Goda nyheter sedan 2002     Fredag 23 april 2021 kl 10:13Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Bli skribent | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > KOM INTE HIT! DU ÄR HOMOSEXUELL!
lånad bild
Foto: lånad bild
Westboro Baptist Church, en Amerikansk sekt utan Guds hjärta
pjb@netikka.fi
 1 1781 95 0
pjb@netikka.fi Back
Online 13:27 27/03 2021  Modifierad 13:29 27/03 2021

Gemenskap  En sak jag har funderat på länge och som ständigt kommer på tal på sociala medier är synd och synd.

Mycket prat om homosexuella inom de kristna kretsarna idag. Jag förstår mycket väl att man INTE skall viga samkönade par i någon församling MEN jag förstår inte varför man inte vill inkludera till exempel en homosexuell i den kristna gemenskapen? Min personliga åsikt är att det är HELT FEL ATT KATEGORISERA SYND! Vem kom Jesus för egentligen? Min Bibel säger att Han INTE kom för de rättfärdiga. Paulus skriver till församlingen i Korint:

Vet ni inte att orättfärdiga inte ska få ärva Guds rike? Bedra inte er själva! Varken sexuellt omoraliska eller avgudadyrkare, varken äktenskapsbrytare eller de som utövar homosexualitet eller som låter sig utnyttjas för sådant, varken tjuvar eller giriga, varken drinkare, förtalare eller utsugare ska ärva Guds rike. Sådana har några av er varit. Men ni har tvättats rena, ni har blivit helgade, ni har förklarats rättfärdiga i Herren Jesu Kristi namn och i vår Guds Ande. 1 Kor 6:9-11

Om vi nu då talar i termer om att vi skall "hålla oss till Guds ord" och inte uppta homosexuella i den kristna gemenskapen så borde vi inte då göra det samma med tjuvar och giriga, drinkare, förtalade, utsugare, avgudadyrkare, heterosexuellt omoraliska och äktenskapsbrytare? Jag ställde frågan till en svensk "evangelist" igår men denne har vägrat att svara.

Skulle det vara så svartvitt så har man nog inte förstått vad NÅD innebär. Jag talar absolut nu inte om att synda på nåden utan om att varje syndare skall få en chans att höra evangelium och i Guds tidtabell bli tvättade rena, helgade och förklarade rättfärdiga i Herren Jesu Kristi namn och i vår Guds Ande.

Skulle det vara så svartvitt så skulle man lika bra kunna lägga ner allt arbete bland missbrukare och syndare. När har det blivit vår uppgift att kategorisera synden och stå väktare för VEM som får komma till Kristus? Hur skall den som är homosexuell eller alkoholist kunna bli frälst och fri om denne inte får höra om befrielse, frälsning, förlåtelse, nåd och upprättelse?

Vi talar i termer om "arv som glöder" och "väckelse" men jag hittar inte dessa termer i min Bibel. Jag hittar ingen stor väckelse i dessa sista tider, däremot hittar jag en stor ångest och depression. För mig är det deprimerande att vi som kristna tar oss an Guds roll att döma andra.


Sök

Skriv sökordet i rutan
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén