Familjelägret blev en fullträff igen

ALLMÄNT. Filip Levälahti stod i spetsen för familjelägret som ordnades på Sjömansro i slutet av juli 2021, efter en koronapaus förra året. Över 60 personer var anmälda till lägret som blev en braksuccé.

Lägret bjuder på många traditioner, många måltider under dagen, grillkväll den sista kvällen, bibelundervisning och samtal, sång, fotboll, lek och bastu. Ett av de populäraste momenten i samlingarna var posteljonen som kom med stora mängder med brev och post som lägerdeltagarna skickade åt varandra. (Linus vill speciellt tacka alla de som skickat så fina kort och papperskonstverk, tack!)

Linus favorit var fotboll med så många talanger, speciellt imponerade de snabba flickorna från Sibbo Vargarna, en pojke som från FC Inter i Åbo och många andra.

Den traditionsenliga familje-Olympiaden gick även den av stapeln och även om Magnus gissat rätt vinnare, så var kampen om första platsen mycket jämn och kampen om andra platsen ännu jämnare.

Det tropiskt varma havsvattnet lockade lägerdeltagarna till långa bad- och plasksessioner. Sjömansro har en egen sandstrand intill en allmän simstrand som också har en flotte. De yngre lägerdeltagarna hoppade från flotten med varierande stilar och endel idkade också sjögräskastning mot kompisar.

Missionsförbundet sålde Sjömansro på våren 2021 på grund av ekonomiska orsaker, men förhoppningen är att det kommer att kunna ordnas läger till skäliga priser också i framtiden.

- Ett stort tack till alla som bidrog och alla som kom, hade Linus sagt ifall någon erbjudit taltur.