt sett rätt fel. Livet på jorden är kort och vi skall ta vara på varje dag vi har och då vi får vara friska och ha våra familjer och vänner skall vi vara tacksamma. Jag förstår mycket väl att Gudslängtan i vårt land är så pass svag i och med att vi egentligen har allt vi behöver i världen. Vi är bortskämda med pengar och prylar och hälsovården är så gott som gratis. I länder där det råder kris och de inte har det så bra ställt har otroligt många hittat vägen till Gud, genom Jesus Kristus. De har fått sin frid och de lever i tron på att Han skall hjälpa dem och mycket ofta får vi höra vittnesbörd om sjuka som blivit helade, bundna befriade, människor befriade från onda andar och demoner (som också är verkliga) ja, till och med om att döda har kommit tillbaka till liv. Det är mer sällan i vårt land med dessa radikala vittnesbörd i och med att vi lever så mycket utanför Gud och får vår trygghet ur det materiella. Innan loggade in här på mickelsson.net i kväll, bara för en stund sedan så greps jag av fasa för min egen frälsning för en sekund: Vem dyrkar jag mera Gud eller mammon? Något jag tror att vi alla borde rannsaka oss med och lita mer på Gud och leva ut i vår tro på vår Frälsare.
Matti
23:09 30.7.2009


Mitt favoritställe då det gäller "kriteriet" för frälsningen är Apg.16:31, "Tro på Herren Jesus, så skall du bli räddad, du och din familj". Genom denna tro får vi förlåtelse för alla våra onda gärningar och blir befriade för straffet, döden (Apg.10:43).

Helvetet ja, många har grubblat på den frågan. Själv har jag vänt det andra vägen. Gud bor i himmelen och allt det goda och underbara som Gud skapat finns endast i himmelen. Alla dofter, känslor, kärlek, värme, godhet, ro, frid, glädje osv. Inget av detta finns i helvetet utan där är människan utlämnad till ondskan. Någon har sagt att de inte bryr sig fast de hamnar i helvetet, för där finns säkert en massa horor dom kan rulla runt med i evighet. De har inte förstått att i helvetet finns ingen njutning, inga känslor, ingen kärlek, ingen värme, ingen åtrå, bara elände, mörker, smärta och sorg, "gråt och tandagnisslan". Det är en "djävla" plats om ni ursäktar uttrycket.

Vi kristna, som av Guds nåd får vara troende, och vet att vi är på väg till himmelen tack vare Jesu försoningsverk har all orsak att dela med oss av denna "kunskap" till alla vi möter, "i tid och otid" i vått och torrt, dag och natt. Detta är också vår uppgift. Därför måste vi sluta upp med att älta detaljer, slåss om trosfrågor med varandra och i stället gå ut i hela världen för att göra ALLA människor till Jesu lärjungar, döpa dem och lära dem att hålla Guds ord.
James
16:21 30.7.2009


Så sant, så sant. Läran om himmel och helvete/dödsrike är återkommande i Bibeln. Det finns dock tre uppfattningar om helvetet i Nya Testamentet, läste jag i en svensk kristen tidning. (Minns inte var exakt det står)
1) Det är ett brinnande, rödglödgat inferno där du plågas av smärta i tidernas evighet.
2) Du blir för evigt åtskild från Gud, men lever ändå något slags liv efter döden.
3) Du slocknar helt enkelt ut och upphör totalt att existera.
Alla dessa teorier är möjliga, och min tro lutar lite åt alternativ 2. Visst sägs folk ha besökt det brinnande helvetet på sin dödsbädd, men deras berättelser är väldigt olika och starkt påverkade av vad deras egen uppfattning säger. Muslimer säger ju t.ex. också att de har mött Muhammed med Koranen i handen osv...
Min poäng är att vi inte kan veta något förrän vi själva dör. Inte bör vi heller säga att någon är påväg till helvetet med sin nuvarande livsstil, för det är inte vår sak att döma! Visst kan vi tillrättavisa och ge råd, men då ska vi tamejsjutton se till att vi lever som vi lär.
Sök

Skriv sökordet i rutan
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén