Goda nyheter sedan 2002     Söndag 29 januari 2023 kl 04:31Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Fallstudie: Hemtestet inte så informativt i praktiken
Linus
 1 26003 616 0
Linus Mickelsson
Online 00:01 15/02 2022  Modifierad 00:52 15/02 2022

Allmänt  En vecka efter att skolorna öppnade efter jullovet fick Amos, Juni, Christa och Linus det omtalade coronaviruset. Med vaccin och mildare variant kändes sjukdomen inte så farlig, men en seg rackare var den helt klart ändå!

Det var troligen Amos som smittades först via sin klass, där det förekom några fall under första veckan. På lördagkvällen kände Amos sig sjuk och på söndagen lyckades han som enda från familjen visa ett positivt hemtest-resultat.

Linus provade att testa sig eftersom han fick lätt yrsel och känning i halsen och trötthet. Juni kände sig också sjuk men också hennes hemtestresultat var negativt på söndagen.

På testförpackningen uppmanades man ta testet på nytt några dagar senare. Christa hade bara känt lätta symptom så hon väntade några dagar med hemtestet. Ännu någon dag senare visade det negativt. Nästa dag testades de från familjen som haft negativt på HUS labtest och det testet gav positivt.

- Det verkar vara som om hemtestet visar att man är sjuk först när man redan själv vet att man är sjuk och då är det annars också inte så bra idé att röra sig bland folk, summerar Linus sina erfarenheter.

För de som undrar, Amos utan vaccin, hade pga låg ålder inte ännu fått, var ordentligt febrig och trött. Linus största plåga var några dagars feber och riktigt svidande hals och en extra vecka slöhet, hosta och trötthet. Christa hade tre doser och hon var inte utslagen, men tröttheten och hängigheten satt i några veckor.


Sök

Skriv sökordet i rutan
Arkiv
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén