Goda nyheter sedan 2002     Onsdag 7 december 2022 kl 04:28Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Gröna Ängar - Romarbrevet del 23
Foto: MB
 1 25432 162 0
Marius Baum
Online 00:17 08/12 2011  Modifierad 08:57 08/12 2011

Undervisning  För att kunna ta emot frälsningen praktiskt så behöver vi uppleva nåd. Om vi saknar mottagande av nåd så kommer vi inte kunna leva och regera i Kristus. Andra saker kommer då att regera över oss istället. De som regerar i liv (i Kristus) har ett meningsfullt liv.

Talare: Sungun Young, Datum: 2003-09-24
Titel: ROMARBREVET 6:1-5 ”Tre sorters liv som vi människor kan leva” (sammandrag av talat budskap)
Bibelverser: Rom 6:1-5
Romarbrevet 5 börjar med att vi var i fiendskap med Gud. Genom Kristi försoningsverk på korset har vi blivit försonade. Nu har Gud och vi blivit vänner. Och nu finns det en grund för oss att bli frälsta från allting negativt. För att kunna ta emot frälsningen praktiskt så behöver vi uppleva nåd. Om vi saknar mottagande av nåd så kommer vi inte kunna leva och regera i Kristus. Andra saker kommer då att regera över oss istället. De som regerar i liv (i Kristus) har ett meningsfullt liv.
Verserna 5:12 till 8:13 handlar om helgelse. Det första steget av helgelse är att bli rätt positionerad, så att vi kan få allt det som Kristus har. Tyvärr så är det många kristna som aldrig kommer längre än till detta första steg av helgelse. De vet inte om att de behöver bli förvandlade eller hur detta sker. Nästa steg av helgelse är identifikation med Kristus. Varför har vi fortfarande problem när Kristus har tagit alla våra problem upp på korset? När vi har problem så försöker vi ofta överleva på något sätt. Vi ropar och stånkar för att på något sätt klara upp våra problem. Men Gud väntar på att rycka in tills vi själva har gett upp. Vi måste ”dö” innan Gud kan hjälpa oss. När Jesus Kristus dog så dog också vi. Mänskligt sätt så är det slut med en människa som dör. Men döden kunde inte hålla kvar Jesus Kristus. Vi har också uppstått som en ny människa. Vi måste lära oss att identifiera oss som nya människor. Vi måste upptäcka vårt nya jag. Hur kan vi leva Kristus? Genom att umgås med honom. Vi kan identifiera oss med honom när vi spenderar tid med honom. Det är bra att vi kommer in i svårigheter ibland så att vi vänder oss till Jesus och identifieras oss med honom. Men många söker hjälp någon annanstans än hos Kristus. Var inte rädd att släppa taget.
Hur kan vi vandra i det nya livet på ett praktiskt sätt? Det finns tre sorters liv som vi människor kan leva. Dessa är det köttsliga, det själsliga eller det andliga livet. En själslig människa styrs antingen av förnuftet, känslorna eller av sin vilja. Nationer som följer förnuftet brukar ha det bättre än de som lever efter sina känslor (Norra Europa kontra Syd Europa. Men att leva förnuftigt betyder inte att vi lever ett andligt liv. En förnuftig person har ibland svårt för att lyda Herren och gå dit han vill att vi ska gå. Om vi lever ett andligt liv så kommer vi att lita på Gud och åka dit Gud vill att vi ska åka. Andligt liv styrs inte av mänskligt förnuft utan av gudomligt förnuft. Vi behöver lära oss vem Kristus är så att vi kan relatera till honom.
Må Herren frälsa oss från köttslighet och gå vidare från bara en mänsklig förnuftig levnad till ett andligt liv.
www.amanabooks.se

Sök

Skriv sökordet i rutan
Arkiv
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén