Åbo

Det är kraft i Guds ord! - Din tro har frälst dig. Gå i frid...

UNDERVISNING. Idag har jag talat med Herren, kanske omedvetet. I alla fall har Herren talat till mig och jag känner en stor värme inom mig. Jag känner dock en stor frustration resa sig inom mig samtidigt. Några tankar jag vill dela med mig denna lördagskväll.

För en tid sedan skrev jag om att tron kommer från predikan. Idag talade Gud till mig ännu mera om detta och det var väl egentligen ett svar på mina frågor. Som en del av Er vet har jag ställt mig rätt förundrande till kristendomen ända sedan jag kom till tro. Jag fick möta vår levande Gud och Frälsare Jesus Kristus och fick ett nytt liv. Dock fick jag alltför snabbt ta mig en titt bakom kulisserna i denna s.k kristendom. Som jag tidigare skrivit och sagt kom allt detta tjafs hit och dit som en chock för mig, vilket ledde till att jag en tid vandrade i fel fotspår och blev likadan. Jag gjorde mer skada för Guds rike än vad jag gjorde nytta. Det om det.

Under några månaders tid har jag funderat på vad som egentligen predikas i dagens församlingar? Är det Jesus eller är det något annat? Vi vet ju att tron kommer från predikan och predikan kommer från Guds ord. Detta betyder nog att vi skall predika Guds ord och inte så mycket annat. Guds ord är ingenting som är invecklat eller svårt. Guds ord innehåller kraft. Det är då vi predikar Guds ord som vi får se människor bli berörda och komma till tro. Då vi predikar något annat om förföljelse och tortyr av kristna i fjärran länder så tror jag personligen inte att vi lockar fler människor med i vår gemenskap.

Ett kort och enkelt exempel på hur tron är den frälsande faktorn i vår relation till Jesus är ur Markus kapitel 5. Vi läser om kvinnan med blödningarna som inte fått någon hjälp och hon har varit sjuk i 12 år. Läkarna har gett upp allt hopp men, hon har hört om denne Jesus som ÄR Messias, den smorde. Hon har hört om Honom och hon tror på det hon har hört. Hon tränger sig genom folkmassan, kämpar sig fram och rör vid hörntofsen av Hans mantel och det går kraft ur Jesus och på ett ögonblick blir hon frisk. Efter att Jesus frågat vem det var som rörde vid Honom. Kvinnan föll ner darrande inför Honom och berättade att det var hon. Jesus sade till henne; "Min dotter, din tro har frälst dig. Gå i frid och var frisk och fri från din plåga."

HÄR har vi ett enkelt exempel på evangeliet. Vi måste få ut budskapet om Jesus på ett sådant sätt att de som inte är frälsta ännu börjar tränga sig genom folkmassorna som inte alltid behöver vara folkmassor. Då de hört talas om Jesus och de får veta att HAN bor i oss Kristna så får de först tränga sig igenom sitt eget kött, sina egna liv och tränga sig fram till steget i tro att komma fram till någon av oss och likt kvinnan som rörde vid Jesu mantel och kraft gick ut skall vi bemöta dessa människor med kärlek och ett enkelt Guds ord. Har du tänkt på att ifall någon kom till dig och hade trängt igenom bråte och skräp för att komma fram, att du då skulle säga samma ord som Jesus sade, Guds ord och avsluta med "så säger Herren". Här tror jag att vi har en nyckel till det enkla evangeliet där vi får se tecken följa oss som tror.

Jesus sade inte heller till kvinnan att hon skulle gå och bränna alla sina skivor eller att hon skulle isolera sig från världen. Han sade inte heller att hon skulle se ner på sina medmänniskor och tro att hon är bättre än de andra som ännu inte tror. Han sade inte att hon skulle göra sig osams med andra. Det enda Jesus sade till henne var: "Min dotter, din tro har frälst dig. Gå i frid och var frisk och fri från din plåga."

Därav bör vi se över våra predikningar så att vi predikar Guds ord och JESUS i stället för helvetet, förföljelse och vad vi inte skall och får göra. Vi får sluta se ner på andra och upphöja oss själva. Vi får börja lita på kraften i Guds ord och uttala Guds ord i våra församlingar. Inte bara en vers utan vi får börja förkunna hela kapitel och sedan predika utifrån detta. Då kan vi nog verkligen tro att ifall det en dag sitter en ofrälst själ längst bak i kyrkan, ja, då når Guds ord ända fram i och med att Guds ord är som ett tveeggat svärd. Vi får sluta söka "Herrens ansikte" på våra möten och vara alltför andliga och i stället predika Guds ord. Vi får sluta leta efter manifestationer och i stället predika Guds ord. Vi får sluta söka efter under och tecken och i stället predika Guds ord för där Guds ord predikas där manifesterar sig Guds kraft i form av under, tecken och mirakel och människor kommer till tro.

Det är nog dags att börja predika så att de som nås av predikningarna börjar tränga sig igenom för att röra vid hörntofsen av Hans mantel. Amen!